katso myös: http://dissidentti.org/vissarioninhenkinenekokyla


Maailman suurin ekokylä

Ecopolis Tiberkul


Päivitetty 19.2.2021

Uusi sivilisaatio Siperian taigalta?

Matkakertomus ekokylä Ecopolikseen


Julkaistu Elonkehä-lehdessä 2007
Marketta Horn


Uskooko joku teistä syntyneensä, jotta pörssi ei romahtaisi, pankkien toiminta olisi taattu, korot reagoisivat uskottavasti tai jotta vienti vetäisi?” kysyi kirjailija Anneli Pääkkönen Säädytön talous -seminaarissa Säätytalolla. Pääkkönen luopuisi vapaasta kilpailusta ja markkinataloudesta ja siirtyisi niukkuustalouteen ja yhteistyöhön."


Mutta minne mennä elämään niukkuudessa ja silti nauttia ystävien seurasta?


Lähdin ystävättäreni kanssa katsastamaan, minkälainen on maailman suurin ekokylä Ecopolis Tiberkul Siperiassa. Kovin yksinkertaista matkalle lähtö ei ollut. Olin kokenut jo yhden pettymyksen, kun vuosi aikaisemmin yritin Mongoliasta käsin saada viisumia, lippua ja Venäjän viranomaisten vaatimaa kutsua Ecopolikseen. “Venäjälle pääsee edullisimmin anomalla viisumia omasta kotimaasta“, kerrottiin.

 

Venäjän rautateiden nettimyynti tarjosi junamatkaa 600 eurolla. Matkamme omatoimisesti ja budjettiluokassa maksoi 500 euroa, mukaan lukien lähes kuukauden oleskelu Tiberkulissa!



VIISI YÖTÄ JUNASSA


Helsingin Presidentti-hotellin edestä lähtee joka aamupäivä tusinan verran pieniä ja isoja busseja Pietariin. Pienissä busseissa seitsemän tunnin matka maksaa kymmenen euroa. Pietarin rautatieasemalta voi passia näyttämällä ostaa niin kutsutun plaskartan, mikä tarkoittaa myös makuupaikkaa. Lippuja ei aina riitä eikä asemalla puhuta kuin Venäjää. Otimme riskin ja se kannatti.


Moskovassa Komsomolskii-asemalla onkin jo toinen meininki: upeissa odotustiloissa on tuhat nahkatuolia, ilmainen vessa ja kauppoja ympärillä.


Juna kulkee neljä yötä, neljän aikavyöhykkeen läpi Novosibirskiin ja sieltä Abakaniin. Matkalle on varattava kesät talvet ranta-asu, sillä vaunujen lämpötila ei laske alle 30 asteen. Hyvä on varautua tappeleviin humalaisiin ja yläpetiltä putoileviin sotilaisiin. Babuskat nukkuvat päivätkin alimmilla sängyillä eikä yläpetiläisellä ole toivetta istumapaikkaan. Torikauppiaita tungeksii asemilla. Junan topatussa ravintolavaunussa puolialaston tarjoilijatar pyörittelee ypöyksin esiliinaansa. Maisema on ikuista tasankoa, ruostuneita, autioita mammuttitehtaita, tuulen kaatamaa koivikkoa, harmaita mökkejä. Mutta niin aitoa ja seurallista.


Abakanin asemalla näemme nuorisosakkien poistuvan pujottelusuksien kanssa junasta, vaikka on vasta lokakuu. Paikallisjunan ikkunasta alkavat vilkkua vuorijonot. Vanhoja puita, värikkäitä taloja.


Krasnojarskan asemalle saapuessamme pienbussin hymyilevä kuljettaja keventää kantamuksiamme: “Tehän tulette Suomesta.“ Bussin ympärillä ihmiset näyttävät levollisilta, kauniilta, ystävällisiltä, jotain merkillistä heidän kasvoillaan. Kaikki ovat menossa sinne minne mekin, Petropalovkaan ja vielä eteenpäin jokea pitkin Aurinkokaupunkiin. He kertovat muuttaneensa Siperiaan Vissarionin perässä. Neljä tuhatta kaupungeista muuttanutta käsityöläistä ja mitä moninaisimpien ammattien edustajaa on rakentanut perheelleen hohtavan pitsikoristeisen hirsitalon viimeisen kymmenen vuoden aikana.



