Mantak Chian taolaisia seksuaalienergiaharjoituksia miehelle

Taolainen sukupuolisuhde vaatii intensiivistä työskentelyä, harjoituksia, voimaa, kontrollia ja hiljentymistä. Päämääränä on oppia varastoimaan seksuaalienergiaa kehoon.

Harjoituksiin kuuluu kolme tasoa: fyysinen taso, tunnetaso ja spirituaalinen eli henkinen taso. Fyysisellä tasolla kehitetään alapään lihaksia ja ohjataan energiaa sukuelimiin. Emotionaalisella tasolla tulee partnerien välillä olla voimakas suhde, aivan kuin vahva magneettinen voima vetäisi heitä yhteen. Heidän energiansa ja henkinen kehityksensä ovat samalla tasolla. Spirituaalisen tason harjoituksissa miehellä ja naisella on oltava aikaa istua yhdessä ja meditoida. He hiljentyvät ja tuntevat toistensa energiat. Jos toisella on matala energia, voi toinen laajentaa häneen omaa energiarataansa. Puhutaan hymyilevän energian siirtämisestä.

Mantak Chian mukaan on tärkeä pitää mielessä, että orgasmi ja ejakulaatio eivät ole sama asia. Orgasmi voi kestää niin kauan kuin mies haluaa. Se nousee kehossa yhä korkeammalle. Mutta kun mies on ejakuloinut, orgasmikin on ohi.

Harjoituksissa puhutaan laakso-orgasmista. Laakso-orgasmi (valley orgasm) ei ole ensisijaisesti tekniikkaa vaan kokemus, jonka voi antaa tapahtua itselleen. Mantak Chia vertaa orgasmin kehittymistä kiipeämiseen 10.000 metriä korkealle kukkulalle. Normaalissa orgasmissa voi kiivetään 1000 metrin korkeudelle ja tullaan taas alas. Seuraavana päivänä voi yrittää uudestaan ja päästä taas 1000 metriin. Useimmat ihmiset kiipeävät tällä tavoin vuorta ja saavuttavat parhaina päivinä 2000 metriä. Tunne keskittyy sukupuolielimiin ja orgasmi tulee esille rytmisenä tykytyksenä.

Laakso-orgasmissa kivutaan kerta kerralta korkeammalle. Ensin kiivetään 1000 metriä, levätään, leiriydytään, vietetään yö. Seuraavana päivänä kiivetään jälleen ylöspäin ja jatketaan kunnes ollaan 10.000 metrin korkeudessa.

Salaisuutena on, että kun mies saavuttaa 99 prosentin valmiuden ejakulointiin, hän vetäytyy vaginasta ja hengittää syvään harjoittaen niin kutsuttua Suurta Vetoa ja lähettää siemennesteen sisäänpäin. Hän lepää, antaa kiihoituksen laskea 60 prosenttiin ja jatkaa sen jälkeen. Hän voi tehdä yhdeksän pinnallista painallusta, yhden syvän, yhdeksän pinnallista, yhden syvän. Jos mies ei ejakuloi ja hallitsee hengityksensä, säilyy seksuaalinen energia kehossa. Mies voi jatkaa harjoittelua ja joka kerralla orgastinen tunne on yhä syvempi.

Mantak Chia on esitellyt kolme käytännön harjoitusta seksuaalienergian hallitsemiksi: Tärkeää on lantiolihasten vahvistaminen, koska useiden suonien ja valtimoiden hermoradat johtavat lantioon. Kaikki elämän energiaa sisältävät akupunktion meridiaanitkin kulkevat lantion kautta. Heikko ja tukkeutunut lantio haittaa muiden elinten toimintaa. Lantio erottuu lantiokalvon ja virtsaputken kalvon avulla haarojen välissä olevasta välilihasta, joka on suurin hermopäätteiden keskus. Kun oppii sulkemaan nämä hermosäikeet, ei elämänenergia pääse karkaamaan.

