Anastasian puutarha

alkuosa kirjoitettu Ultra-lehteen 2014, ei julkaistu 

Päivitetty 18.2.2021


https://www.anastasia.ru/

“Family Homestead Settlements 20 Years Later”  https://www.youtube.com/watch?v=vkCZ2FeHATk/

https://www.ringingcedarsofrussia.org/ringing-cedars-of-russia/kins-settlements.html#world1

https://vmegre.com/en/events/39418/
https://vmegre.com/en/events/25621/

https://ekomummo.blogspot.fi/

https://www.anastasia.ru/patrimony/4199/25915/
https://ringingcedars.international/
https://en.wikipedia.org/wiki/Ringing_Cedars%27_Anastasianism

https://www.anastasia.ru/patrimony/
https://www.ringingcedarsofrussia.org/theearth/Ihmisen ja planeetan tervehtyminen alkaa modernista dathsa-kulttuurista


Venäjältä on leviämässä monitahoinen Anastasia-liike länteenkin. Liike pyrkii perustamaan puutarhakaupunkeja. Samanmieliset ihmiset hankkivat noin sadan hehtaarin maapalstan, siitä jaetaan hehtaarin palstoja perheille, viljellään ja työskennellään yhdessä. On pyritty saamaan voimaan laki, jossa suuri maa-alue voidaan ostaa sukutilan nimissä. Maata ei voi ostaa eikä myydä, elanto pyritään hankkimaan paikallisesti ”sukutilalta”. Liikkeen piirissä harjoitetaan luonnonmukaista ja henkistä elämää. Liikkeen kuningasajatus ”hehtaari maata viljelykseen jokaiselle venäläiselle” on osittain jo virallisestikin toteutunut Venäjällä. Putin on määrännyt, että jokaiselle joka muuttaa Venäjän itäosille, saa ilmaiseksi hehtaarin maata.

Venäjän kielessä sana rod (englanniksi Kin), tarkoittaa yhteyttä vanhempiin ja kaikkiin esivanhempiin, jopa ensimmäiseen vanhempaan eli Jumalaan. Tämä vanha slaavilainen sana tarkoitti Jumalaa elämän lähteenä, myös perhettä. Se on osana useissa venäläisissä sanoissa kuten rodina, Äitimaa (Motherland), priroda, luonto (nature). 

Anastasialiike perustuu Vladimir Megren huippusuosittuun kirjasarjaan omavaraista ja sielukasta elämää Siperian taigalla viettävästä Anastasiasta. Venäläisen liikemiehen kirjojen sanoma on uskomaton, samoin kuin niiden menestys. Mitä jos tulevaisuus sittenkin kehittyy luonnonmukaiseen ja henkiseen suuntaan? Onnistuuko ihmiskunta luomaan paratiisin maan päälle?

Kirjoissa kerrotaan moskovalaisen liikemiehen Vladimir Megren vuonna 1992 alkaneista matkoista taigalle ja hänen keskusteluistaan Anastasian kanssa. Anastasia kertoi ikivanhaa kelttiläistä tietoa. Aluksi Megren oppaaksi lähti Anastasian isoisä. Megre kiinnostui liikemiehenä ikivanhasta helisevästä sembramännystä, mutta suhtautui kaikkeen perimätietoon ja luonnonmukaiseen elämään epäilevästi. Anastasian säteilyvoiman lumoamana hän vetäytyi kirjoittamaan kirjoja siitä mitä Anastasia hänelle kertoi ja mitä hän itse taigalla koki. Kymmenes osa kirjasarjasta ilmestyi 2013.

Anastasia elää luonnossa luonnonlakien armoilla. Hänen opetuksensa osuu syvään lukijan tietoisuudessa: näinhän sen täytyy tietysti olla. Miten monet lukijat ovatkaan innostuneet ja muuttaneet elämänsä täydellisesti. Netissä vaihdetaan tietoja maapaikoista, viljelytekniikoista, lasten koulutuksesta, terveydenhoidosta. Yhteisenä kiinnostuksen kohteena on myös ihmisen alkuperä, kosminen terveystieto, oikea ravinto, jumalallinen luontosuhde, maailmanpolitiikan tausta ja ihmiskunnan tulevaisuus.