ECOPOLIKSEN EKOPERIAATTEET TÄYDELLISIÄ


Joen varrella on 18 kylää, joihin kaikkiin muuttaa jatkuvasti Vissarionin kannattajia. Petropavlovkan asukkaista 95 prosenttia on muuttanut kylään Vissarionin takia. Talonrakentajia näkyy taukoamatta. Ne jotka matkaavat Aurinkokaupunkiin saakka, istuvat 50 km kuorma-auton lavalla ja kantavat varusteet ja ruoat viimeiset seitsemän kilometriä polkua ja pitkospuita pitkin.

Yhteisön päämäärä on irtaantua rahataloudesta, luoda valtiota valtioon. Jokainen perhe rakentaa kotinsa yhteyteen työpajan. Niissä valmistetaan puusta, savesta, villasta sekä mehiläisten ja puutarhan tuotteista kaikkea tarpeellista yhteisön käyttöön. Kaikki ovat vegetaareja, useimmat vegaaneja, alkoholi ja tupakka eivät kuulu asiaan. Kauniit ratsut hoitavat kuljetuksia ja työhevoset pärjäävät pelloilla. Ruoka tulee kunkin talon omasta puutarhasta. Pyhällä vuorella saadaan jopa viinirypäleet kasvamaan. Lahjojen antaminen ja vastaanottaminen on itsestäänselvyys. Jäsenet saavat kuukaudessa 30 euron ostosetelin yhteisön itse hallinnoimiin kauppoihin, lääkäri- ja koulupalvelut ovat ilmaisia. Polttopuu tehdään yhdessä pääasiassa taigalla kaatuneista puista, jokivesi on kirkasta juotavaksi.



MINKÄLAISIA IHMISIÄ  ASUKKAIKSI?

Kun kiertelin lähes kolme viikkoa Petropvlokaan ja sen lähikyliin muuttaneiden ihmisten koteja, aloin tuntea yhteenkuuluvuutta. Aluetta on rakennettu kymmenen vuotta. Asukkaat ovat tulleet jäädäkseen. Kysyin, mitä tapahtuu jos opettajanne yhtäkkiä kuolee?
“Ei se elämäämme muuta. Tiedämme jo miten tulee elää yhdessä.“ 

Puolet asukkaista on akateemisesti koulutettuja, jokainen on etsinyt elämäänsä mielekkyyttä ennen muuttoaan. Useimmat ovat tuoneet mukanaan Moskovan asunnon myynnistä saamansa varallisuuden ja antaneet sen yhteiseen kassaan. Varoja saadaan myös myymällä käsityöläisten tuotteita ja lahjoituksista.


VIERAILULLE

Siperian taigalle voi tehdä yhteisö- ja ekoasumisvierailuja, hengellisiä ja turistimatkoja. Kirkkojen ja messujen, askartelutupien ja kirjastojen lisäksi yhteisöllä on varusteet kanootti-, ratsu- ja vaellusretkeläisille. Pappi Sergein mukaan eri maalaiset ihmiset ovat aina tervetulleita: “Alueella on kyse myös yhteiselämästä, yritäm

me oppia elämään yhdessä. Toivomme, että tänne tulee ihmisiä muistakin maista. Heidän ei välttämättä tarvitse tulla opettajina, vaan oman kulttuurinsa edustajina. He voivat olla myös sympatisantteja. Toivomme, että ihminen elää harmoniassa luonnon kanssa, itsensä kanssa ja Jumalan kanssa. He voivat elää täällä kanssamme, missä kylässä haluavat. He voivat myös näyttää omalla elämällään hyvät puolet uskonnostaan. Eri uskontojen edustajat voivat rikastaa elämää täällä. Pienissä asuinympäristöissä täytyy tietää, mitä on yhdessä eläminen. Talo yksin ei merkitse paljon vaan ketä siinä asuu.“ Sergein mielestä ei toivota sellaisia vierailijoita, jotka tulevat vain uteliaisuuttaan. "Meidän on helpompi auttaa rakentamisessa, jos tänne tulee ihmisiä, joita kiinnostaa elämäntapammekin ja jotka haluavat asua täällä." Kaikki tekniset innovaatiot kiinnostavat asukkaita ja kokemukset ovat tärkeitä, autonomisista energialähteistä saippuan tekoon.


