Kulutusystävällinen seksi

Aloitettu 1994
Päivitetty 14.4.2018Antti Holma: Rakkaus ja parisuhde ovat patriarkaalisen ja kapitalistisen yhteiskunnan ytimessä,
niillä tehdään bisnestä: yksinäisyys on bisnes, parisuhde on bisnes, ero on bisnes.
Kaiken saa tuotteistettua. (hs 10.6.2017)


Seksuaalisuus on nykyään kuin valtava irtokarkkiosasto, jossa pussiin
voi kauhoa kaikenlaista kivaa sen sijaan että olisi pakko valita turkinpippurin ja nallekarkin välillä.
 (Tommi Paalanen)
Miten sukupuoliseen käyttäytymiseen on vaikutettu historian aikana?

Erotiikan voima on ollut aina sosiaalisia laitoksia järisyttävä, järjestyneen elämän vastainen. Kirkko ja valtio ovat tehneet kaikkensa tämän anarkistisen voiman valjastamiseksi. Uusi strategia on tappaa erotiikka erotiikan ylitarjonnalla. Sijaiskokemusten avulla voi mitätöidä persoonalliset kokemukset ja kun riisuu erotiikan mystiikasta, kiihotusvoimasta ja uutuuden viehätyksestä, sammuvat tunteet. Eros-tuotanto on ylitsevuotavan runsasta ja inflaatiovauhti yhtä kova.

Seksuaalisuus on ollut länsimaisen sivistyksen alkuajoista lähtien vahvin keino säädellä yhteiskuntaa. Jos hallitset ihmisen libidon hallitset koko ihmisen. Kun vielä kivikauden ihmiset kaiversivat siitinsymboleja ja yhdyntäasentoja luoliinsa hedelmällisyyden merkiksi ilman mitään sensuuria ja vanhoissa egyptiläisissä hautamaalauksissa ja antiikin kreikkalaisissa vaaseissa nuoret ilakoivat alastomina neitsyyden ja nuoruuden symboleina, julisti kirkko ajanlaskun alussa sukupuolielimet ja yhdynnän hävettäviksi ja likaisiksi.

Alkuyhteisössä ihmisten energia kuluikin ruuan ja suojan turvaamiseen. Ensimmäiselle vuosituhannelle tultaessa uskottiin raamatun mukaisesti Jumalan antavan pappien välityksellä ohjeet siitä, miten ihmisten pitää suhtautua seksuaaliseen paineeseen ja vastakkaiseen sukupuoleen. Toisella vuosituhannella teollistumisen alkuaikoina intohimo ja rakastuminen olisivat vaarantaneet sijoitukset tehdas- ja kaupunkirakennelmiin, elämän piti olla yhtä säännöllistettyä kuin tehdastyö. Mekaaninen tuotanto tarvitsi mekaanisia työntekijöitä ja mekaanisia kuluttajia. Niinpä 1500-luvulla todisteltiin, että ruumis ja sielu ovat kaksi eri komponenttia. Ihminen on olemassa vain ajattelevana oliona, joka ei saa antaa ruumiillisten tuntojen vaikuttaa mieleensä. Tuotannolliset tarpeet määrittelivät, mikä on sovelias tapa osoittaa intohimoa, kulutuksen kasvu oli turvattava.

1800-luvulla kehoa ei nähty enää pelkkänä työvoimana ja työkoneena. Ei myöskään henkinen ylevöityminen ollut päämäärä tai keskustelun aihe. Ihminen (työläinen) nähtiin biologisena organismina ja valtio ryhtyi vaikuttamaan kansalaisten lisääntymiseen, vaalimaan ihmisten terveyttä ja puuttumaan asumiseen. Aloitettiin väestöpolitiikka. Seksuaalisuudesta piti puhua rationaalisesti, se oli poliittinen kysymys, jota piti hallinnoida.

1900-luvulla käsitys seksuaalisuudesta laajeni, löydettiin muutakin kuin elin ja avioliitto. Seksuaalisuutta määriteltiin suhteessa neljään ongelmaan: Masturbaatio, perversiot, hysteria ja ehkäisymenetelmät. Teoria ihmisen seksuaalisuudesta alkoi muovautua. Kirkon valtaa alkoi kaventaa lääketiede. Lääketieteen, pedagogiikan ja talouselämän sääntöjä sovellettiin seksuaalisuuteen. Pedagogiikka otti lapset huomaansa, lääketiede naiset. (Liljeström) Ja talous määräsi, että  ihminen ei saa oa perheen  kahlitsema vaan täydellisesti talouselmän tarpeiden liikuteltavana, aosuhteet, erot ja  sinkkuelämä eivät oleet vain sallittuja, vaan edistyksen mitta.

Psykoanalyysiin ja historialliseen materialismiin perustuen kehitti Wilhelm Reich ensimmäisenä yhteiskunnallisen teorian seksuaalisuudesta. Sitä ovat täydentäneet Horkheimer 1936, Haensch 1969, Ruebesa, 1970 von Freyberg 1971 ja Dahmer 1972. Vaikka seksi on tuntemisen muoto, on ekstaattinen kokemus mahdollinen vasta kun molemmat sukupuolet pyrkivät ymmärtämään toisiaan ja eläytymään toistensa osaan. Silloin vallan ja seksin pelikuviot pehmenevät eroottisiksi jännitteiksi, sukupuoliroolit tasoittuvat, tabut kaatuvat, mielikuvitus vapautuu.

Francesco Alberoni: Vihreä erotiikka. ”Koska erotiikka asuu jossain kulttuurin ja luonnon rajamailla, pitävät monet erotiikan aaltoa vihreänä liikkeenä, urbaani-ihmisen paluuna kohti luontoa ja pyhiä juuriaan. Erotiikan voima on ollut aina sosiaalisia laitoksia järisyttävä, järjestyneen elämänmenon vastainen. Se on sitonut pauloihinsa, suistanut raiteiltaan ja vienyt mieron tielle monia kunnon kansalaisia. Kirkko ja valtio ovatkin tehneet kaikkensa tämän anarkistisen voiman valjastamiseksi. Sen vuoksi on joku uskaltanut epäillä, että nykyinen erotiikan revival onkin vain virallisen tahon uusi strategia: tappaa erotiikka seksin ylitarjonnalla. Sijaiskokemusten kautta voi mitätöidä persoonalliset kokemukset ja kun riisuu erotiikan mysteeriosta, kiihotusvoimasta ja uutuuden viehätyksestä, sammuvat tunteet.”

Kahden vuosituhannen takainen papyrus saatiin selitettyä infrapuna- ja infraviolettivalotutkimuksen avulla: Lääkäri kehotti parantamaan "hysterian" seksillä. Hysteria oli naisten diagnoosi, johon mahtui melkein mitä tahansa psyykkisiä ja fyysisiä oireita ja sairauksia ja jopa äkkikuolema. Antiikin aikana keksitty diagnoosi oli voimissaan vielä 1900-luvulla, vaikka käsitys sen syystä oli muuttunut. Egyptiläisessä papyruksessa vuodelta 1600 e.a.a. pidetään levotonta kohtua syynä naisten masennukseen. Kreikkalaisessa tarun mukaan kuninkaan kolme tytärtä kieltäytyivät falloskultin palvontamenoista. Sitä pidettiin merkkinä hulluudesta. Parantaja Melampus päätteli, että orgasmien puute oli myrkyttänyt heidän kohtunsa pahoilla kaasuilla ja paransi neidot mielenvikaisuuden hoidossa yleisellä mustalla pärskäjuurella – jouluruusulla – ja kehottamalla heitä yhtymään vahvojen nuorukaisten kanssa. 400-luvulla ennen ajanlaskun alkua elänyt Hippokratesin mukaan hysteria oli naisten tauti, joka johtui siitä, että heidän kohtunsa alkoi vaellella elimistössä. Nimensäkin tauti sai kreikan kohtua tarkoittavasta hystera-sanasta.   Vuosina 129–216 elänyt Galenos oli antiikin lääkäri. Suomessa vielä 2011 yksi pääsykoekirjoista oli Galenos - johdanto lääketieteen opintoihin. Galenos oli samoilla linjoilla kuin Hippokrates: Jos kohtu pääsi kuivumaan, se lähti etsimään kosteutta muilta elimiltä ja aiheutti niihin törmäillessään jos jonkinlaista ruumiin ja mielen vaivaa. Myös Galenosin mielestä hysterian yleisin syy oli kohdun kuivuus, joka johtui yhdyntöjen puutteesta. Nuorille naisille hän suositteli hillittyä elämää, joka "ei kiihdyttäisi heitä". Kohdun ja mielenterveysongelmien yhteys kelpasi lääkäreille selitykseksi pitkään. Hysterian oireeksi kävi melkein mikä tahansa: hermostuneisuus, päänsärky, yskä, tunteenpurkaukset, vatsakivut, vapina, kouristukset, tukehtumisen tunne, jopa halvaantuminen. Vielä sittenkin, kun kohdun oli todettu pysyvän paikallaan siinä missä muutkin sisäelimet, hysterian syiden uskottiin olevan seksuaalisuudessa. (Iltalehti 22.7.2018)


Älykäs ihminen pystyy oppimaan pois manipulaation vallasta.
Hän pystyy erottamaan, mikä vastaa hänen sisimpää tuntoaan ja mitä hänelle on tuputettu
kodin, kirkon, koulun ja mainonnan välityksellä.


Sukupuolivietti markkinatalouden riepoteltavana 

Toisen maailmansodan jälkeen alkoi tavaratuotanto kasvaa huimasti. 1960-luvulla teollisuuden ongelmaksi nousi menekki: miten saada lisää kuluttajia, ja miten saada kansalaiset haluamaan yhä enemmän kulutustavaroita? Herbert Marcusen mukaan ihmisiin piti vaikuttaa niin, että sijoittajien investoinnit kannattivat.  Kuluttajia saatiin tietysti sitä enemmän mitä useammat perheet hajosivat. Mitä enemmän on yksittäisiä kuluttajia, sitä enemmän tarvitaan hyödykkeitä ja palveluja. Jokainen tarvitsee asunnon, oman TV:n ja jääkaapin. Markkinoiden ihanneobjekti asuu yksin. Piti myös luoda uusia tarpeita. Halut piti saada keskittymään kulutukseen. Ihmisen tuli tehdä itsestään haluttava.