Venäjälle on perustettu satoja Anastasian innoittamia puutarhayhteisöjä. Niitä on noussut myös Saksaan, Itävaltaan, Sveitsiin. Uusinta 200 perheen ”kin settlementiä” suunnitellaan New Hampshireen Yhdysvaltoihin. Kanadassa on valmistumassa elokuva ja keskustelupalstoja ideoiden levittämiseksi on kaikilla Itä-Euroopan kielillä.

Kymmenessä vuodessa Megren kirjoista tuli maagisesti bestsellereitä. Niitä on myyty kymmenen miljoonaa kappaletta Venäjällä ja käännetty 20 kielelle. Kirjoja on verrattu Carlos Castanedan teoksiin, joissa myös on henkinen kosketus maahan ja joissa kuvataan aivan uutta tapaa asua maapallolla. Lontoolainen the Watkins Books on valinnut Megren kirjan sadan vaikuttavimman spirituaalisen kirjan joukkoon. Muita listalla ovat mm. Dalai Lama, Paulo Coelho, Oprah Winfrey, Nelson Mandela, Dan Brown. 

Anastasian mukaan 10 000 vuotta sitten ihmiskunta alkoi rappeutua. Vain muutamille ihmisille jäi taitoja ja tieto henkisyydestä ja universaalista viisaudesta. Koska ihmiskunta on nyt tuhon partaalla, toivoo Anastasia kehityksen vielä kuntoutuvan, kun ihmiset saavat kontaktin universaaliin intelligenssiin.

Liikkeen symbolina toimii Siperian männyn pähkinä. Helisevästä sembramännystä valmistetaan monenlaisia terveystuotteita.


Miksi Anastasia suosittelee datcha-yhteisöjä jokaiselle?

Jokaisessa siemenessä on enemmän kosmista tietoa kuin ihmisen kehittämässä tietokoneessa. Siemen tietää sekunnilleen, milloin se alkaa itää, mitä aineksia se maasta hyödyntää ja miten se hyödyntää kosmista säteilyä - aurinkoa, kuuta ja tähtiä, minkälaiseksi kasviksi sen kuuluu kasvaa." 

"Jokainen kotipuutarhassa kasvatettu hedelmä on ihmiselle monin verroin arvokkaampi lääke kuin ihmisten kehittämät kemialliset aineet. Ne lisäävät myös vastustuskykyä.”

Kiinnitettyään huomion siemeneen Anastasia kertoo uuden tavan kylvää kasveja. ”Mutta jotta siemen voi kypsyessään kehittää itseensä tarvittavan koostumuksen, on sen tunnettava puutarhuri ja tämän perhe.” Anastasia antaa tarkat ohjeet, millä tavoin ihminen ja luonto löytävät toisensa. Siemen saa tiedon sen hedelmiä nauttivasta ihmisestä neljän elementin välityksellä:

Esimerkiksi tomaatin siemeniä pidetään suussa ja kämmenten välissä ennen kylvämistä. Näin tomaatit edistävät kasvattajaperheen terveyttä. Siemenet saavat informaation toisiltaan, joten kaikkia siemeniä ei tarvitse elementtikäsitellä.

Puutarhan tuotteiden avulla ihminen voi siis parantua jo ennen taudin puhkeamista. Hänen on itse hoidettava puutarhansa kasveja, jotta hän voi välittää tietoa kasveille, joita aikoo syödä. Se joka hoitaa omia puutarhakasvejaan Anastasian ohjeiden mukaan kokee toisenkin ihmeen. Hänen kanavansa aukeavat sille vanhalle tiedolle, joka auttaa alitajuntaa kerättäessä ja käytettäessä luonnonyrttejä. Näin ihminen itse ja hänen elimistönsä on ihmisen paras lääkäri. Hämmentävän yksinkertainen terapia!