Sitä ei toivota, että vieraat edustavat täällä uskontoaan, agiteraavat. Jos ihmiset tulevat etsimään harmoniaa luontoon, itsensä kanssa, Jumalan kanssa, he voivat tulla ja elää täällä aina. Elää täällä kanssamme missä kylässä haluavat. Ja näyttää omalla elämällään hyvät puolet uskonnostaan, jolloin voisivat rikastaa myös muiden uskontojen edustajia.

Olosuhteet eurooppalaisille vierailijoille eivät täällä ole helpot.
Kylässä ei ole hotellia. Saksalaiseen majataloon mahtuu sänkyihin kymmenen turistia ja siskonpetille saman verran. Vierailijat voivat asua myös yksityisesti, vaikka tilat ovat pieniä. Suuria ryhmiä voi tulla kesäisin kun leirintäalue ja sen keittiö ovat käytössä.
Kaikki eivät tiedä yhteisöstämme eikä siitä, miten voi olla yhteisöllemme avuksi. Tärkeä on kertoa siitä, miten täällä elämme.



SUOMITALO TIBERKULIIN?

Löydämmekö Suomesta vastaavan urakoitsijan ja kymmenen ihmistä, jotka lahjoittavat 3000 euroa Tiberkulin hankkeeseen? Sergei kertoo, että yksinkertaisinta olisi rakentaa Suomitalo nykyisiin kyliin niin, että purkaa tontilta vanhan talon. Silloin pihapiiri olisi valmis. Toisen mahdollisuuden tarjoavat kaukaiset hylätyt kylät, joissa ei asu enää ihmisiä. Niihin vie tie ja maata riittää. Niihin muuttamisessa on se etu, että joutuu vähemmän tekemisiin joen varrella asuvien alkuperäisten asukkaiden kanssa, jotka juovat paljon. “Siis vähemmän riitaa.“

Suomalaiset ovat erikoistuneet kylmän ilma-alan rakentamiseen. Nyt olisi mahdollisuus esitellä taitoja maailman navalla, Poljus Miralla. Sinne ovat jo rakentaneet saksalaiset oman majatalonsa ja siellä on kiinalainen nauravakattoinen puutalo. Petropavlovkaan, kylään 80 kilometriä pohjoiseen Abakanista, ovat virolaiset rakentaneet leipomon ja bulgarialaiset sahan.


Siperialainen mystikko Helsingissä!

La 15.11.2008 klo 16:00-19:00 Venäläinen mystikko Siperian taigalta, maailman suurimman ekokylän luoja VISSARION

Vissarion vastaa kysymyksiin taivaallisesta ja maallisesta. Näemme myös esittelyvideon ekokylän toiminnasta. Vissarionin ekologinen elämäntapa koskettaa tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Hänen johtamassaan ekokylässä elää yli 4000 ihmistä ja he edustavat yli 35 kansallisuutta. Hänen opetuksessaan on myös universaalimpi puoli. Kaikki tervetuloa!

Vissarion (s. 1961), henkinen opettaja ja taiteilija, on Viimeisen Testamentin Kirkon perustaja ja sanansaattaja. Kirjasarjassa ovat ilmestyneet mm. teokset "Viimeinen toivo, vetoomus ihmiskunnalle" ja "Käänteen tekevä aika", joissa annetaan selviytymisohjeita nykypäivän ihmiselle. Vissarion on Kansojen henkisen yhteyden visionääri. Taidemaalarina hän sai ensimmäisen sijan Moskovan Kansainvälisessä taidenäyttelyssä (2008). Hän on suunnitellut ja ollut mukana rakentamassa koristeltuja pyhäkköjä. Vissarion on kuuden lapsen isä. Vissarion osallistuu 16.11. Tallinnassa seminaariin Kapitalismin tulevaisuus. Seminaarin jälkeen yhteisön toinen johtohahmo Vadim pitää konsertin.