Kivekset ovat se tehdas, jossa tuotetaan sperma, maskuliiniset hormonit ja seksuaalienergia. Ne muodostavat alimman hermopäätteen ja toimivat kuin pumppu. Elämänenergia tiivistää kivespussia. Tämä tulee esille siinä, että nuorten kivespussi on kireä. Kivespussi on kireä myös nukkumisen jälkeen. Kiveshengityksen avulla alueelle virtaa energiaa ja pussi alkaa tiivistyä välittömästi.

Kiveshengitys tarkoittaa ajatusten ohjaamista kiveksiin ja niissä olevan viileän energian kuljettamista selkäytimeen ja aivoihin. Tämä ei tarkoita sperman kuljettamista, vaan sen energian kuljettamista, joka spermassa on. Aluksi energia tuntuu liikkuvan hitaasti, mutta se on kuitenkin helppo havaita, koska se on viileää. Kun mies on tottunut energian kuljettamiseen, on hänen helppo vetää viileä aalto niin halutessaan alhaalta kiveksistä selkään ja sieltä aivoihin saakka.

Kiveshengityksessä mies istuu erektiossa tuolin reunalla niin, että kivekset riippuvat vapaasti. Mielessään hän pystyy tuntemaan miten kylmiä kivekset ovat. Hän vetää kiveksiä ylöspäin ja hengittää samalla hitaasti. Sisään- ja uloshengitys jatkuu niin kauan, kunnes kiveksissä on runsaasti kylmää ilmaa. Hengitys kiertää koko ajan lanteissa. Kivesten liikuttamiseksi ei tule käyttää muuta kuin mielikuvitusta. Penistä tai peräaukkoa ei saa jännittää. Jo muutaman viikon harjoituksen jälkeen voi tuntea kivesten liikkeen.

Jos perineumiin (välilihas, sukupuolielinten ja peräaukon välinen alue lantionpohjassa, miehellä peräaukon ja kivespussin välinen alue)
ohjattu ajatus ja keskittyminen herpaantuu, ohjautuu kylmä ilma takaisin kiveksiin ja häviää. Energia on ohjattava välilihasta ristiselkään. Ristiselkä aukeaa ja kylmän ilman nousemisen ylös voi tuntea. Ellei se tunnu, voi lannetta keinuttaa edestakaisin, pysähtyä välillä ja tarkkailla vaikutusta. Viileän ilman nouseminen tuntuu kuin neulanpistoilta.

Kiveshengityksessä on siis tärkeää sisään- ja uloshengitys, kivesten nostaminen ylös ja laskeminen alas sekä viileän ilman vetäminen ylöspäin. Alussa energiaa vedetään kuin asemalta asemalle, mutta kun kanavat ovat auki, voi energiaa nostaa yhdellä vedolla. Aivoista voi ohjata spermaenergiaa makrokosmiselle radalle. Joidenkin mukaan spermaenergia maistuu sampanjalle tai kookosmaidolle. Taolaisuudessa sitä kutsutaan kultaiseksi nektariksi.

Ristiselkä ottaa vastaan kiveksistä tulevaa seksuaalienergiaa, muuntaa sitä ja ohjaa ylöspäin. Ristiselän on oltava auki ettei energia lukkiudu. Ristiselässä ja aivoissa on pumppu, joka tuntuu kiveshengityksen aikana suurelta kuplalta.

Tarun mukaan vanhat miehet etsivät Kiinassa sellaisia nuoria naisia, jotka eivät vielä olleet synnyttäneet ja joilla siksi oli runsaasti jin-energiaa. Kertomatta naiselle aikeistaan, he suorittivat Suuren Vedon peniksen ollessa vaginassa. Näin he saivat naisen jin-energiaa ja lisäsivät omaa energiaansa. Näitä miehiä kutsuttiin seksivampyyreiksi. Parempi vaihtoehto on antaa energian kiertää molempien kehojen läpi. Tällöin kumpikaan ei käytä toisen energiaa yksipuolisesti hyväkseen. Energia kiertää parhaiten, kun naisen ja miehen suu ja sukupuolielimet ovat yhdistyneet niin, että muodostuu numero kahdeksan.