*****


Iltalehti 4.5.2016

Putinin lahja kansalle: hehtaari maata

Venäjän hallitus lahjoittaa hehtaarin maata kansalaisilleen ilmaiseksi. Ainoa ehto on, että maa pitää ottaa käyttöön. Vladimir Putin haluaa lisää väkeä Kaukoitään. (AP) Uskomatonta, mutta totta. Venäjällä on nyt tarjolla ilmaista maata. Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti maanantaina lain, jonka mukaan kaikki halukkaat venäläiset saavat hehtaarin maata ilmaiseksi Venäjän Kaukoidässä. Maan saannin edellytyksenä on se, että uusi omistaja todella käyttää maata. Käyttörajoituksia maalle ei ole. Vuoden kuluttua uusien maanomistajien pitää raportoida viranomaisille, mitä he ovat suunnitelleet tekevänsä maaomistukselleen. Kolmen vuoden kuluttua heidän pitää sitten todistaa tehneensä maalle jotain. Ilmaista maata on jaossa Kamtshatkan niemimaalla, Jakutiassa, Amurissa, Sahalinissa, Tshukotkassa, Primorjessa ja Juutalaisten autonomisella alueella aivan Kiinan rajalla. Aluehallinnot saavat itse päättää jaettavat maa-alueet. Ne eivät kuitenkaan lain mukaan saa olla 20 kilometriä lähempänä 300 000 asukkaan kaupunkeja eivätkä kymmenen kilometriä lähempänä yli 50 000 asukkaan kaupunkeja. Omistusoikeus on kaikilla Kaukoitään rekisteröityneillä kansalaisilla ja ensi vuoden alusta kaikilla Venäjän kansalaisilla.


*****

Ikuisen intelligenssin juurilla

Amerikkalainen tutkija on verrannut Leo Tolstoin ja Vladimir Megren (Anastasian) välittämää perinnetietoa. Sekä Tolstoi että Megre sanoutuvat irti organisoidusta kirkosta ja siitä virallisen kirkon opista, että kirkko toimisi välittäjänä ihmisen ja Jumalan välillä. Ihmisen tulee löytää yhteys universaaliin viisauteen itse ja osoittaa yhteyttä arkipäivän elämässään.

Anastasia kysyy Vladimirilta:

- Kerro minulle, onko sinun mielestäsi olemassa jonkinlaista intelligenssiä jossain ulkopuolellamme? Onko universumissa olemassa joku mieli, kosmisessa näkymättömässä maailmassa. Mitä luulet?”

- Uskon niin. Jopa tiedemiehet puhuvat siitä, samoin kuin meediot ja Raamattu.

- Ja tämä jokin, mikä olisi paras sana sen kuvaamiseen? Onko se mieli, intelligenssi, oleva, valon voima, tyhjiö, absoluutti, rytmi, Jumalan henki?


Venäjällä tapahtuu

Syksyllä 2007 kirjoitti 60 venäjän saksalaista presidentti Putinille pyytäen maata sukutilaa varten. He kiirehtivät Venäjällä suunnitellun Kin's Domains Act hyväksymistä ja olivat kaikki valmiita muuttamaan takaisin Venäjälle. Muistakin maista on The Earth -lehden mukaan tulossa paluumuuttajia. Sukutilojen rekisteröinti pyritään saamaan laillistettua. Dmitri Medvedev, silloin vielä Venäjän varapääministeri, lausui syksyllä 2007: "Idea sukutiloista on hyvin positiivinen. Se sopii täydellisesti yhteen pyrkimyksessämme rakentaa Venäjälle pientaloja, yksikerroksisia taloja osana asuntorakentamispolitiikkaamme.” Medvedev on omilla kotisivuillaan vastaillut myös Vladimir Megreä koskeviin kysymyksiin.