Yksinasujista on etua teollisuudelle myös siksi, että yksinasuva ihminen on arka ihmissuhteissaan. Mainonnassa käytetään seksuaalisia vihjeitä ja viihdytystä ja niin saadaan ihminen houkuteltua ostamaan juuri tämä tuote. Palkkatyöläinen tarvitsee muotia ja massakulttuuria kokeakseen yhteyttä muihin. Hänen elämänsä päämääräksi on helppo iskostaa kuluttaminen ja tarpeiden tyydyttäminen. Tarvitaan viihdykkeitä, ulkomaanmatkoja, ravintoloita, sanomalehtiuutisia ja videoviihdettä. Toisistaan eristetyt ihmiset täyttävät kuluttamalla sen tyhjyyden, joka tulee pysyvien ihmissuhteiden puutteesta. Kaikki se rakkauden ja seksuaalisuuden tarve, mikä ihmisessä on luonnostaan, saa tukahdutettuna uusia muotoja, talouselämälle edullisia muotoja. Vaikka yksinasuminen on täysin luonnoton elämänmuoto, asuu Helsingin asukkaista jo yli puolet yksin. Harhaan perustuva unelma ydinperheestä on kuitenkin asfaltoitu ja betonisoitu.

Yksin asuva ihminen on myös työmarkkinoiden edellytys. Markkinatalouden ihmisen tulee olla itsenäinen. Häntä on voitava liikutella täysin talousvoimien ehdoilla. Menestyvä työntekijä ei saa olla partnerin tai perheen ”vammauttama”. Lapsi ei kuulu markkinatalouden maailmaan. Jos virhe on tapahtunut, tekee markkinatalouden lapsi omaa työpäiväänsä päiväkodissa. Hän vaihtaa kotia ja leikkikavereita markkinavoimien vaatimusten mukaisesti.

Nykyisessä kertakäyttöyhteiskunnassa suhteista opetetaan etsimään hupia ja omaa itseä. Kansalle sirkushuvia niin että sille ei tule mieleen talouselämän järjettömyys eikä se ryhdy tekemään henkilökohtaisia eksperimenttejä.

Seksuaaliseksi pakkotaloudeksi kutsutaan tätä valtiollista järjestelemää, jossa talouselämä käyttää hyväkseen ihmisen sukupuoliviettiä, ja jossa seksuaalitarpeiden tyydyttäminen riippuu taloudellisista olosuhteista. Mainokset tuovat esille ennen kaikkea seksikkäitä vaatteita, autoja ja ruokia mainostetaan seksin voimalla. Eeva-Kaarina Aronen tuhahtaa: seksuaalisuudesta on tehty kaiken myytävänä olevan kylkiäinen. Ajatusten avulla rakastelu on aivan kuin yrittäisi suorittaa differentiaalilaskentaa sukuelimillään.

Mitä useampia pettymyksiä romanttisessa rakkaudessa, äitiydessä ja seksuaalisessa ekstaasissa koetaan sitä enemmän tarvitaan sirkushuveja. Uskotaan että noin on joillakin tai näin pitäisi olla ja jos minäkin ostan yhä lisää, saavutan tuon onnen. Rakastelu on hektistä, ilotonta puurtamista, pari toimii luotettavasti ja rutinoidusti kuin porakone.

Seksi ja seksikkyys ovat modernin ajan kriteereitä, ennen muuta helpon kaupallistettavuutensa takia. Seksi on arka asia. Siinä särkee itsensä helposti, mieskin. 

”Ongelmia vahvistaa, että nykyrakkauden ihanteita ovat muovanneet romaani, elokuva ja muu populaarikulttuuri. Jos rakkaus ei roihua, suhteessa täytyy olla jotakin vikaa. Ei, minusta ei ole rakkauteen. En jaksa hoitaa parisuhdetta, en jaksa olla seksikäs, en jaksa kinastella pikkuasioista, enkä jaksa pelätä tuhansien naisten puuhamaata, joka väikkyisi suhteen taustalla kuin paratiisi impyeineen. Nyt kahden toisistaan riippumattoman yksilön pitäisi sitoutua toisiinsa. Se kuulostaa paradoksilta. Lisäksi ihmisen pitäisi kehittää itseään – elinikäinen oppiminen, henkinen kasvu ja sitä rataa. Ei ihme, että jatkuvassa kasvussa kasvetaan erilleen."  ( Eva Illouzin kirjan Why Love Hurts, Asta Leppä hs 18.6.2015)

Automainos kiellettiin Britanniassa, koska se esineellistää naista ja provosoi seksuaalisesti.
Renault on selittänyt mainostaan sillä, että se on parodia ranskalaisesta kulttuurista ja tanssijat viittaavat Moulin Rougeen. Britannian mainonnan eettisyyttä tarkkailevan viranomaisen (ASA) mukaan burleskitanssijoita sisältävä Va Va Voom -mainos esineellistää naisia. Videossa mies menee koeajamaan Renault Clio -autoa. Kun hän painaa auton Va Va Voom -nappia, ympäristö muodostuu ranskalaiseksi maisemineen, patonkeineen ja tanssijoineen. Alusasuihin pukeutuneita tanssijoita kuvataan pitkään ja hartaasti. ASA oli kuitenkin huolissaan videon useista otoksista, joissa esitellään naisten rintoja ja takapuolta. Sen mielestä myös koreografia, asut ja tanssijoiden ilmeet ovat seksuaalisesti provosoivia, Guardian kertoo. ”Seksi myy, jokainen tietää sen. Kun kaunis ihminen myy jotain ajattelee ihminen alitajuisesti että käyttäessään kyseistä tuotetta hänkin on kauniimpi. Kun ihmiselle puhuu hänen haavoittuvuudesta ihmisyytenä josta hän ei halua eikä voikaan irtaantua ja saa ihmisen käyttäytymään miten haluaa. Sex-Appeal! Erityisesti toisen maailmansodan jälkeen seksiin oli kova kaipuu. Niinpä ei ollut montaakaan esinettä johon ei olisi piilotettu seksuaalisuuteen yhdistettäviä myyntivaltteja, seksin varjolla. Salainen viettelijä, syvyyspsykologia, isoveli. Seksi on selvästi tuote. Ihminen pelkistetään mainoksessa kehoon, seksuaalisuuteen. Meidät ihmiset on aika hyvin pystytty erkaannuttamaan luonnollisesta seksuaalisesta olemuksesta tabujen, sääntöjen, leimaamisten ja rajoitusten ansiosta. Toisaalta myös ravinto ja elämäntapa ei ole nykypäivänä enää ihmiselle ideaali ja luonnollista seksuaalisuutta ravitseva. Ihminen on haavoittuvainen juuri seksin alueella.”

Kulutusystävällinen seksi

Viihdetähti Madonna on sanonut puhuvansa seksistä politiikkana ja ideologiana. Hän älyllistää seksin. Markkinatalouden edistämisen mukaisesti: osta enemmän, olet tavoitellumpi. Seuraa mielihalujasi, yhdisty, eroa ja nauti elämästä. Aina parempi ostaa kaksi mikroa kahteen yksiöön kuin yksi mikro koko suvun pihapiirille

Seksuaalinen vapautuminen johti kahtaalle – manipulaatioon ja villiin seksiin. Mutta siitä mitä luulimme vapaudeksi tulikin kontrolloitua sublimointia. Seksuaalisia ja läheisyyden tarpeita käytetäänkin ihmisen kontrolloimiseksi. Himo keskitetään sukupuolielimeen ja muu keho irrotetaan seksuaalisuudesta, standardisoidaan vastaamaan markkinoiden tarpeita. Ihminen on aulis tekemään palkkatyötä. Kaikki on sallittua, kunhan se ei muuta mitään. Tavarat kantavat symbolisen maailman arvoja. Jälkiteollisessa yhteiskunnassa seksuaalisuudesta on tullut yksityinen asia (Det erotiska kriget, Rita Liljeström 1981). Eroottinen sota on ohi – eläköön markkinatalous ja esineen ylivalta! 

Aikanaan kirkko määräsi, sitten valtio, markkinavoimat ja nyt kauneusihanteet määräävät, miten varmimmin voit purkaa seksuaalista painetta. 

Sosiologi Pertti Jokivuoren mukaan seksistä on tullut erottamaton osa kulutuskulttuuria. Seksuaaliterapian ammattilaiset opettavat, miten seksi tukee sosiaalista hyvinvointia. Kaupungilla ja televisiossa näkyy suorasukaista seksikästä body-kulttuuria. Seksuaalisia mielikuvia saa kaupan päälle ostaessaan vaikka jäätelötötterön. Kun tavaroita kaupataan kehon kuvilla, ruumiillisuuteen aletaan yhdistää tavarankaltaisia piirteitä. Entisaikoina ihmiset muistivat tilanteessa kuin tilanteessa luokka-asemansa, oltiinko köyhästä kodista vai parempaa väkeä. Nyt muistetaan oma keho. Erotisoitu ruumis on noussut modernin elämän symboliksi. Jos ajattelee omaa kehoaan, tuntee itsensä melko epäeroottiseksi ruppanaksi. Mutta ei hätää - markkinataloudessa kuluttajan kuuluukin aina haluta jotain, mitä hänellä ei vielä ole.

Markku Salmi tuo esille, miten tekno viestittää osaltaan teknologian ja ihmisen välistä uutta suhdetta. Toisaalta on kysymys uudenlaisen yhteisöllisyyden syntymisestä, jonkinlaisesta shamanismista. Yhteisöllisyydelle on tyypillistä, että se koetaan yksin. Se on sähköinen hetki jolloin yhtäkkiä tajuaa olevansa yhtä maailmankaikkeuden kanssa. "Suomalaisten seksielämä on anaalista, koska kulutamme aikaa netissä etsimässä seksielämää sen sijaan, että tekisimme jotain sille seksielämällemme, joka ei ole sidoksissa sähkölaskuun." (Jyrki Lehtola, Iltalehti 14.5.2010)  

Seksi on globaalin markkinatalouden vahvimpia kasvuresursseja.
Saattaa olla, että länsimaista seksuaalivapautta nimitetään
joskus tulevaisuudessa primitivisaatioksi, alkukantaisen massakulttuurin finalisaatioksi.