http://www.wissarion.info/links.htm

Siperian Kristus, Image 9/2003

Die frommen Freaks von Petropawlowka, Stern 41/2006

Uusi sivilisaatio Siperian taigalta? Elonkehä 1/2007

Vissarion, Jumalan sana. Henkinen ekokylä Siperian taigalla, Ultra 5/2008

Paikan nimi Minä Olen -sali Osoite Merikasarminkatu 8, Kataj Helsinki

Järjestäjän tiedot Organisaatio Vissarion ystävät



Yhdistys Ekopolis Tiberkul järjestää ryhmämatkoja kiinnostuneille turisteille. Kahden viikon aikana voi tutustua kylän toimintaan, tehdä kanootti- ja ratsastusretkiä sekä vaeltaa taigalla.

Päiväohjelma

7.30 liturgia (lauletaan yhdessä) kaupungin keskustassa ulkona
8.00 töiden jako
8.15 - 12.00 työ
12 - 14 lounastauko
14 - 17.30 työ
19.00 kokous
Illallinen
Meditaatio

Mystinen Siperia

 

Ekopolis Tiberkul, maailman suurin ekoyhteisö, sijaitsee Krasnojarskissa Kuraginskin alueella Siperiassa, junalla vuorokausi Novosibirskistä Mongolian suuntaan. Taiga peittää siitä kaksi kolmannesta, loput on metsäaroa, Tuvan tasavallan rajalla, Sajanin vuorijonon sivuhaara. Maisemat ovat monimuotoiset, alueen läpi virtaa useita retkeilyyn sopivia koskia, siellä on ekologisesti puhtaita järviä, luolia sekä Venäjän suurin vesiputous, 360 metriä korkea Kinzeljukskij.

Yhteisössä noudatetaan terveellistä elämäntapaa - vain kasviksia (ei eläinperäisiä tuotteita), ei alkoholia, ei tupakkaa. Metsästystä ja kalastusta ei sallita. Yhteisössä asuu 4000 ihmistä, joista osa on yhteisön perustajan Vissarionin kannattajia.

Petropavlovka on käsityöläismestarien keskus, jonne on saapunut asukkaita useista Venäjän kaupungeista ja kauempaa ulkomailta 1990-luvun alusta lähtien. Muuttajia yhdistää halu elvyttää unohdettuja käsityöläisammatteja.

Kutsumme teidät vierailemaan näissä paikoissa ja tutustumaan mestareiden elämään, heidän taiteelliseen tuotantoonsa ja kulttuuriin. Esittelemme heidän taiteensa salaisuuksia, heidän elämäntapojaan ja perheitään.



Retkiohjelma


I päivä

Saapuminen Abakaniin

Aamiainen

Lähtö Petropavlovkiin (ajoaika 3 tuntia)

Majoittautuminen vierastaloon

Päivällinen

Lepo

Tutustumisilta

Illallinen


II päivä

Aamiainen

Retki Petropavlovkaan, verstasvierailuja

Päivällinen

Lepo

Kulttuuriohjelmaa

Vierailu verstaisiin ja temppeleihin.

Lasten talo: poikien ammattikoulu, lastentarha, savityöpaja, muotoiluverstas, näyttely yhteisön taiteilijoiden maalauksista ja lasten piirustuksista, valokuvanäyttely (60 min)

Jordan Lazarovin puumuotoiluverstas (40 min)

Alik Tabushikin huonekalusteverstas (20 min)

Pihtabalsamivoiteen valmistusverstas (20min)

Igor Miklushinin taideverstas (30 min)

Arminas Plapokasin leipomo (20 min)

Oleg Darovskin veistosverstas (20 min)

Käynti temppelissä

Hevosretki Tjuhtjatka-joelle (30 min)

Uinti

Nousu Vesjolaja-kukkulalle

Tutustuminen kasvillisuuteen (2 tuntia)

Yhteisön taiteilijoiden konsertti (2 tuntia)


III päivä

Aamiainen

Verstasvierailuja

Päivällinen

Tapaaminen kylän asukkaiden kanssa

Illallinen

Vlad Durovin sepänpaja (40 min)