Puutarhatiloja rekisteröidään vielä Maatalous- ja kuluttajaosuuskuntien nimiin, vaikka useiden alueiden uudisasukkaat haluaisivat rekisteröityää sukutiloiksi erotuksena maatilalle ja maanviljelykseen käytettävälle omaisuudelle. Duman päätöstä odotettaessa Anastasia-liikkeen innoittamat tilat on rekisteröity myös keittiöpuutarhoina ja maaseutuasumuksina. Ne eivät ole 10-20 aarin lomapaikkoja kaupunkilaisille eikä kaupallisia maatiloja, vaan ekokyliä, joissa asukkaat suunnittelevat kestävästi yhteisen elämänsä.

Dmitri Medvedev edesauttoi syksyllä Uralin Slabodan sukutilan perustamista kokeilualueeksi. Valtion tarkoituksena on perustaa uudenlaisia asumisyhteisöjä Uralille, jotka olisivat sopusoinnussa Anastasia-liikkeen oppien kanssa. Kannattajat ovat aloittaneet erityisen Sukutila akatemian, jossa ihmiset saavat Anastasian oppien mukaista koulutusta.

Vuonna 2006 presidentti Putin allekirjoitti neljä virallista paperia kohottaakseen erityisesti opetuksen, terveyden, maanviljelyn ja asuntotuotannon tasoa. Megre kirjoittaa: "Olemme tottuneet kritisoimaan viranomaisia ja menettäneet kyvyn arvostaa heidän positiivisia aloitteitaan. Kun ylin virkavalta kehottaa työskentelemään maan tulevaisuuden yhteisen imagon puolesta, heitä ei tulisi vastustaa.” 1.8.2006 kehotti Vladimir Megre lukijoitaan kannustamaan Venäjän hallituksen yrityksiä kohottaa maan elintasoa ja tukemaan Yhtenäinen Venäjä - puoluetta Edinaja Rossiaja, jolla on samoja päämääriä kuin maatila-liikkeellä.

Lähes jokaisessa venäläisessä kaupungissa on ryhmä, joka haluaa luoda sukutilan elääkseen paremmin ja terveellisemmin. Paikallishallintojen suhtautuminen liikkeeseen vaihtelee alueesta riippuen. Esimerkiksi Luganskin alueen viranomaiset ovat itsekin lukeneet Megren kirjat ja suhtautuvat positiivisesti vapaan maan luovuttamiseen. 

Kun Valko-Venäjällä pidettiin syksyllä 2006 viides sukutila-kongressi, paikalle tuli 30 kaupungista 350 osallistujaa ja vieraita Venäjältä, Ukrainasta, Latviasta ja Liettuasta. Rodnajan ekokylän kokouksessa Vladimirissa oli läsnä valtionkin edustaja. Siellä laadittiin 28.10. 2006 vetoomus presidentti Putinille, että jokaiselle venäläiselle annettaisiin hehtaari maata ja siihen perimysoikeus, mutta ei myyntioikeutta ja että sukutilojen tuotteita ei verotettaisi. Liike vetosi presidentti Putinin allekirjoittamaan neljään viralliseen sopimukseen, joiden mukaan maassa kohotetaan erityisesti opetuksen, terveyden, maanviljelyn ja asuntotuotannon tasoa. Kesäkuussa 2007 pidettiin jo kymmenes Sukutila akatemia. 

Tymanin Helisevä sembramänty –yhteisön on perustanut 122 perhettä yhdessä. Jokainen tiesi miten vaikea on perustaa maatila yksin. Esimerkki alkoi innostaa muitakin. Toinen yhdistys Tyman alueella on hankkinut 300 neliökilometrin maa-alueen. He ovat löytäneet toisen tavan selviytyä Venäjän lainsäädännöstä. Maan omistaa osuuskunta.

Uralilla on suunniteltu asuinalueetta sosiaalisena kokeiluna. Se on kestävän kehityksen mukainen älykäs asuinalue, jossa yhdistyy ekologisuus, talous ja henkisyys. Rahoituksessa tukevat Uralin alueen ekologisen kehityksen rahasto, virkamiesten ja armeijan eläkerahasto, valtion tuki pienyrittäjille, Oma koti –liike ja valtiollinen asutusohjelma. Varoja on anottu myös YK:n habitat-ohjelmasta, Ford-rahastosta ja yksityisiltä sijoittajilta. Osuuskunta on saanut verohelpotusta ja edullisia lainoja. Rahoittajat ovat nähneet, että yhä suunnitellaan liikaa nukkumalähiöitä, makuuhuone periaatteella, joista puuttuu sosiaalinen infrastruktuuri samoin kuin työpaikat.