Mainonnan taika


 ”Miehet kokevat heikentyneen työmarkkina-asemansa fyysisen haluttavuuteensa vähenemisenä mikä selittää seksibisneksen kysynnän räjähdyksen juuri lama-aikana. Miehet etsivät seksistä paikkaa omalle rikkinäiselle egolleen. Kun elämä ei enää sinällään ole tyydyttävää, halutaan esimerkiksi seksistä korviketyydytystä. (Juha Siltala)
”Median luomat mallit ovat omiaan häiritsemään itse kunkin tervettä ihmiskasvua ja elämän järjestystä. Mainonta houkuttelee asiakasta puoleensa skraalisten vihjeiden ja viihdyttämisen keinoin. Suurin osa tuotteista on suunnattu nuorille. Mainostajia ei kuitenkaan syyllistetä siitä, että ne provosoisivat suojatonta nuora. Nuoren koskemattomuus ei maksa mitään. Lööpeissä ja bussipysäkeillä tekijöiden seksistinen leikki on kaikkien nähtävillä. Ne ketkä hallitset ihmisen libidon, hallitset ihmisen.” (Pekka Kaasinen)

Kulutuskulttuurissa edistetään homokulttuuria

Koska ihminen on kuin muovautuvaa vahaa, ovat markkinamiehet keksineet seuraavan suuren kulutusryppään: ihmisten tulee etsiytyä samaa sukupuolta edustaviin suhteisiin! Samaa sukupuolta olevan partnerin kanssa on aina yksinkertaisempaa ja siinä mielessä helpompaa kuin kokonaan toisen sukupuolen kanssa. Tutkimusten mukaan 70 prosenttia miehistä (ja naisista?) on potentiaalisesti homoja. Yhä useampi voi itse päättää tai antaa seurapiirinsä vaikuttaa siihen, kumman sukupuolen kanssa hän leikkiin ryhtyy.

"Tapasin miehen, josta pidin ja pidän yhä. Ajattelin, että se voisi olla toimiva liitto, enkä voi väittää olleeni onneton. Varmaan minä silloin ajattelin, että heterous olisi helpompi valinta, mutta nyt minusta tuntuu, että jos voin valita, elän mieluummin naisen kanssa.” (Helsingin Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg, Kuukausiliite 12/2012)

"Heteromaailma tuntui tylsältä ja sovinnaiselta. Olin varma, että en koskaan voisi kiinnostua miehistä", kertoo toimittaja Elisa Helenius 33. (Iltalehti 20.9.2015)

Sandra Hagmanin on kirjoittanut väitöskirjan miesten kielletystä samasukupuolisesta halusta 1894-1971. Tutkimusta varten hän kävi läpi 300 oikeustapausta maakunta-arkistoissa, luki lehtiartikkeleita ja kirjeitä. Samasukupuolinen ”haureus” kriminalisoitiin Suomessa 1894 ja homoseksuaalisuus pysyi rikoksena vuoteen 1971 saakka. 30 vuoden aikana annettiin kuitenkin vain 10 tuomiota. Absoluuttinen seksuaalimoraali oli vahvasti ajan ilmiö. Kaikki avioliiton ulkopuolinen seksi kriminalisoitiin Euroopassa, jopa esiaviollinen seksi. 1930-luvulla yhdistettiin homoseksuaalisuus rappioon. Rikkaiden miesten ajateltiin käytävän hyväkseen työläispoikia. 1900-luvun alussa ajateltiin, että jos miehet ovat samassa paikassa pitkään ilman naisia, syntyy homoseksuaalisia suhteita. Tämä on Hagmanin mukaan todistettu useissa yhteyksissä, niin sodassa kuin vankiloissa, eikä ”pseudohomoseksuaalisuutta” ole pidetty ihmeellisenä ilmiönä. Rintamalla on ollut mahdollisuus sotilasrakkauteen. Jos miehillä on ollut sama sotilasarvo, yhteinen tila ja aika, on voinut elää koko sodan pituisia suhteita salassa. 1950-luvun kaksinaismoraalin aikaan ajateltiin, että jos olet homo, et ole täyttänyt paikkaasi miehenä, kuten yhteiskunta on odottanut. (Keskisuomalainen 10.1.2016)

Homoliitto kestää, jos molemmat osapuolet ovat syntyneet niin, että molempien seksuaalinen kiinnostus, romanttiset ajatukset ja tunteet kohdistuvat pelkästään hänen omaan sukupuoleensa.  "Miesten ja naisten homoseksuaalisuuden etiologia näyttää olevan erilainen, sillä erimunaisten kaksosten osalta yhden kaksosen homoseksuaalisuus on yhteydessä toisen kaksosen kohonneeseen homoseksuaalisuuden todennäköisyyteen ainoastaan silloin, kun he ovat samaa sukupuolta. Homoveljeksien perimää tutkittaessa on havaittu 8- ja Xq28-kromosomien vaikuttavan miesten seksuaaliseen suuntautumiseen." (Wikipedia)

Paavi Francis sanoi sunnuntaina Kaukasuksen matkansa päätteeksi, että hän on aina kohdellut sekä transseksuaalisia että homoseksuaalisia henkilöitä kunnioittavasti. Silti hänen mielestään on väärin, että kouluissa opetetaan sukupuolen olevan jotain, minkä voi vaihtaa. Paavi sanoikin, että meneillään on "salakavala aivopesu".
- On asia erikseen olla homoseksuaali tai harkita sukupuolenkorjausta, paavi sanoi toimittajille. Mutta se, että sitä opetetaan kouluissa ja vaikutetaan ajattelutapoihin, on vallan toinen asia.


Miehen eturauhanen tunnetaan lempinimellä G-piste. Tämä johtuu siitä, että eturauhasen stimulointi voi tuoda miehelle voimakasta seksuaalista nautintoa. Eturauhanen sijaitsee noin viiden sentin syvyydessä peräaukon etupuolella. Siinä on lähes yhtä paljon hermopäätteitä kuin klitoriksessa. Tästä syystä miehen on mahdollista saada eturauhasen kautta orgasmi, täysin ilman peniksen stimulaatiota.

”HELSINKI Pride 2018 on alkanut, sateenkaariliput liehuvat ja kaikki on paremmin, kun yritykset ovat ymmärtäneet, että somefanatismin aikakaudella on taloudellisesti perusteltua esittää tietyillä asuinalueilla liberaaleja kannanottoja.  Talouden kliseissä pinkki raha on siistiä, tuoksuu hyvältä ja se hamuaa paremman katteen tuotteita. Marttaliitto, Kela, puhelinoperaattorit, Stockmann, Prisma, PRIIIIIIDE, VR, OP, Accenture, Tieto, Neste, PRIIIIIIIIIIDE, Aurinkomatkat, Microsoft, Ikea, Taksi Helsinki, Hartwall, PRIDE, PRIDE, PRIIIIIIIIIIIIDE! Suvaitsevaisuuden viesti kiirii läpi Helsingin ja se viesti on selkeä: pinkki kassakone kilisee virkeimmin. Talouden kliseissä pinkki raha on siistiä, tuoksuu hyvältä ja se hamuaa paremman katteen tuotteita. Sitä haluavat kaikki suuryrityksistä siihen kirjailijaan, joka mainosti Twitterissä: ”Raivaa lukulistallesi tilaa pian ilmestyvälle romaanilleni Ei kaikki pinnat kireällä, jos houkuttelee veijariromaani, jonka kaikki päähenkilöt ovat naisia (joista osa lesboja ja osa autisteja) ja jossa pyöräillään paljon”. (Jyrki Lehtola IS 30.6.2018)


Homojen oikeudet ovat viime vuosina edenneet vauhdilla Yhdysvalloissa ja muuallakin. Yksi syy siihen ovat juuri suuryritykset.

”Suuryrityksistä on tullut suvaitsevaisuuden tukipylväitä Yhdysvalloissa, sillä syrjintä on pahaksi bisnekselle. Amazon on yksi niistä amerikkalaisyrityksistä, jotka vannovat tasa-arvon ja monikulttuurisuuden nimiin. Keväällä 2015 se oli mukana niiden 379 amerikkalaisyrityksen joukossa, jotka painostivat Yhdysvaltain korkeinta oikeutta hyväksymään homoliitot. Mukana oli suurin osa maan kärkiyrityksistä, kuten Apple, AT&T, Bank of America, Coca-Cola, CVS, Facebook, General Electrics, Google, Microsoft ja Nike. Korkein oikeus hyväksyikin homoliitot, mutta muutamille osavaltioille se oli liikaa. Kuvernööri – ja tuleva varapresidentti – Mike Pence yritti säätää Indianassa lain, jonka nojalla yritys tai ihminen olisi voinut omantunnonsyistä kieltäytyä palvelemasta homoja. Kun useat yritykset olivat varoittaneet poistuvansa Indianasta, kuvernööri veti esityksensä takaisin. Vähän myöhemmin samanlainen riita syntyi transsukupuolisten vessoista. Konservatiivit yrittivät ajaa seitsemässä osavaltiossa läpi lakeja, jotka olisivat vaatineet esimerkiksi koululaisia tai opiskelijoita käyttämään biologisen syntymäsukupuolensa mukaista vessaa. Amerikkalaisyritykset olivat taas kerran protestikampanjan kärjessä. Kovinta taistelua käytiin Pohjois-Carolinassa, jossa Paypal, Red Ventures, Costar Group ja Deutsche Bank ilmoittivat luopuvansa osavaltioon suunnitteluista investoinneistaan. Kymmeniä osavaltioon varattuja konferensseja ja elokuvahankkeita siirrettiin muualle. Ehkä pahin isku koripallohullulle Pohjois-Carolinalle olivat NBA:n vuoden 2017 All-Star-pelin ja yliopistokoripallon NCAA-turnausten menettäminen. Yhdysvaltain kaikki suuret urheiluorganisaatiot ovat sitoutuneet lujasti tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin. Homojen oikeudet ovat viime vuosina edenneet vauhdilla Yhdysvalloissa ja muuallakin. Yksi syy siihen ovat juuri suuryritykset. Käytännössä kaikki amerikkalaiset suuryritykset ovat ottaneet käyttöön säännöt, jotka kieltävät työpaikkasyrjinnän seksuaalisen suuntautumisen takia ja suurin osa myös sukupuoli-identiteetin perusteella. Siihen on selvät taloudelliset perusteet: UCLA-yliopiston Williams-instituutissa vuonna 2013 tehty metatutkimus osoitti, että suvaitsevainen ja tasa-arvoinen työyhteisö houkuttelee parhaita työntekijöitä, pitää heidät tyytyväisinä, vähentää ristiriitoja ja lisää asiakkaiden tyytyväisyyttä – ja kaikki tämä näkyy yhtiön tuloksessa. Kun Trump avasi kesäkuussa 2015 vaalikampanjansa hyökkäyksellä meksikolaisia vastaan, hänen yhtiöönsä katkaisivat heti suhteensa televisiokanavat NBC ja Univision, tavaratalo Macy’s sekä urheilualan yritykset ESPN, Nascar ja Amerikan golfliitto. Vaalikampanjan uskotaan vieneen Trumpin yritykseltä asiakkaita. Presidenttiys voi tuoda tappiot takaisin korkojen kera – mutta vain jos Trump kääntää kurssiaan. Juuri niin saattaa käydäkin. Keskiviikkona Trump kutsui isoimpien teknologiayritysten johtajat pyöreän pöydän kokoukseen. Mukana olivat esimerkiksi Googlen Larry Page, Facebookin Sheryl Sandberg, Applen Tim Cook, Microsoftin Sadya Nadella, Oraclen Safra Catz ja Amazonin Jeff Bezos." (Saska Saarikoski hs 16.12.2016) 