Toinen harjoitus on kivespussin puristus, jolla kehitetään lämmintä energiaa kiveksissä ja kuljetetaan sitä ylöspäin. Kivespussia puristamalla voi estää ejakulaation. Ilmaa aletaan työntää kiveksiin ylhäältä ja lantionseudulta. Se tuntuu kuumana aaltona. Kivekset laajenevat ja niihin työnnetty ilma nousee vähitellen selkäytimeen ja aivoihin. Hengityksen ohjaamisen helpottamiseksi voikuvitella sisään tulevan ilman esimerkiksi palloksi. Pallon tulee antaa pyöriä navan tienoolle, lantioon ja kiveksiin. Ilmaa on työnnettävä kiveksiin voimakkaasti ainakin puoli minuuttia. Harjoitusten edistyessä jopa minuutin ajan. Joka kerta kun kivespussia puristetaan, työntyy valtava määrä energiaa kiveksiin. Kun välilihas ja anuslihas ovat kiinni, ei energiaa pääse karkuun. Puristuksia tulee suorittaa ainakin viisi, levätä välillä ja hengittää alavatsalla. Hengityksen avulla mies pystyy viilentämään tuntemuksiaan ja suuntaamaan energiaa lantion alueelle, jos hän on seksuaalisesti liian kiihtynyt.

Kolmas harjoitus on energialukko. Se on kuin villi meri, koska tätä hengitysharjoitusta on vaikein hallita. Sitä on paras harjoitella itsekseen. Kun mies on kiihdyttänyt itseään 90 prosenttiin viileä energia muuttuu kiveksissä kuumaksi seksuaalienergiaksi. Kuumuus syntyy kun miljoonat siittiöt alkavat liikkua. Tämä jang-energia on räjähdysalttiimpaa ja sitä on vaikeampi kontrolloida kuin muita elämänenergioita. Se pyrkii löytämään nopeimman mahdollisen tien viileämmän jin energian luo. Lyhin tie on päästää se ulos peniksestä. Tämän energian nostaminen ylöspäin vaatii anuslihaksen hallintaa. Energialukitus on tehtävä 3 - 9 kertaa tai ainakin niin kauan kunnes erektio vähenee. Harjoituksen voi toistaa useita kertoja. Tämä auttaa hallitsemaan siittimen toimintaa. Energia vedetään peniksestä välilihaan puristamalla alapään lihaksia voimakkaasti. Hengitystä tulee pidättää ja jännittää kaikkia lihaksia laskemalla yhdeksään. Ulos hengitettäessä energia tuntuu kulkevan ylös ja alas, erityisesti genitaalialueella. Sisään hengitettäessä vedetään seksuaalienergiaa sukuelimistä kunnes erektio laskee.

 

Mantak Chian taolaisia seksuaalienergiaharjoituksia naiselle

Naisen elämänenergia keskittyy ovaarioon (munasarja, naisen lantiossa olevat kaksi sukupuolirauhasta, joihin muodostuu munarakkuloita ja joissa syntyy estrogeeni- ja keltarauhashormoneja) alueelle. Munasarjoissa kehittyvät ne hormonit, jotka vaikuttavat naisen rintojen, äänen jne. kehitykseen. Munasarjat tuottavat jatkuvasti seksuaalienergiaa. Eniten energiaa ne kehittävät seksuaalisen kiihottumisen aikana. Koska seksuaalinen energia on kiihottuessaan jangia eli aktiivista energiaa, se vahvistaa hermoja, aivoja ja muistia sekä auttaa naista pysymään terveenä ja nuorekkaana. Monet taolaiset pitävät sitä parhaana mahdollisena kosmetiikkana. Ovulaation jälkeen ja juuri ennen menstruaatiota energia on heikommillaan, koska pääpaino siirtyy jangista jiniin.