The Earth, Maapallo -nettilehti perustettiin 16.2.2006. Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa ja sitä tehdään USA:ssa, Kanadassa ja Saksassa, julkaisija Elämän Energia yhtiö N.Y

http://www.ringingcedarsofrussia.org/theearth/


Länsimaiset lukijat kommentoivat tuntojaan luettuaan Anastasia-kirjoja:

- ”Elävä Raamattu”

- ”Opettaa elämän alkuperästä ja tarkoituksesta”

- ”Ei ole mikään kirja, vaan voima”

- ”Oikeastaan nämä kirjat tekevät tarpeettomiksi kaikki mitä tähän mennessä olen lukenut. On ajanhukkaa kulkea elämän läpi ilman näitä tietoja ja rikollista olla kertomatta näistä asioista omille lapsen lapsilleen.”

http://www.ringingcedarsofrussia.org/theearth/2007_dec.html


Wladimir Megre

Megre oli ennen tapaamistaan Anastasian kanssa lukenut niistä vaikeuksista, joita taigalla asuvat ihmiset kohtaavat. Hän halusi kirjoittaa asiaan liittyvästä filosofiasta. Tavattuaan Anastasian hän hylkäsi ajatuksen sembraöljyn kaupallisesta hyödyntämisestä ja muutti rahattomana Moskovaan täyttämään lupaustaan kirjojen kirjoittamisesta. 

Kirjoitin ensimmäisen osan käsin eikä kukaan ystäväni uskonut sen suosioon. Kuljin pummilla jopa metrossa. Sitten joku ystävistäni sanoi, että olisi hyvä, jos Anastasia voisi tulla kuorimaan perunoita näytiksi. Ymmärsin heti, että mielikuva alkoi elää. Kun olin kirjoittanut ensimmäisen osan, erään ystäväni kustantaja lupasi jalomielisesti painaa kirjaa 2000 kpl. Markkinointikanavat puuttuivat ja pian hän sanoi minulle: "Ota kaikki."

Menin Moskovan kirpputorille. Myyjät kysyivät:
- "Mistä tässä kerrotaan?"
- Ihmisistä, kuinka he elävät luonnossa ja harjoittavat henkisyyttä.
- "Eihän kukaan semmoista tarvitse. Kirjailijakin tuntematon. Kirjoita mystinen romaani."

Palasin kotiini tyhjin käsin. Miten jouduinkaan tähän? Minulla ei kirjaimellisesti ollut mitään syötävää. Pysähdyin Taganskajan metroasemalla ja päätin alkaa myydä romaaniani itse. Kun poliisi ajoi minut pois, jatkoin toisessa kohdassa. Sain myytyä muutamia kappaleita. Seuraavana päivänä palasin samalle paikalle. Auto pysähtyi kohdalleni. Bisnesmies, pystyin päättelemään heti.

- "Kuinka monta kirjaa sinulla on jäljellä?"
- Noin 1500.
- "Lähdetään. Vaimoni tekee minut hulluksi. Mennään kustantamoon."

Hän myi kirjat nopeasti ja pyysi lisää. Seuraavakin painos myytiin nopeasti. Pian pietarilainen kustantamo alkoi myydä niitä 30 000 erissä.

Megre kertoo: "Kukaan ei usko, että minä en järjestä mitään. Minulla ei ole muuta kuin tämä talo. Elän yksinäisyydessä. Saattaa kulua kuukausi, että en puhu kenenkään kanssa, en edes kännykässä. Kaikki kongressit on järjestetty spontaanisti."