Jotkut voivat valita homo- ja heterosuhteen välillä – silloin iskee aivopesu

Amerikkalainen 73-vuotias laulaja Barry Manilow on kertonut olevansa homo. Hän sanoo menneensä pitkäaikaisen kumppaninsa Garry Kiefin kanssa salaa naimisiin jo vuonna 2014. Kief on myös Manilowin manageri ja he ovat olleet yhdessä jo lähes 40 vuotta.
- Kun tapasin hänet 1978, tiesin, että tässä se on! Olin aika yksinäinen ennen sitä, kertoo Manilow.
Laulaja oli nuorena naimisissa lukioaikaisen heilansa kanssa, mutta liitto ei kestänyt. - Olin silloin liian nuori, en ollut valmis asettumaan aloilleni. Sitä paitsi olin joka ilta soittamassa musiikkia, sanoo Manilow. Rakastun aina ihmiseen, yksilöön, mutta se ihminen on aina joko mies tai nainen. Sukupuolella on eroa ja merkitystä, tietenkin. Jo fyysisenä ilmentymänä mies ja nainen ovat erilaisia. (Iltalehti 6.4.2017)

Tanssitaiteilija toteaa Me Naisille, että suurin ero hänen suhteissaan miesten kanssa on se, että ne ovat olleet lyhyempiä.
– Ennen Helenaa oli kyllä ollut joitakin vähän pidempiä miessuhteita, mutta ei mitään, mikä kilpailisi ajallisesti sen liiton kanssa. (Jorma Uotinen iltasanoma 6.4.2017)


Teinimorsian Courtney Stodden nousi 16-vuotiaana julkisuuteen, kun hän meni naimisiin itseään 34 vuotta vanhemman näyttelijän Doug Hutchisonin kanssa. Aviopari erosi tammikuussa 2017 myrskyisän on-off-suhteen jälkeen. Stodden toteaa The Sun -lehdelle haluansa seuraavaksi tutkia seksuaalisuuttaan. Hän uskoo, että lesbosuhde naisen kanssa voisi parantaa pitkään vaivanneen masennuksen.
- En ole koskaan harrastanut seksiä naisen kanssa, ja tämä on osa itsetutkiskeluani juuri nyt. Olen totaalisen auki ajatukselle harrastaa seksiä naisen kanssa - ja kokeilla myös parisuhdetta. Olen saanut tarpeekseni miehistä. Luulen, että rakastan miehiä liikaa, ja se juuri on ongelmani. Ehkä suhde naisen kanssa parantaisi masennukseni. Stodden tuli kaksi kertaa raiskatuksi 19-vuotiaana kahden Hollywood-pomon toimesta. Se yhdistettynä myrskyisään avioeroon toi teinivaimon mieleen itsetuhoisia ajatuksia, ja hän pyöritteli mielessään jopa itsemurhaa mahdollisuutena "päästä pois". Toisaalta Courtney Stodden kärsii myös vauvakuumeesta, ja toivoo omaa lasta sijaiskohdun välityksellä.
- Minulla on vauvakuume nyt, ja pelottaisi kantaa itse lasta. Olen taistellut endometrioosin ja muiden ongelmien kanssa. Haluaisin käydä tämän matkan läpi sijaisäidin kautta elämänkumppanin kanssa.


Kilpikonnapopulaatio on vaarassa romahtaa ilman uroksia, joita ei kuoriudu enää likimainkaan yhtä paljon kuin naaraita. Ilmastonmuutos tekee kilpikonnista naaraita. Meriveden kohoavat lämpötilat ovat muuttamassa liemikilpikonnapopulaatiot lähes kokonaan naaraspuolisiksi Australian Isolla valliriutalla, missä elää yksi suurimmista populaatioista – noin 200 000 pesivää naarasta.  Kyseessä on laji, jonka edustajat voivat kasvaa jopa 200-kiloisiksi. Niitä on pyydetty juuri suurten kilpiensä takia ja laji on uhanalainen. Tällä hetkellä 86,8 prosenttia aikuisista yksilöistä on naaraita ja nuoremmista jo yli 99 prosenttia. Lajin sukupuolen määrittyminen liittyy kilpikonnan munien hautomislämpötilaan eli mitä lämpimämpi pesä, sitä enemmän naaraita. (9.3.2018)

Mielipide Suomi-lehteen 1994
Marketta Horn

Seksiä Marilynin, Anjan - vai Buddhan kanssa?

Minua ihmetytti Suomi-lehden 4/94 juttu "Anja Kauranen perinteitä murskaamassa". Kauranen esiteltiin uuden seksuaalisuuden airuena. Mitä uutta siinä on, jos naisesta tehdään mies? Nainen käyttäytyy, kokee ja tuntee kuin mies? Silloinhan sukupuolenvaihdos on suoritettu järjestelmän sisällä, mutta sama meno sen kun jatkuu. "Meil oli jonku aikaa sama harjoitusrakastaja, kiertopalkinto joka me ristittiin Boleroks ku sillä oli niin ihanan kapee lantio...".
Kuinka moni suomalainen tyttö onkaan lähtenyt etsimään sopivan mallista kyrpää Kaurasen rivakkojen kirjojen rohkaisemana. Olisi kiinnostava kuulla, mitä näistä kokeiluista on jäänyt jäljelle. Jääkö yhden yön suhteista, viinan ja huumeiden höysteisinä, muuta kuin entistä suurempi yksinäisyys tai kestämätön paine? Orgasmiin saatikka sitten ekstaasiin on niissä naisen vaikea yltää.
Jos yhden yön suhteet ovat lisänneet naisen vapauden tunnetta, niin jotain mätää täytyy olla tunteessa tai sitten siinä, mitä käsitämme vapaudella. Ehkä Kaurasen ansiosta olemme tulleet tietoisiksi kokemuksen monipuolisuudesta. "Uudesta seksuaalisuudesta" voisikin kehittyä vielä uudempi seksuaalisuus? Tällöin seksuaalisuus ei ole enää vapauden tai nautinnon lähde, vaan kasvun paikka.
Klitoriksesta saa liikkeelle vuoristoradan samalla tavoin kuin siittimestä, kun sitä oikein imeskelee. Mutta entäpä jos ei haluakaan palata alas, vaan päästä ylöspäin? Jos haluaa orgasmilla saavuttaa jotain muutakin kuin huojennuksen tai nautinnon?
Sukupuoliyhteydessähän syntyy uusi Jumala. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi. Mies ja nainen yhdessä voivat luoda uuden kuvan jumalasta - tai ainakin ilman miehen ja naisen yhtymistä ei synny uutta kuvaa Jumalaa. Tuntuu luonnolliselta, että jos ihmisellä ei ole tarkoitus luoda fyysisiä lapsia eli uusia kuvia jumalasta, hän voisi samalla energialla/intohimolla/vietillä luoda henkisiä lapsia. Uusi kuva Jumalasta syntyy ihmiseen itseensä, kun hän yhtyy toiseen sukupuoleen.
Pelkään tosissani, että jos orgasmiakrobatiaa Marilynin tai Kaurasen tyylillä jatketaan vielä muutamia vuosia, alkaa ihminen degeneroitua. Tyhmentyminen tietysti vahvistaisi vanhan vallan perusrakenteita ja viihdeteollisuuden markkinaosuuksia.

*****

Selibaatista itse-ekstaasiin

Monissa haastattelututkimuksissa on tullut esille, että nykyajan ihmistä kiehtoo ajatus selibaatista. Syynä selibaatin ihannointiin ei ole halu välttää jotain saastaista tai uhrautua Jumalalle, kuten ehkä viime vuosituhannella, vaan selvästi ajan henki.

Selibaatti-keskustelu sopii hyvin markkinatalouteen. Yksin toimeentuleva ihminen on ihanne kulutusyhteiskunnalle. Hän on joka hetki valmis muuttamaan työpaikan perässä, tarvitsee kuitenkin samat tuotteet kuin suurperhe: videot, kahvinkeittimet, autot ja loma-asunnot. Mitä enemmän ihmiset asuvat yksin sitä enemmän he kuluttavat. Näin nähtynä ei lie sattuma, että mainostetaan individualismia, menevyyttä ja riippumattomuutta. Meidät on saatu uskomaan, että riippuvaisuus on pahasta. Kunkin on tultava toimeen omillaan.

Englantilaisen pariskunnan Hdogkinsonien julkaisemassa kirjassa Seksi ei ole pakollista kerrotaan, että alituinen seksi kiihdyttää pulssia, lisää adrenaliinia ja järkyttää mieltä. Kohdunkaulasyöpä liittyy seksiin. Siemensyöksyyn kuluu paljon sinkkiä, jonka puute vaikuttaa aivoihin ja valon sietokykyyn. Seksi aiheuttaa riitaa, ahdistusta ja mustasukkaisuutta, se lisää riippuvuutta muista ihmisistä. Monelle seksistä tulee rutiinia, velvollisuus ja tapa.

Lisäksi ympäristöpaineiden ja työnteon sekä ilmasta ja ruokatarvikkeista tulevien saasteiden vuoksi niin kutsuttu libido eli seksuaalivietti turtuu joko pakonomaiseksi tyydytyksen etsinnäksi tai apaattiseksi haluttomuudeksi. On hienoa kun voi antaa omalle apatialleen ylvään selityksen: mutta minähän elän selibaatissa.

Kun Saksassa haastateltiin 59-vuotiaita, tuli selville, että lähes puolet aviopareista oli lopettanut kaiken seksuaalisen kanssakäymisen.

Selibaatin lisäksi on merkkejä itsetyydytyksen suuresta suosiosta. Sosiologit puhuvat jopa ihmisen viettielämän onanisoitumisesta. Suuret idolit Michael Jackson ja Madonna hierovat itsensä ekstaasiin esiintymisien aikana. Puhelinseksi kukoistaa. Ensimmäisessä suuressa seksuaalitutkimuksessa Kinsey halusi pudottaa mystisyyden seksuaalisuudesta. Hän tutki miesten, naisten ja eri-ikäisten eroja ja sai yllätyksenä tutkimustuloksen, että luokkaerot näkyvät seksuaalisessa käyttäytymisessä: köyhät rakastelivat, mutta rikkaat masturboivat.