Pjotr Petrushenkon pajunpunontaverstas

Virgis Aleksandrauskasin koristeelliseen pajunpunontaan erikoistunut verstas (40 min)

Tyttökoulu (30 min)

Kysymyksiä ja vastauksia yhteisöelämästä


IV päivä

Aamiainen

Lähtö Tiberkuliin

Majoittuminen perheissä

Päivällinen

Kävelyretki järvellä

Illallinen, tapaaminen kyläläisten kanssa

Matka kuorma-autolla metsätietä Paugurin maatilalle

Kävellen 6 km (2 tuntia) kaupungista

Sajanskin vuorien keskellä kaunis järvi, Tiberkul – ”jumalan järvi”. Järven rannasta kohoaa kaksihuippuinen Suhja-vuori – ”pyhä vuori”. (20 min järvelle)

Uinti (2 tuntia)


V päivä

Aamiainen

Kaupunkiretki

Päivällinen

Retki järvelle

Illallinen

Kronikoitsija Vadim Redkinin tapaaminen


Vierailuja käsityöläisverstaisiin, kouluun, lastentarhaan (3 tuntia)

Moottoriveneajelu järvellä vierailuineen saarille. Tutustuminen harvinaiseen vesikasviin ”Tshili”:n (2 tuntia). Kysymyksiä ja vastauksia (2 tuntia)


VI päivä

Aamiainen

Nousu Taivaalliseen Luostariin ja liturgia

Kiertokäynti luostarissa

Päivällinen

Järviajelu

Uinti

Illallinen

Kulttuuriohjelmaa


Nousu (2 tuntia). Liturgia (30 min). Mahdollinen tapaaminen Vissarionin kanssa Saniaislaaksossa. Käynti temppelin huipulla ja tutustuminen Taiteiden Temppelin kelloihin. Katselutasanteelta aukeaa panoraama Sajans-vuorille, Tiberkul-järvelle sekä kaupunkiin. Hengellisen musiikin konsertti ilman pyhäinkuvia (2 tuntia).


VII päivä

Aamiainen

Lähtö Petropavlovkaan

Päivällinen

Lepo

Sauna

Kävellään kaupungin ulkopuolelle Paugurin maatilalle (2 tuntia). Ajetaan kuorma-autolla Zarovskin tynnyrintekoverstaalle (1 tunti).


VIII päivä

Aamiainen

Lähtö Guljajevkaan

Päivällinen

Lepo

Illallinen

Tanssiohjelmaa

Vieraillaan tshasounassa, kudonta- ja ompeluverstaalla, lasten taideharrastustalossa ja Guljajevkan vesiputouksilla. Ajelu Kazir- jokea alavirtaan Petropavlovkaan (3 tuntia). Eri maiden vanhoja kansallistansseja (3 tuntia).


IX päivä

Aamiainen

Retki Kazir-joella

Päivällinen ja illallinen nuotion äärellä rannalla

Iltaohjelmaa

Yöpyminen teltoissa

Kazir-joen nimi juontuu hakasin kielen sanasta ”raivoisa”. Joki lähtee Irkutskin alueelta, Taskin-vuoren pohjoisrinteeltä Tofalarissa. Asutus on harvaa ja joen vesi on ekologisesti puhdasta. Luonto on monimuotoista: vuoria, vesiputouksia ja hiljaisia vedenalaisia luolia ja onkaloita, neitseellistä taigaa mahtavine puineen, kukkalaaksoja ja monenlaisia ruohokasveja.

X päivä

Aamiainen

Vierailu Tajatan kylän verstaissa, tutustuminen paikallisten asukkaiden elämänmuotoon

Päivällinen

Nousu Sinjuh-vuorelle, missä voi herkutella taigan marjoilla

Illallinen

Ohjelma ”Tutustu itseesi”

Kylä on saanut nimensä sanasta ”taitsa” (piiloutua). Jo menneinä aikakausina sinne piiloutui vanhauskoisia, dekabristeja ja karkoitettuja. Nykyään synkkä ja syrjäinen kyläpahanen on saanut asukkaikseen mestarismiehiä ja siellä rakennetaan.