Megre oli yksi ensimmäisistä, joka ymmärsi vanhojen sembramäntyjen terveydellisen vaikutuksen. Siperian mänty Pinus Sibirica – kasvaa 500 vuotta vanhaksi ja 30 m korkeaksi. Munkit kasvattivat puuta ja antoivat siemeniä pyhiinvaeltajille. Öljyn tekemisen taito oli päässyt unohtumaan. Puita hakataan nyt laittomasti ja kuljetetaan Kiinan rajalle. 1900-luvun alussa 10 prosenttia Venäjän vientituloista saatiin setripuun eli sembramännyn siemenistä.


Puutarhakaupunki kuuluu venäläiseen kulttuuriin

 Anastasian oppien mukaiset ”sukutilat” kolmannella vuosituhannella

Koska Venäjällä on vahva perinne suhtautumisessa kollektiiviseen omaisuuteen ja kollektiiviseen työntekoon, ovat länsimaissa viimeisen 30 vuoden aikana perustetut ekokylät ja permakulttuurikylät saaneet Venäjällä uuden muodon sukutila-nimellä, rodina (henkinen sukulaisuus), ja jopa niin suuren suosion, että malleja sovelletaan lännessäkin. Kaksi on ylitse muiden: liikemies Vladimir Megren kehittämä Anastasia -sukutilaliike ja siperialaisen opettajan, Vissarionin, luoma maailman suurin ekokylä Ekopolis Tiberkul. Molemmille on tyypillistä vahva tahto sitoutua yhden viisaan ihmisen sanomaan, omavaraisuus ja luonnonmukaisuus.


Ecopolis Tiberkul – maailman suurin ekokylä

Toinen kansainvälisiä kannattajia keräävä ekokylä-liike on Ekopolis Tiberkul. Taigalle on muuttanut jo 5000 ihmistä etupäässä Moskovasta ja muista Venäjän ja Ukrainan kaupungeista, Saksasta ja Hollannista.  Muuttajat edustavat eri ammatteja - oopperalaulajista kemianopettajiin - eniten akateemisen koulutuksen saaneita .

Muuttajat ovat rakentaneet koristeellisia hirsiasuntoja ja perustaneet puutarhoja, lastentarhoja, luonnonmukaisia terveyspalveluja, kouluja, työpajoja. He eivät käytä tupakkaa, alkoholia, lihaa tai maitoa.
 

Saksalainen filosofi Oswald Spengler kirjoitti viime vuosisadan alussa länsimaisen sivilisaation perikadosta. Hänen mukaansa uusi uljas sivilisaatio nousee Siperian hedelmällisille maille. Joko olisimme niin pitkällä?

 

Aurinko nousee idästä

Itä: Valoa, vapautusta, salaisuuksia ja barbariaa. Ex oriente lux, idästä tulee valo, itä on “alku” tai ”huomen”, se on ”edessä” siinä missä länsi on ”takana”. Idässä oli paratiisin puutarha, Raamatun mukaan ”Herra Jumala istutti puutarhan itään, Eedeniin” (1. Moos. 2:8). Itä oli jo aina Euroopassa ihmeellisen elämän tyyssija.

Länsi: Tyhjyyttä, ”tuonpuoleisuutta” ja lupauksia. Laskeva aurinko merkitsi myös valon loppua ja yön saapumista. Egyptiläisille länsisuunta oli kuoleman suunta, länttä merkitsevä hieroglyfi tarkoitti ”kuoleman valtakuntaa”, ja kuolleita nimitettiin eufemistisesti ”läntisiksi”. Ihmisten ja eläinten hautapaikat olivat Niilin länsipuolella suuren aavikon reunalla.