Kubrianovin mukaan masturbointi on terveellistä naiselle, koska naisen kyky nauttia seksuaalisuudesta tulee voimakkaammaksi, mutta miesten kohdalla omatyydytys ei toimi samalla tavalla: ”Miehen ei pitäisi itsetyydytyksen aikana keskittyä vain omiin fyysisiin tuntemuksiinsa. Hän tarvitsee mielikuvissaan naisen kohteeksi, koska muuten voi käydä niin, ettei hän muulloinkaan kykene laukeamaan ilman voimakasta käden kosketusta. Tällöin myös impotenssin vaara on olemassa." (Sergei Kubrianov)

Nykyisen kaltaisella seksillä on aikaa enää 70 vuotta, sanoo tieteiselokuvien tuottaja C.Clark (Der Spiegel 46/1993). Heteroseksuaalisuus on kuolemassa. Neljännes suurkaupunkilaisista on liian hermostuneita keskittyäkseen tai vaivautuakseen ekstaattiseen hurmokseen. Puolelle saksalaisista opiskelijoista seksi on kuollut piste. Sen ei anneta tuhota itseluottamusta ja siksi ei edes yritetä. Yliherkkä ihminen ei voi millään näyttää toiselle ihastumistaan.

Haavoittuvuus on suurta. Myös läheisyyden ja loukatuksi tulemisen pelko on niin suuri, että itsellinen ihminen ei voi antautua vaistojensa vietäväksi. Spontaanisuus ja yllätyksellisyys ovat liian vaarallisia. Kaipausta ja intohimoa pidetään jopa sairautena. Tutkijoiden mukaan seksuaalinen aktiivisuus on vain näennäistä.  Samaa sukupuolta olevan partnerin kanssa on aina yksinkertaisempaa ja siinä mielessä helpompaa kuin kokonaan toisen sukupuolen kanssa. Tutkimusten mukaan 70 prosenttia miehistä (ja naisista?) on potentiaalisesti homoja. Yhä useampi voi itse päättää tai antaa seurapiirinsä vaikuttaa siihen, kumman sukupuolen kanssa hän leikkiin ryhtyy.
 

Teknoseksillä kysyntää

Orgasmitapahtumaa on tutkittu niin pitkälle, että tiedetään pulssin kohoavan 180 lyöntiin minuutissa, sukupuolielimet jäykistyvät noin 10 kertaa 0,8 sekuntin väliajoin. Tästä ei olekaan vaikea johtaa tietokoneohjelmaa, jonka avulla saadaan kyseinen fysiologinen toiminta aikaiseksi. Tietokone voidaan ohjelmoida kolmiulotteisten lasien, tekokäsineiden ja kokovartalopukujen avulla saattamaan ihminen ekstaasiin. Henkilökohtaiseen orgasmikoneeseen ei ole enää pitkä matka. Kone viettelee käyttäjänsä. Jopa pölyimuriin saadaan oma viettelyskoje. Teknoseksillä on se etu, että tyydytykseen ei liity aidsin tartuntavaaraa. Orgasmin saamiseksi ei tarvita limakalvojen kosketusta. Virtuaalinen naiminen ei vaadi tunnelatausta, syvällisiä keskusteluja eikä pakollista aamiaista sen jälkeen.

Seksi on kuuma juttu kodintekniikassa: moni yritys kehittelee uusia laitteita kotikäyttöön. On hieman outoa, että marketista voi ostaa hieromasauvan ja kiihottimen, muttei lantionpohjalihasten vahvistajaa tai erektiopumppua. Apteekista saa molempia. Seksileluissa yleisimpiä ovat vibraattorit ja kiihottimet. Penis- ja erektiorenkaat parantavat miehen erektiota. Joissakin kiihotusrenkaissa on lisänä naista kiihottava uloke, nystyröitä ja värinä. Vibraattorit ovat väriseviä ja päriseviä laitteita, kuten hieromasauvoja, kiihotusrenkaita ja sormenpäähän sopivia kiihottimia. Vibraattorien kanssa kannattaa aina käyttää liukuvoidetta ja voiteen pitää olla vesipohjasta. Sauvat saavat virtaa paristoista tai ladattavista akuista.

Puolet 20 – 45 vuotiaista suomalaisista omistaa seksilelun, kertoo seksileluja valmistavan RFSU:n tilaama tutkimus.

K-citymarketissa myydään kertakäyttöistä kiihotinrengasta, jossa on värisevä uloke, naisille 12 euron hinnalla ja paristokäyttöistä nopeuden suhteen säädeltävää hieromasauvaa 35 eurolla. Miehekäs erektiorengas apteekissa maksaa 8.40 euroa, muotoiltu hieromasauva, jossa nopeuden lisäksi värinää vioi säädellä 40 euroa. Verkkokaupassa myydään käteensopivaa miehelle ja naiselle tarkoitettua eroottisten alueiden ulkoiseen hierontaan sopivaa hieromalaitetta 160 euroa. (hs 27.10.2010 Eija Kautonen: Yhteiskunnallinen paine vyötärön alapuolelle!)

Soloseksillä on yhä reaalisempia mahdollisuuksia, kun on keksitty 3-D-lasit, kosketushanskat ja datapuku eli kokovartaloasu ja kaikki voidaan yhdistää grafiikkakoneeseen ja virtuaalinen todellisuus ilmaantuu ihmiselle. Stereoskooppiset lasit vievät ihmisen rajattomaan aistien manipulaatioon. Erityiset korvakuulokkeet välittävät digitaalista ääntä. Kyperavaruudesta ilmaantuu unelmien partneri: sen voi tuntea, kuulla ja ohjelmoida kaikkeen kuviteltavaan. Tietokonemiehet puhuvat teledildosta ja teknoseksistä. 

Samaan aikaan Lontoossa on avannut ovensa maailman ensimmäinen orgasmikoulu, joka lupaa rajatonta nautintoa ja minuutteja kestävää orgasmikokemusta. Pahasti kuitenkin pettyy pornoluolasta saapuva turisti, sillä orgasmikouluksi kutsutussa paikassa ei ole kyse seksistä vaan seksuaalienergian kehittämisestä. Tähän Kaukoidästä levinneeseen seksuaalikäytäntöön vaaditaan pitkä harjoittelu, keskittynyt mieli ja puhtaat elämäntavat. Puhutaan kokovartalo-orgasmista. Salaisuutena on, että orgasmin yhteydessä mies ei ejakuloi. Tyhmältä tuntuu muutaman minuutin hekuma, jos on kerran päässyt kokemaan, mitä on tuntea intohimoa ja ekstaasia yhden kokonaisen yön.

"Kun mies tarvitsee tyydytyksekseen niin vaimon kuin ilotytön, toimii jämtisti ja varmasti kuin porakone, jää hän ikuiseen kaipuuseen." (Der Spiegel 17/94)

Jutussa on käytetty pohjana kahta Der Spiegel-lehden artikkelia
Sex mit Marilyn, Der Spiegel 46/1993
"Wie eine Rakete im VW", Der Spiegel 25.4.1994

Tutkija: seksiroboteista tulee parempia sängyssä kuin ihmisistä (8.9.2016)
Ohjelmoitavat robotit tyydyttävät oudotkin mielihalut. Seksirobotti voisi tutkijoiden mukaan olla hyvin inhimillinen ja täyttää villeimmätkin toiveet. Asiantuntijoiden ennusteiden mukaan seksirobotit ovat yleisiä muutaman vuosikymmenen kuluessa. Ja ne ovat parempia sängyssä kuin lihalliset kumppanit. Koska ne ovat ohjelmoitavia, seksirobotit pystyvät tyydyttämään kunkin yksilölliset halut. Seksistä robottien kanssa voi tulla hyvin addiktoivaa. Seksirobotit ovat aina käytettävissä ja eivät koskaan sano ei. Roboteista tulee yleisiä, mutta kalliita. esimerkiksi Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueella olisi tarjolla seksirobotteja sekä naisille että miehille. Ja ne osaavat hommansa. Asiakkaat voivat valita etnisen taustan, vartalonmuodon, iän, kielen, jota robotin kanssa puhutaan. Ja tietenkin kaikki seksuaaliset erikoispiirteet, mitä kukin asiakas haluaa. Näillä seksijumalilla ja jumalattarilla ei ole sukupuolitauteja ja heitä ei ole salakuljetettu Itä-Euroopasta seksiorjuuteen.

Naisille tarkoitettu seksirobotti Henry maksaa 10 000 euroa, varustetasosta riippuen. Henry on 180-senttinen ja komea. Six pack on trimmissä. Miehisyys on reilut 20 senttiä, ellei asiakas toisin halua. Robo-erektio ei hyydy, Henry jaksaa, jaksaa… Mutta Henry on myös henkevä. Se osaa lausua romanttisia runoja, kysyä filosofisia kysymyksiä ja keskustella viikonlopun suunnitelmista. Henryllä on myös mittava varasto vitsejä. Valmistajan Realbotixin mukaan Henry voi myös olla kotoinen ja tiedustella vaikkapa: kulta, vienkö roskat ulos? Lupaus on kyllä katteeton, sillä Henryn raajat eivät liiku, roskat jäävät viemättä. Ainoa liikkuva osa löytyy keskivartalon kieppeiltä.
Henryn kasvot osaavat ilmehtiä ja se pytsyy valmistajan mukaan säilyttämään katsekontaktin.
Henryn kasvot osaavat ilmehtiä ja se pysyy valmistajan mukaan säilyttämään katsekontaktin.
Keskustelua tekoälyn voimalla. Henryn keskustelutaidoista vastaa Amazonin Alexaa vastaava tekoälysovellus. Asiakas saa valita peniksen koon itse.
- Näitä kutsutaan seksiroboteiksi, mutta oikeasti ihmiset ostavat näitä seuralaisiksi. Naiset voivat olla ihan samalla tavalla yksinäisiä kuin miehet, kertoo Realbotixin toimitusjohtaja Matt McMullen Hi Tech-julkaisulle. Kalifornian San Diegossa Yhdysvalloissa toimiva Realbotix on erikoistunut tekemään luonnollisen näköisiä seksinukkeja, joissa on myös älyä mukana. Robotteja käytetään kännykän sovelluksella.

 

Puhallettavalle Barbaralle teknosisko


Roxxxy on luonnollisen kokoinen robotti, joka on varustettu tekoälyllä ja synteettisellä, aidon tuntuisella iholla.

- Hän ei osaa imuroida eikä laittaa ruokaa, mutta hän voi tehdä melkein mitä tahansa muuta, jos tiedät mitä tarkoitan, TrueCompanion-yhtiön Douglas Hines sanoi uutistoimisto AFP:lle. Roxxxy on 170 senttiä pitkä ja painaa 54 kiloa. Robottinaisella on "C-kuppi, ja hän on valmis toimintaan", Hines kertoo.