XI päivä

Matka Kazir-joella

Päivällinen joen rannalla

Saapuminen Petropavlovkaan

Illallinen

Lepo

Iltaohjelmaa

Matka maalauksellisille kallioille, luoliin ja onkaloihin sekä kiipeilyä kallioille. Tapaamisia kyläläisten kanssa.


XII päivä

Aamiainen

Hevosretki

Päivällinen

Lähtö Tjuhtjatan kylään

Lähtö Ust-Možarkan maatilalle

Päivällinen

Lepo

Tanssiohjelmaa

Hevosretki ympäristöön (3 tuntia). Halukkaat voivat lähteä myös ratsain. Vuonna 1800 perustettu kylä on vanhempi kuin muut seudun kylät ja sen nimi tulee lähellä virtaavan joen nimestä. Vierailu kutomossa (pellava, villa, nokkonen), 2 tuntia. Ust-Možarkan maatilalla on kokeiltu vuosina 2003 – 2005, miten kiinalainen tammi (silkki-)kehrääjä sopeutuisi uusiin ravintokasveihin, hieskoivuun ja hopeapajuun. Maatilalle on rakennettu hyönteisterraario kehrääjien ruokintakokeiluja varten (2 tuntia).


XIII päivä

Aamiainen

Käynti matkamuistokaupassa

Päivällinen

Lepo

Illallinen

Kulttuuriohjelmaa

Folklore-ohjelmaa (2 tuntia)

 
XIVpäivä

Lähtö Abakanin lentokentälle

Matka-aika 3 tuntia



Ohjelman hinta on henkeä kohti 29130 ruplaa (noin 840 euroa) ja 10 – 15 hengen ryhmässä 15130 ruplaa (noin 430 euroa). Edullisempi matka Moskovasta Abakaniin ja takaisin junalla on mahdollinen.

Hintaan sisältyy: kuljetukset (lennot Moskova – Abakan – Moskova ja perille bussilla), majoitus 2 – 4 hengen huoneissa saksalaisessa vierastalossa, sauna, täyshoito, paikalliskuljetukset, retket, kulttuuriohjelmat, matkatavaroiden kuljetus, oppaan palvelukset, vakuutus, varusteiden vuokra.

Lisämaksusta on saatavissa: akupunktiota, hierontaa, mehiläisterapiaa.

Suositellaan otettavaksi mukaan: makuupussi, vuodenaikaan sopiva vaatetus, uimavarusteet, hyttyskarkotteita.


Krasnojarskin alue, Kuraginskin lääni, Petropavlovka, Kolhoosikatu 9 MMD (?)

Puh.8 – 950 – 302 – 93 18

e-mail: poljusmira@mail.ru

Ljubov Derbina



Pappi Sergein haastattelu kylän toiminnasta

Minulla oli paljon kysymyksiä, kun sain tavata pappi-Sergein vuonna 2007.

1. Asuminen kylässä edellyttää Opettajan siunausta?
Jos haluaa muuttaa johonkin neljästä kylästä, joissa kaikissa on temppeli, ashram tai kappeli, on puhuttava ensin Vissarionin kanssa henkilökohtaisesti, myös kirje ja valokuva riittää. Hän näkee valokuvasta erityisen henkisen ihmisen.
Nyt 85 % on venäläisiä, loput ovat 45 eri maasta.
Lapsia syntyy yhdeksän kertaa enemmän kuin keskimäärin Venäjällä.

2. Vissarionin joukot ovat mukana maakunnan valtarakenteissa? Hän ei olisi saanut lupaa 250 ha maa-alan ostamiseen ja vuokraamiseen ilman vaikutusvaltaisia tukijoita.
Jotkut seuraajat kuten Kazakov ja Servin, ovat maakuntavaltuustossa, ei Opettaja.