(Prof. Dieter Richter: Der Suden, Geschichte einer Himmelsrichtung, Anna-Riitta Tunturi, Kanava 5/2010)


Venäjällä Anastasia-nimi on tuttu

- Suuriruhtinatar Anastasia Nikolajevna Romanova 1901 - 1918 oli Venäjän keisarin Nikolai II:n tytär. Bolševikit teloittivat hänet yhdessä muun keisariperheen kanssa. Jekaterinburgissa liikkui huhuja, että joku lapsista olisi mahdollisesti päässyt pakenemaan. Myöhemmin useat huijarit ovat väittäneet olevansa teloituksesta pelastunut Anastasia. Hauta avattiin vuonna 1991, mutta siitä puuttuivat kruununperijä Aleksein ja Marian jäännökset. Myöhemmin niiden kuuluminen tsaariperheen jäsenille varmennettiin DNA-testillä. Venäjän ortodoksinen kirkko julisti koko tsaariperheen pyhäksi vuonna 2000. Se kiisti DNA-testien luotettavuuden vuonna 2008. Venäjällä elää yhä uskomus, että ainakin yksi lapsista olisi onnistunut pakenemaan. Venäjän ortodoksikirkko vaatii Anastasian haudan avaamista, jotta voitaisiin uusilla tutkimuksilla varmistaa. että kyseessä on todella Anastasia.

- Anastasiasta on tehty televisiosarja ja piirroselokuva. Alfred Newman on säveltänyt elokuvaan Anastasia ”Anastasia”-nimisen musiikkikappaleen. Sen suomenkielisestä versiosta, jonka on sanoittanut Sauvo Puhtila, on tehty useita levytyksiä vuosina 1957 ja 1970. Anastasia elokuvassa ”suuriruhtinatarta” esitti Ingrid Bergman. Yhdysvaltalainen aikakauslehti TIME listasi vuonna 2013 maailman 7 kuuluisinta katoamismysteeriä. Anastasia oli kolmannella sijalla.

- Anastasía), from anástasis (ἀνάστασις), is a Greekphenomenological word meaning "resurrection". Resurrection is the concept of coming back to life after death


Nykyisen Anastasialiikkeen arvoja:

- perhe, perinne ja ympäristönsuojelu
- moderni pakanausko
-
autenttinen veediläisen henkisen kulttuurin perintö Neuvostoliiton jälkeisessä kulttuurissa,    jossa kunnioitaan ROD- jumalaa sukupolvena ja luomakuntana.
- käsite laulava tai helisevä puu kuuluu indoeurooppalaiseen kulttuuriin. Semra-männyllä on spirituaalisia ominaisuuksia.
- edustaa kokonaan uutta sosiaalista järjestelmää missä "kinship homestead" tai settlement on keskus (родовое поместье, rodovoye pomest'ye)
- kaupunkien teknokraattisen järjestelmän rappeutuminen joka peittää ihmisen luovuuden merkityksettömään tekniseen käyttäytymiseen.
- lineaarinen jälleensyntymä jota voi ohjailla. Lapset voivat muistaa esivanhempiaan. Elämä on ajattelun energiaa ja siksi esivanhemmat voivat syntyä ajattelemalla.
- liikkeellä ei ole yhdistystä eikä sääntöjä, hierarkiaa tai johtajaa


Vallatkaa Äitimaa takaisin!


http://dissidentti.org/anastasiajamitenrahaluotiin

Neljä suomalaista osallistui Gen Russian järjestämään ekofilosofiseen antikongressiin Venäjän Arkangelissa, Kitzeman tiede-, opetus- ja Anastasiakylässä 8-12.3. 2018 - Selma Kilpi, Jämsän kestävän kulttuuriperinnön Tärkkilästä, arboristi Pekka Räsänen Turusta, copiosis-mallin edelläkävijä Zeitgeistopiskelija Severi Savukoski Oulusta ja valtiot.tri Marketta Horn Saarijärveltä. Kongressin järjestelyistä vastasivat Moskovan ja Pietarin Multiversitin ekostreamin yliopisto-opettajat ja opiskelijat. Päämääränä oli alkuperäiskulttuurien leikkien ja tapojen ohella perehtyä Derrick Jensenin kirjaan sivilisaation kritiikistä. Kuinka ymmärtää talousjärjestelmän vaikutus biosfääriin, sivilisaation vaikutus alkuperäiskansoihin ja sosioekologiseen järjestelmään? Jensenin järisyttävä älynväläys: ”Kun toivo loppuu, toiminta alkaa.” Ainahan on opittu, että niin kauan kun on toivoa, on elämää...