Hinesin hehkutuksesta huolimatta Roxxxy on vielä todella kaukana science fictionista tutuista ihmisen kaltaisista androideista. Messuilla kuvatulla videolla suu raollaan röhnöttävä robotti näyttää lähinnä harvinaisen laadukkaalta seksilelulta. Roxxxy voi nivelikkään runkonsa ansiosta liikkua samaan tapaan kuin ihminen, mutta se ei osaa kävellä tai liikuttaa itsenäisesti raajojaan.


Pumpattavasta Barbarasta Roxxxyn erottaa luonne. Robotille on nimittäin saatavissa viisi erilaista persoonallisuutta. Esimerkiksi Wild Wendy -malli on ulospäin suuntautunut ja seikkailullinen, Frigid Farrah ujo ja varautunut ja S&M Susan varustettu hieman rajummista leikeistä pitäviä varten.

- Hän on kumppani. Hänellä on luonne. Hän kuulee sinut ja kuuntelee sinua. Hän puhuu. Hän tuntee kosketuksesi. Hän nukkuu. Yritämme jäljentää ihmisen persoonallisuuden, Hines kertoi.

Roxxxy on myös kytketty langattomasti internetiin. Sen käyttäjä voi saada paitsi teknistä tukea ja ohjelmistopäivityksiä, myös sähköpostia konerakastajattareltaan.


XDolls sijaitsee tavallisessa asunnossa Pariisissa, mutta sen sijaintipaikkaa ei mainosteta. Asiakkaiden on varattava sessionsa netissä. Sieltä voi valita kumppanin kuvauksen perusteella.
Lily on "laiha muhkealla takapuolella". Sofia kuvaa itseään nettisivulla näin: "Olen kaikkein atleettisin ja vahvoin XDollseista". Kim on vihreäsilmäinen ja hänen muotonsa ovat "hyvin runsaat". Asiakkaat ovat pääasiassa miehiä, mutta joitakin pariskuntia käy myös vierailulla, kertoo paikan omistaja Joachim Lousquy Le Parisien -lehdelle. XDollsin huoneistossa on kolme makuuhuonetta ja Lousquyn mukaan edes naapurit eivät tiedä mitä asunnossa tapahtuu. Samanlaisia seksinukkelaitoksia on useissa Euroopan maissa, muun muassa Saksassa, Itävallassa ja Britanniassa. Tanskan ensimmäinen seksinukketalo avattiin helmikuun lopulla. (Iltalehti 23.3.2018)Aito seksirobotti


Kalifornialainen Matthew McMullen on20 vuoden ajan valmistanut silikonista huippurealistisia seksinukkeja hyvin valikoivalle asiakaskunnalle. Hänen yrityksensä Abyss Creationsin valmistama Real Doll on oman alansa Bentley: viimeistä piirtoa myöten kustomoitava, tilaustyönä valmistettu seksinukke. Nyt McMullen kehittelee jotain uutta: mekaanista seksinukkea, joka reagoi käyttäjään, osaa puhua ja liikkuu kuin elävä ihminen. Siis seksirobottia. Tavoitteena on, että seksirobotti keskustelee ja osoittaa tunteita. Robotin päähän asennettavat moottorit liikuttavat muun muassa huulia, silmiä ja silmäluomia. Alapään aika on myöhemmin. Asiakas voisi saada itselleen nuken, jonka persoonallisuus olisi juuri hänelle räätälöity. Nuket myös oppisivat ollessaan vuorovaikutuksessa ihmisen kanssa. Kokonainen nukke maksaa yli 6 000 dollaria, ja robottipää tuo hintaan lisää noin 10 000 dollaria. ”Vireillä on muutamia toimintoja alaruumiiseen. Ei niinkään moottoreita, mutta erilaisia sensoreita, sisäinen lämpöjärjestelmä, automaattinen liukastus ja sen tyyppisiä juttuja”, hän jatkaa. Väitöskirjaansa perustuvassa teoksessa Love+Sex with Robots Levy väittää, että ihmisten ja robottien väliset seksi- ja rakkaussuhteet, jopa avioliitot, ovat arkipäivää vuoteen 2050 mennessä. ”Näyttäisi siltä, että miehet ovat yleensä ottaen naisia kiinnostuneempia kumppanista, joka on täysin kontrolloitavissa”, sanoo Oslon yliopiston mediatutkimuksen professori Charles Ess. ”Filosofisella tasolla seksirobotti kytkeytyy vahvasti pyrkimyksiin kesyttää luonto, eli nainen, tieteen keinoin.” Robottirakkauden puolesta puhuva Levy uskoo, että teknologian kehittyessä ja yleistyessä robottiseksiin liittyvä outous ja sosiaalinen häpeä häviävät. ”Robofiliasta” tulee samalla tavalla hyväksyttyä kuin vaikkapa homoseksuaalisuudesta tai transsukupuolisuudesta. Richardsonin mukaan seksi koneiden kanssa ruokkii ihmisten pahimpia viettejä, esineellistää naisia ja tukee käsitystä seksistä kauppatavarana. Seksiin liittyvään teknologiaan on, hieman yllättäen, vaikea saada rahoitusta. On kyllin vaikea saada rahaa edes ihmisten välisen seksin tutkimiseen”, Stubbs sanoo. Hän itse on kehitellyt muun muassa käyttäjän sykkeeseen reagoivia ja kauko-ohjattavia seksileluja. Mutta ne ovat ihan eri asioita kuin seksirobotti. Ei robotin ole tarkoitus olla pelkkä masturbaatiolelu, vaan ehta keinotekoinen kumppani. Pelkkä mekaaninen stimulaatio ei riitä. Siksi Matt McMullenkin on aloittanut seksirobotin rakentamisen jalkovälin sijaan päästä. ”Siinä on jotain samaa kuin juttelisi videopelin hahmon kanssa. Tiedät, ettei se ole oikea ihminen, mutta vuorovaikutuksessa on jotain todella mukaansatempaavaa.” (Matti Koskinen, hs 20.11.2016)Itävaltalaisen bordellin suosituin ilotyttö on nukke

Wienissä toimivan Kontakthof-bordellin suosituin "prostituoitu" on jo jonkin aikaa ollut seksinukke Fanny. Fanny on niin kysytty, että sen palvelukset on varattu useiksi päiviksi etukäteen. Intiimi tunti Fannyn kanssa maksaa 80 euroa. Japanissa valmistettu elävän oloinen Fanny maksoi 7 000 euroa. Kontakthof aikoo Fannyn suosion rohkaisemana ostaa toisenkin seksinuken asiakkaitaan palvelemaan. Suosio lähti entisestään kasvuun kun tunnettu eroottinen bloggari, joka tunnetaan nimellä Andreas ylisti kokemusta. - Paikka ei ole yhtään rähjäinen, kaikki oli puhdasta. Tapaat ainoastaan yhden henkilön vastaanotossa. Hän vie sinut huoneeseen nuken kanssa. Kaikki on hyvin intiimiä, kirjoitti Andreas. Fanny puhdistetaan huolellisesti jokaisen asiakaskäynnin jälkeen. Fanny on noin 150 senttiä pitkä ja painaa 40 kiloa. Sillä on vaaleat hiukset ja isot rinnat. - Kuvissa Fanny näytti oikealta ihmiseltä, mutta sen keho on täytetty jonkinlaisella silikonilla. Se oli kiinteä ja pehmeä samaan aikaan, kirjoitti Andreas. Itävallan seksitutkimuksen laitoksella työskentelevä psykologi Gerti Senger ymmärtää, miksi jotkut miehistä ovat kiinnostuneita seksinukeista. - Nuken kanssa voi tehdä mitä haluaa. Se ei kieltäydy mistään, päinvastoin kuin oikea prostituoitu, sanoo Senger. Bordellinomistaja Laskaris ei ole kovin innoissaan naisten korvaamisesta seksinukeilla hänen bordellissaan. - Kokeilin kerran, mutta se tuntui siltä kuin olisi maannut ruumiin kanssa, sanoi Laskaris. (Iltalehti 24.8.2017)


Seksikö viimeinen pelastusrengas?

Toimittaja Taina Latvala perusteli kirjansa Paljastuskirja kirjoittamista: "Mulla ei ollut selvää seuraavan kirjan aihetta, ja yhtäkkiä tulee Kanerva-kohu. Juuri oli ollut Susan Kuros -kohu. Tajusin, että ajassa puhutaan salasuhteista ja kirjallisuudessa oli tarpeen käsitellä aihetta." (hs 11.9. 2009)

Mitä tyhjänpäiväisemmäksi ihminen kokee elämänsä, mitä vääristyneempää tietoa hänellä on seksuaalienergiasta, ja mitä hirveämpiä asioita hänen lapsuudessaan on tapahtunut, sitä rajumpia seksiorgioita. Salasuhde on osoitus yhteiskunnan rakentumisesta kaksinaismoraaliin - miksei tunnusteta limerenssi-ilmiötä?

Ja totta kai! Seksihän kiinnostaa kuin viimeinen pelastusrengas. "Kymmenen eniten netistä laittomasti ladatun sähkökirjan joukossa ei ole kuin yksi kirjakauppojen bestseller-listoille yltänyt teos: Stephen Meyerin Houkutus-fantasiakirja. Muut yhdeksän sähkökirjaa, joita on kutakin ladattu sivuston ylläpitäjien mukaan 100 000-250 000 kertaa, ovat lähinnä pienten erikoisalojen kirjallisuutta sekä pehmopornoa. Ladatuin laittomista BitTorrent-kirjoista on intialainen seksiklassikko Kamasutra. Listalta löytyvät lisäksi muun muassa The Complete Idiot's Guide to Amazing Sex, Before Pornography - Erotic Writing in Early Modern England ja Nude Photography - The Art And The Craft. (hs 12.9.2009)

"Philips on kehitellyt sarastusvalon ja sähköhammasharjan rinnalle uuden terveystuotteen: hieromalaitteen intiimialueiden hierontaan. Suuri osa pariskunnista kaipaa lisäkiihoketta suhteeseen, mutta he eivät mene seksivälinekauppaan. Yhtiö suunnitteli markettimyyntiin kädessä pidettävän kaksoishierontalaitteen, naiselle ja miehelle omansa. Nämä aistillisen tummasiniset pikkuvempaimet voi säilyttää yöpöydällä tyylikkäässä latauskotelossa." (Kaarina Sinerkari Työkaluja eliniäksi hs 16.9.2009)

Aina on valittavana myös kolmas tie. Seksuaalinen painehan on hirveä. Puranko sen sähköiseen vekottimeen, yhä uusiin partnereihin - vai opettelenko tuolle valtavalle voimalle jotain muuta käyttöä kuin mihin minut on kirkon, valtion ja mainosmaailman menetelmin kasvatettu?