3. Vissarion on ehdoton auktoriteetti?
Miesten kokouksissa ongelmat koskevat yleensä pieniä asioita, esim. saavatko lapset heitellä lumipalloja kirkonmenon aikaan. Niissä käsitellään asioita kuten
a) talous, rakentaminen, pyhien paikkojen rakentaminen, toisten auttaminen
b) suhde vaimoon, intiimitkin sänkyasiat
c) sääntöjen rikkominen
d) joskus kutsutaan poikia mukaan, esimerkiksi jos poika on loukannut jotain, voi isä ottaa hänet mukaansa. Kaikki istuvat piirissä. Kuka tahansa voi nostaa kätensä ja antaa neuvoja.

Opettaja nimitti ensimmäiset vastuuhenkilöt. Jokaista tärkeää asiaa varten voi ilmoittautua neuvostoon - lastenneuvosto, kouluneuvosto jne. Kokouksissa käsitellään miesten, naisten ja perheiden välisiä suhteita, myös taloudellisia ja käytännön asioita. Jos noin 70 henkilön piiri ei keksi neuvoa, lähetetään ongelma “vuorelle“. Vissarion löytää vastauksen. Sergei kertoo: “Kun kysymme opettajalta, ei tarvitse riidellä. Hän kertoo, miten uskovainen käyttäytyy oikein. Elämä on osoittanut oikeiksi kaikki hänen ohjeensa ja se vahvistaa uskoamme.”
 

4. Ihmisten välisissä suhteissa on paljon opeteltavaa. Miten teillä vältetään puolisoiden väliset ristiriidat? 
Tavallisessa avioliitossa nainen muuttaa pois kotoa, jos mies löytää toisen. Pitäisi oikeastaan olla päinvastoin. Meillä uusi nainen voidaan tuoda kotiin ja perheeseen, jos miehen ja naisen välinen suhde on hyvä. Heillä on mahdollisuus yrittää elää uudenlaisessa tilan
teessa yhdessä, sydämen hyvyys keskenään. Ei päätetä noin vain, että sinä saat nyt lähteä tai jäädä. Jos nainen rakastuu, hänellä on oltava hyvä suhde rakastettunsa vaimoon. Erota voi vain ääritapauksessa. Aina keskustellaan papin kanssa, selvitetään kuka on vastuullinen. Jos syy on selvä, syyllisellä ei ole oikeutta mennä vihille uudestaan Viimeisen testamentin kirkossa. Silloin on mahdollinen vain siviilivihkiminen. Joskus avioparit eroavat, koska ovat eläneet loppuun jonkun ajanjakson, mutta jäävät kuitenkin ystäviksi. Jokainen tapaus punnitaan erikseen.

Yksi loukkauksista on se, jos naisella on samanaikaisesti suhde toiseen mieheen. Se on intiimiloukkaus. Toinen ero
on johtava loukkaus on, jos mies tai nainen kieltäytyy, ei halua elää toisen kanssa kauempaa. Naisella on joskus oikeus kysyä, antaako mies hänen mennä toisen miehen luo. Se on sallittava ääritapauksessa, jos ei pysty enää vastustamaan tunteitaan.

5. Onko teillä muitakin noin yksityiskohtaisia ohjeita ihmisen välisiin suhteisiin?
15 vuoden aikana on kehittynyt ymmärrys, miten uskovaisen täytyy käyttäytyä kaikissa tilanteissa. Melkein kaikki tilanteet on nyt kirjoitettu muistiin. Muissa uskonnoissa sanotaan vain, että rakastakaa, ei kuunnella konkreettisia kysymyksiä. Kaikkiin ristiriitoihin on yksi ratkaisu. Täällä kysytään Opettajalta, miten uskovainen käyttäytyy, jos ei löydetä ratkaisua itse ja sitten niin tehdään. Näin ei tarvitse riidellä. Kokemus osoittaa, että kaikki hänen ohjeensa on elämä osoittanut oikeiksi ja se yhä vahvistaa uskoamme.
Opettaja puhui alkuaikoina siitä, mitä todennäköisesti ihmiskunnalle tapahtuu, jos ihmiset jatkavat elämistä entiseen tyyliin. Tulevaisuus ei ole varma ja se riippuu siitä, mitä teemme tänään. Me olemme mukana muutoksessa, meillä on toivoa ja me uskomme.