Eläimille vaaditaan lajityypillistä elämää. Mikä olisi lajityypillinen elämä ihmiselle? Primitiivisellä tasolla voisi ajatella, että islamilaisten käsitys avioliitosta on järkevä, koska siellä naisilla ja lapsilla on materiaalinen turva. Miehen on turvattava naiselle mahdollisuus kasvattaa ja ruokkia tuleva sukupolvi. Toisekseen miehet voivat valita haaremistaan joka ilta eri naisen, positiivisesti ajatellen naisen ei tarvitse olla aina jalat levällään.

Länsimainen pikaperhe, pikasuhde, pikatyydytys, erogeenisten alueiden nopea ärsytys orgastisen tunteen saavuttamiseksi on hyvin kaukana älykkäästä seksuaalienergian käytöstä.

Sitten on tantra, jossa edetään energian kanssa kävelyvauhtia, pidetään keho, aistit ja aikataulut luonnon rytmissä. Ekstaasissa ei tule mieleen mikään pornomainos.

 

Pornoriippuvuus

Onpa hesari markkinatalouden sääntöjen mukaisesti kunnostautunut seksiaiheeseen - vain yksi on joukosta poissa: tantra. (hs 22.9. 2009) Ensin seksiterapeutit kertovat seksikoulutuksesta ja tunteista, sitten keskustellaan pornon puolesta ja pornoa vastaan. Matti Yleniltä julkaistiin Pornoriippuvuus voi muovata persoonaa, ja kolmelta nimimerkiltä Porno haittasi muuta elämääni, Porno on väkivaltaa ja Pornon pelko kertoo kateudesta.

Todellista aivopesua kaikki tyyni. Pian tullaan sanomaan: "Mutta tämähän on maan tapa." Seksuaalinen paine ja seksuaalinen intohimo ovat kaikkein voimakkaimpia Luojan meille antamia kehityksen teitä. Eipä ihme, että niin politiikka kuin markkinatalous yrittävät kaikin voimin saada niitä hallintaansa, nyt kun kirkko on luovuttanut. 

Psykologi Matti Ylen: "Paalanen kirjoitti myös, että pornoviihdettä tarvitaan turhaumien purkamiseen. Tämä on psykologisesti melko kyseenalaista. Pikemminkin ihmisten täytyisi kohdata syynsä siihen, miksi he ovat turhautuneita ja pyrkiä ratkaisemaan ne." Niinpä. Miten tässä yhteiskunnassa pystyt ratkaisemaan turhautuneisuutesi? Ei ole enää kyse ihmisen omasta valinnasta. Kansainvälinen kilpailukyky ei kohoa elleivät ihmiset voi ulkoistaa seksuaalienergiaansa.

Vuokko Pentzin varoittaa: "Nuori voi jäädä koukkuun voimakkaaseen kiihotukseen ja nopeaan nautintoon. Herkät katseet, kosketukset ja suudelmat jäävät kokematta." Porno etäännyttää nuorta omasta seksuaalisuudesta ja kovettaa herkkyyden. Porno on kuin huume: siitä voi tulla riippuvaiseksi.  Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Raisa Cacciatore Väestöliitosta painottaa: "Puuttuu vain, että seksuaalikasvatuksen nimissä nuorille näytetään pornoa. Yhdyntätekniikka on asia, jota ei ole tarvinnut missään ihmiskunnan historian vaiheessa opettaa nuorille. Luonto taatusti hoitaa sen ajallaan." (hs 14.9. 2009)  Cacciatore haluaisi opettaa nuoria kuuntelemaan itsessä ja kumppanissa viriäviä tunteita ja hienovaraisia, usein sanattomia viestejä. Jos nuori jää koukkuun voimakkaaseen kiihotukseen ja nopeaan nautintoon, kaikki seksuaalisuuden portaat - ensi katseet ja suudelmat, käsi kädessä kulkemiset ja kosketukset - jäävät kokematta.

Lehdessä haastateltiin nuoria: "Jo kutosella pojat alkoivat puhua, että nyt pitää alkaa harrastaa seksiä (15-vuotias poika). "Ennen Suomeen muuttoa en kuitenkaan tiennyt, miten seksistä voi tulla raskaaksi (amerikkalainen vaihto-oppilas, 15-v). "Meillä oli riehuva luokka eikä seksivalistuksesta oikein tullut mitään. Kaikki vaan nauroivat." (15-v tyttö)

Kaarina Sinerkari kertoi artikkelissaan Työkaluja eliniäksi (ha 16.9.2009): "Philips on kehitellyt sarastusvalon ja sähköhammasharjan rinnalle uuden terveystuotteen: hieromalaitteen intiimialueiden hierontaan. Suuri osa pariskunnista kaipaa lisäkiihoketta suhteeseen, mutta he eivät mene seksivälinekauppaan. Yhtiö suunnitteli markettimyyntiin kädessä pidettävän kaksoishierontalaitteen, naiselle ja miehelle omansa. Nämä aistillisen tummasiniset pikkuvempaimet voi säilyttää yöpöydällä tyylikkäässä latauskotelossa."

Aina on valittavana myös kolmas tie. Seksuaalinen painehan on hirveä. Puranko sen sähköiseen vekottimeen, yhä uusiin partnereihin - vai opettelenko tuolle valtavalle voimalle jotain muuta käyttöä kuin mihin minut on kirkon, valtion ja mainosmaailman menetelmin kasvatettu?

"Suomeen tuotavista elokuvista 95 prosenttia on pornoa... Netistä löytyy myös eko- ja luomupornoa sanan varsinaisessa merkityksessä. Norjaan on perustettu ympäristöjärjestö Fuck for Forest, jonka tarkoitus on kerätä rahaa luonnonsuojelulle jäsenistön kotitekoisilla seksivideoilla. (hs, kulttuurisivu, 30.5.2008)

Kapitalismin muoti kielletty Pohjois-Koreassa: "Sopimattomia hiusmuoteja ovat värjäys, tukan kihartaminen edestä koholle ja liian lyhyet tai pitkinä riippuvat kampaukset... Kim kielsi samalla myös polven ylle päättyvät hameet, tiukat ja leveälahkeiset housut ja kaikki ruumiinmuodot paljastavat vaatekappaleet. Ulkoasun ja sisäisen aatteen oikea suhde tuotti kauan ongelmia kommunistisille järjestelmille. (toimittaja Jukka Luoma, hs 21.12.2009)


Tutkimus: Millainen olo sinulla tulee 

aikuisviihteen katselemisesta?

Ahkera pornon katsominen tekee ihmisistä uskonnollisia ja saa heidät rukoilemaan enemmän?
Oklahoman yliopiston professori Samuel Perry analysoi yli kuuden vuoden ajalta kerättyä dataa. He, jotka katsoivat pornoa enemmän kuin kerran viikossa, tulivat uskonnollisemmiksi kuin kohtuullisesti pornoa katsoneet, tulokset kertovat. Tutkimuksessa oli mukana yli 1 300 amerikkalaista. 
Kerran tai useammin viikossa pornoa katsovat rukoilivat ja osallistuivat jumalanpalveluksiin useammin kuin he, jotka katsoivat pornoa kerran kuukaudessa tai harvemmin. Kaikkein tekopyhimpiä olivat he, jotka eivät katsoneet koskaan pornoa. Heillä oli myös enemmän epäluuloja uskontoihinsa liittyen.
Aikuisviihteen katsomisen ja uskonnollisuuden välinen yhteys ei täysin auennut tekijälle. Tutkijan mukaan yksi selittävä tekijä voisi olla syyllisyydentunto. Syyllisyydentunto saa pornon katselijan rukoilemaan enemmän.
– Jotkut ihmiset, jotka katselivat pornoa, kääntyivät uskonnon harjoittajiksi tehdäkseen parannuksen. Uskonto ei yksin aiheuta pornon katsomista. Mutta sen sijaan aikuisviihteen todelliset ”opetuslapset” saattavat löytää itsensä kirkosta useammin kuin olisi odotettavissa.
Tutkimusta on kritisoitu monesta näkökulmasta. Käyttätymistieteilijöiden mielestä esimerkiksi uskonnollinen pakkomielle voi laukaista myös toisen pakkomielteen, tässä tapauksessa aikuisviihteen katsomisen. Uskonnollisimmat henkilöt olivat jo tutkimuksen aluksi uskonnollisia? Tämä tarkoittaa, että kun pornon katsominen lisääntyi, nämä ihmiset raportoivat käyneensä vähemmän uskonnollisissa palveluksissa ja kamppailevansa epäilyjensä kanssa. Mutta kun he päätyivät katsomaan aikuisviihdettä useamman kerran viikossa, he ikään kuin törmäsivät syyllisyyshuippuun ja palasivat tuolloin uskonnollisten ajatustensa pariin.


Porno kutistaa aivoitoimintaa

Saksassa tehty tutkimus paljastaa yhteyden aikuisviihteen katselun ja aivojen koon välillä.
Paljon pornoa katsovilla motivaatioon ja palkitsevuuden tunteeseen liittyvät aivoalueet ovat pienempiä, tutkijat kertovat. Tutkimus julkaistiin JAMA Psychiatry –lehdessä. Tulokset saatiin kysymällä 21–45-vuotiailta miehiltä heidän pornonkatselutapojaan. Lisäksi miesten aivotoimintaa mitattiin samalla, kun heille näytettiin pornokuvia. Tutkimushenkilöitä oli yhteensä 64.
- Saimme selville, että niin kutsutun aivojuovion – sen aivojen osan, joka on yhdistetty palkitsevuuteen ja motivaatioon – koko oli sitä pienempi, mitä suuremmasta pornonkulutuksesta osallistujat kertoivat, sanoo tutkimusta vetänyt Simone Kühn. Lisäksi tutkijat huomasivat, että toinen aivojuovion osa, joka aktivoituu nimenomaan seksuaalisesta stimulaatiosta, aktivoitui pornon suurkuluttajilla muita vähemmän.
 Paljon aikuisviihdettä katsovilla miehillä oli myös heikompi yhteys aivojuovion ja etuotsalohkon väillä. Etuotsalohko on se aivojen osa, joka käsittelee muun muassa päätösten tekemistä.


Kulutuskulttuurin suurin menestyjä: Naisen rinnat!

Yhdysvalloissa fiktioelokuva Free The Nipple (2014) kertoo New Yorkin kaduilla partioivasta yläosattomien naisten protestiryhmästä. Islantilainen opiskelija Adda Smáradóttir, 17, julkaisi kuvan nännistään Twitterissä. Hän käytti hashtagia #FreeTheNipple (suom. Vapauta nänni), koska halusi ottaa kantaa naisten oikeuksiin. Pian islantilaisessa somessa alkoi levitä nänninpaljastuskuvia.