6. Miten Vissarionin oppiin voi perehtyä?
Jos joku kiinnostuu tästä opista, hän voi kääntyä alkulähteelle. Internetissä on kolme foorumia, joissa voi kysyä Opettajalta, Vladimirilta ja Sergeiltä. Siellä on myös koko teksti Viimeisestä testamentista. Voi myös esittää kysymyksiä, konkreettisia kysymyksiä, joista on kiinnostunut. Viimeisessä testamentissa on kahdeksan osaa, joista ensimmäinen on käännetty saksaksi. Kirjat on nidottu ja painettu kuin Raamattu kahdelle palstalle asia kerrallaan numeroiden. Kirjoista haetaan ratkaisua ongelmiin työkokouksissa.
Yhteisissä tilaisuuksissa Pyhä Henki ei ole persoonallista, se on energiaa. Se on Isän energiaa. Sillä Isä koskettaa. Tapahtuu sulautuminen, kun läsnä ovat uskovaiset, jotka pitävät häntä opettajana. Sulautumisessa kulkee opettajan ja uskovan sydämen yhtyminen. Silloin he todistavat jotain hyvin intiimiä. Jos ei usko, on vaikea käsittää mysteeri.

7. Eivätkö kaikki ole tänne tervetulleita? Poljus miraan?
Ihmiset kaikista maista ovat aina tervetulleita, on kyse myös yhteiselämästä, yritämme elää yhdessä. Voi tulla myös sympatisanttina. Mutta ei niin, että tulee uskontoryhmä, ostaa talon, alkaa myydä kirjojaan, saarnata, keskustella ja riidellä.
Kolmas mahdollisuus on asuttaa aivan uusi maa. Se on vaikeaa, kuten olemme vuorella nähneet. Venäläiset saavat helpommin maata, ulkomaalaisille ostaminen on vaikeaa. Voisi ehkä kehittää Venäjä-Suomi organisaation. On oltava ihmisiä jotka myös haluavat asua täällä, joilla on suuri kiinnostus. Heidän kiinnostuksensa ohjaa yhteiselämää ja silloin meidänkin on helpompi auttaa.

8. Vissarion ihmisenä ja taidemaalarina elää kuin opettaa?
Opettajan olemusta en tunne, siksi en voi sanoa Vissarionin elämäntilanteesta. Olemus on joko selvitettävä syvällisesti tai ei ollenkaan.
Vuonna 2007 Vissarionilla on viisi omaa lasta ja yksi kylästä adoptoitu tytär. Vaimo opiskelee psykologiaa Abakanin yliopistolla. Vanhin poika asuu hänen luonaan. Pojalla oli punk-vaihe: musta tukka, meikki, mustat vaatteet. 20-vuotias Sonja oli heillä aluksi apulaisena ja siitä kehittyi syvä ystävyys.

Vissarion tulee moottorikelkalla tai mönkiällä, kolmeksi päivä kerrallaan Petropavloviin. Jokainen halukas voi antaa lapun ja niistä arvotaan 55. jotka saavat esittää henkilökohtaisia kysymyksiä Vissarionille. Marraskuussa 2006 Vissarionilla oli mustat renkaat silmien ympärillä eikä hän jaksanut ottaa vastaan enää kuuden jälkeen ketään, vaan lähti vuorelle. Hän on valittanut hitaasta edistymisestä.

Vissarion kertoi avaavansa asioita, joita ei ennen ole kerrottu. Hän ei kerro vain teoreettisesti tai vertauksilla, vaan osoittaa käytännössä. Ihmiset voivat elää toisella tavalla, tavalla jota kukaan ei vielä ole kulkenut, vaikka jokainen on intuitiivisesti tiennyt siitä elämäntavasta.

Enemmän myötätuntoa maailmaan!


http://www.vissarion.ru/teacher/index.htm
http://www.vissarionest.com/index.php?id=70
http://www.youtube.com/boggybg
http://ia300132.us.archive.org/1/items/OperatorValentinPavlovPaintartexpositionTheSpiritualPathandtheArt/ExpositionVissarion256K.mov

http://www.oekopolis.info/home.htm
http://www.wissarion.info/


http://dissidentti.org/vissarioninhenkinenekokyla


Petropavlovka