Islannin yliopistoissa vietettiin "nännien vapautuspäivää" viime torstaina, ja Islannin yliopiston feministinen järjestö rohkaisi naispuolisia opiskelijoita saapumaan luennoille ilman rintaliivejä.

Jopa islantilainen kansanedustaja Björt Ólafsdóttir twiittasi kuvan nännistään, tekstillä:

"Tällä ruokitaan vauvoja. Tunkekaa se miesvaltaanne." Nyt #FreeTheNipple -viestejä levittävät ihmiset eri puolilla maailmaa. "Se on vain ruumiinosa. Pojilla on rintoja ja nännejä ja he kyllä saavat paljastaa ne. Saman pitäisi päteä meihin", kirjoitettiin Islannin yliopiston feministijärjestöstä Vice-lehdelle. Nykyistä, nännejä piilottelevaa traditiota tulisi uhmata, paljastaa sen hetkellisyys ja riisua nännien shokkiarvoa. #FreeTheNipple pyrkii tähän. Liikehdinnän kannattajat vetoavat myös kaksoisstandardiin: Miksi pieniin bikineihin puetut rinnat ovat sallittua kuvastoa, mutta lasta ruokkivat eivät? Varsin osuvasti samalla viikolla Instagram-kuvapalvelu poisti taiteilija Rupi Kaurin omakuvan, jossa näkyi kuukautisverta. Eräänlaisena vastavetona nännikampanjalle Twitterissä on levitetty kuvia myös hashtagilla #FreeTheTesticle (suom. Vapauta kives). (hs31.3.2013)


Lenitan vinkki kuinka hän on saanut miesten tuhmat puheet tyssäämään alkuunsa: ”Minä sanoin kovaan ääneen, että jaahas pojat. Nyt taitaa olla masturboinnin paikka. Menkääpä tuonne toiseen huoneeseen ja tulkaa sitten takaisin niin jatketaan. Tehokas keino. Suosittelen (Paula Pohjamo)


 

Nuoret tytöt paineiden alla

Saksalainen Die Zeit -lehti otsikoi 9.9. 2010 ”Kauneutta vyötärön alapuolella” ja kertoi, miten nuoret naiset käyvät ammattilaisten luona ajauttamassa karvojaan ja jopa häpyhuultenleikkaukset ovat lisääntyneet 30 prosenttia. ”Häpykarvojen ajaminen kuuluu nykyajan muotivaatimuksiin, joihin useimmat lankeavat. Myöskään leikkaukset intiimialueilla eivät ole enää mikään tabu. Mitkä ovat tämän ei niin vaarattoman trendin syyt?”

Nuori 13-vuotias tyttö ei uskaltaudu uimahalliin. Häpykarvoista on kasvanut ongelma jota täytyy hävetä. Pidetään eilispäivän heininä ja epähygieenisenä sitä joka ei ajele karvojaan. Vartaloihanne on kokenut valtavan muutoksen. Lääkärit, psykologit ja opettajat tietävät: kun ensin tehdään häpykarvoista julkinen asia, seuraa siitä kirurgisia toimia. Leipzigin yliopistoklinikka on tehnyt tutkimuksen jonka mukaan puolet 18 - 25 -vuotiaista naisista kertoi ajavansa karvat intiimialueilta, opiskelijoista jopa 88 prosenttia. Yhtenä syynä pidetään kylpytakkimainontaa, mutta myös pornoelokuvien yleistymistä. Saksalaisissa kaupungeissa kuuluu katukuvaan mainos ”25 euroa intiimialueen karvojen leikkaus”. Intiimikampauksessa jätetään karvoista pieni juova häpyhuulen ympärille ”Talouden hyöty ja mainosten etu – joka ei aja karvojaan kuuluu vähemmistöön – on purrut."

 Lehden toimittaja kysyy: onko tämä seksuaalista vapautumista vai itseluottamuksen puutetta? Kun karvat on ajettu, näkevät naiset kriittisesti mitä on alla. Syntyy kauneusvaatimuksia. Euroopassa 13 maassa haastateltiin lähes tuhat 18 - 44 -vuotiasta naista. 61 prosenttia ei ollut tyytyväisiä vaginansa ulkonäköön ja 47 prosenttia sen kokoon. Jokainen heistä ei tietenkään käänny plastiikkakirurgin puoleen, mutta gynekologit todistavat, että leikkausten määrä on noussut huomattavasti.

  Samanikäisten tuomio on kaikkein raskainta kestää! Nuorten omanarvon tunto ei voi olla vielä suuri, siksi he noudattavat rituaaleja. Nuori hakee ihannekuvia samanikäisistä ja lehdistä, erityisesti naiset joilla on heikko omanarvontunne. Plastiikkakirurgia ei mainosta ainoastaan häpyhuulten suurennusta ja pienennystä, vaan lupaa myös poistaa ylimääräisen rasvan, pienentää klitoriksen esinahkaa, antaa kollageruiskuja g-pisteeseen ja tietysti vaginan tiivistystä tehdään aivan kuin miehille penisleikkauksia. Häpyhuulten pienennys maksaa 3000 euroa ja leikkaukset lisääntyvät 30 prosentin vuosivauhdilla. Näin toivotaan seksuaalisen mielihyvän lisääntyvän, leikkauksia ei tehdä vain esteettisistä syistä, vaikka täsmäkonsteilla ei ole vaikutusta orgasmiin.

 Mutta oikeastaan nuoret "haluavat vain leikata pois seksuaaliset ja sielulliset ongelmat ja aloittaa suuren onnen". Orgasmin paine on yhteiskunnassa suuri, sitä varten naisetkin ovat valmiita uhrauksiin. Naiset haluavat näyttää lapsilta – nainen haluaa näyttää viattomalta, lapselta, vaarattomalta. Jotkut haluavat osoittaa sillä femiinisyyttään. Kun genitaalit näkyvät, nainen vaikuttaa aktiivisempana ja siten emansipoituneemmalta. (Schönheit unter der Gurtellinie, Die Zeit 9.7.2009, Josphina Maier, Achim Wusthof)


Onko olemassa ei-seksuaalisia ihmisiä?

Haastattelujen ja tutkimusten mukaan ei-seksuaalisia ihmisiä on eri sukupuolista noin prosentti. Ihminen voi olla ei-seksuaalinen syntymästään lähtein. Tällaisella ihmisellä ei ole ikinä ollut seksuaalisia mielikuvia eikä halua seksuaaliseen yhteyteen tai itsetyydytykseen. Synnynnäinen ei-seksuaalisuus johtuu useimmiten seksuaalista mielenkiintoa ja halua ohjaavien aivoalueiden erilaisesta kehittymisestä sikiöaikana. Seksuaalisuuden kannalta ratkaisevia ovat hermosolujen ja -tumakkeiden sekä niiden välisten hermoratojen toiminta. Keskeisiä aivoalueita ovat hypotalamus, aivolisäke ja mantelitumakkeet. Ei-seksuaalisuus on eri asia kuin seksuaalinen haluttomuus, mikä tarkoittaa seksuaalisen mielenkiinnon osittaista heikkenemistä. (Jukka Virtanen, seksologi, hs 19.6.2012)

Suomalaisten seksielämä on anaalista, koska me kulutamme aikaamme netissä etsimässä seksielämää sen sijaan, että tekisimme jotain sille seksielämällemme joka ei ole sidoksissa sähkölaskuun (Jyrki Lehtola, Iltalehti 14.5.2010).


Jyväskylässä torstaina alkava MM-rallin osakilpailu tuo Keski-Suomeen paljon väkeä, mikä todennäköisesti vilkastuttaa myös prostituutiota. Prostituution ja rallin välisestä yhteydestä kertoo esimerkiksi se, että eräs Iltalehden tavoittama prostituoitu tarjosi tunnin mittaisia palveluitaan Rally Zone -festivaalin kolmen päivän vip-lippua vastaan. Rally Zone on rallin yhteydessä järjestettävä festivaali. (Iltalehti 29.7.2015)


Oletko koskaan tajunnut olla epävarma peräaukkosi ulkonäöstä?

Nykypäivän tiukkojen kauneusstandardien myötä ihmiset syytävät nyt rahaa saadakseen anuksensa näyttämään mahdollisimman viehättävältä. Vice-lehden mukaan niin sanottu anal rejuvenation, eli peräaukon nuorennus, on kauneusalan kasvava hitti. Yhä useampi anaaliseksiä harrastava amerikkalainen hakeutuu nyt tohtori Evan Goldsteinin vastaanotolle. Goldstein sanoo yrityksensä alkaneen kukoistaa viitisen vuotta sitten, kun ihmiset alkoivat pyytää "nuoltavia" peräaukkoja. Suurin osa hänen asiakkaistaan on homomiehiä, mutta yhä useampi hetero on innostunut anaaliseksistä, ja sen myötä peräaukon esteettisistä toimenpiteistä. Nyt noin 90 prosenttia hänen yrityksensä toiminnasta koostuu peräaukon nuorennuksista. Esimerkiksi niille, joille anaaliseksi on kivuliasta liian tiukan peräaukon takia, Goldstein suosittelee kirurgista toimenpidettä.
– Nyt pystyn ottamaan pieniä ja keskikokoisia peniksiä, sanoo eräs tyytyväinen asiakas, Tom.
Goldstein tarjoaa myös Botox-hoitoa, jonka tarkoituksena helpottaa anaaliseksiä lamauttamalla peräaukon lihaksia. Hoidon jälkeen asiakkaan on helpompaa sovittaa anukseensa suurempia peniksiä tai seksileluja.(Iltalehti 11.4.2017)
"Suomeen tuotavista elokuvista 95 prosenttia on pornoa... Netistä löytyy myös eko- ja luomupornoa sanan varsinaisessa merkityksessä. Norjaan on perustettu ympäristöjärjestö Fuck for Forest, jonka tarkoitus on kerätä rahaa luonnonsuojelulle jäsenistön kotitekoisilla seksivideoilla. (hs, kulttuurisivu, 30.5.2008)

Kapitalismin muoti kielletty Pohjois-Koreassa: "Sopimattomia hiusmuoteja ovat värjäys, tukan kihartaminen edestä koholle ja liian lyhyet tai pitkinä riippuvat kampaukset... Kim kielsi samalla myös polven ylle päättyvät hameet, tiukat ja leveälahkeiset housut ja kaikki ruumiinmuodot paljastavat vaatekappaleet. Ulkoasun ja sisäisen aatteen oikea suhde tuotti kauan ongelmia kommunistisille järjestelmille. (toimittaja Jukka Luoma, hs 21.12.2009)