Ovaarisen hengityksen avulla nainen pystyy säilyttämään sen energian, joka muuten kuluisi menstruaation yhteydessä. Menstruaation lyheneminen ja vaivojen väheneminen on yksi merkki seksuaalienergian muuttumisesta ki-energiaksi.

Myös naisilla on lantiossa paljon hermoja, verisuonia ja rauhasia, joilla on yhteys kaikkiin kehon osiin. Siksi useimpien elinten hallinta edellyttää lantion verisuonten ja välikalvojen hallintaa. Jokaisella naisella on niin kutsuttu rakkauden lihas. Sitä kutsutaan pc-lihakseksi tai ki-lihakseksi. Tällä vaginan sisäisellä lihaksella nainen voi pusertaa niin, että puserruksen voi tuntea vaikka sormellaan. Pc-lihasten on oltava vahvoja, jotta elämänvoima voi virrata. Hyvin harjoitettu pc-lihas on useiden seksologien mielestä tyydytyksen edellytys. Jos lihas on heikko, naisella on myös virtsanpidätysvaikeuksia samoin kuin vaikeuksia synnytyksessä.

Vaginan ja anuksen välinen verisuonten kimppu paisuu kiihtymisen aikana ja tiivistää vaginaa. Välilihaan kerääntyy naisellinen jin-energia.

Seksuaalienergian kehittämiseen tarvitaan muutakin kuin lihasten vahvistamista. On opittava selvästi erottamaan ja tunnistamaan energian liike lantion eri kohdissa. Keskitetyn hengityksen avulla munasarjojen alueelle virtaa energiaa. Useat naiset kuvailevat energian lämpimäksi ja paksuksi kuin hunaja. Se on tarkoitus vetää ylöspäin, aivoihin ja kolmanteen silmään, joka sijaitsee kulmakarvojen välissä. Koska se on lämmintä energiaa, se voidaan varastoida sydämeen ja navan tienoille.

Ovaarista hengitystä voi harjoitella istuma-asennossa, seisoen tai maaten. Vaikeutena on, että makuuasennossa rinta on muita elimiä korkeammalla ja saa liian paljon energiaa. Vasemmalla kyljellä makaaminen taas rasittaa sydäntä. Helpoin tapa vapautua gravitaatiosta eli painovoimasta on pitää makuuasennossa kämmenet pään alla ja jalka toisen jalan päällä. Tällöin keho ottaa maan energiaa munuaisten kautta.

Yksi harjoitus kestää 10 minuuttia. Näiden harjoitusten ansiosta kuukautiset tasaantuvat. Useat naiset oppivat kontrolloimaan jopa raskaaksi tulemistaan, koska lihasten avulla voidaan estää miehen sperman yhtyminen munasoluihin. Harjoituksen aikana alavatsa suojataan pehmeällä kankaalla. On hyvä istua kantapään päällä niin, että painallus aktivoi lihaksia tai asettaa paino klitoriksen kohtaan. Kieli on nostettava kitalakeen niin, että energia kiertää.

Harjoittelu kannattaa aloittaa yksikseen. Tällöin on helpompi oppia tuntemaan omat tarpeensa ja hallitsemaan tilanteen kehitys. Aluksi opetellaan hengittämään vatsanpohjasta niin, että rinta ei liiku. Hengitysharjoituksia tehdään 9, 18 ja 36 jaksoissa. Kieli pidetään hampaiden takana kitalaessa ja leuka takana. Jalat ja varpaat on hyvä painaa lattiaan, puristaa kädet nyrkkiin ja jännittää käsilihaksia ja katsoa silmillä ylöspäin. Sisään hengityksen ja rentoutuksen jälkeen painetaan välilihaa voimakkaasti.

Tämän jälkeen voi harjoitella kiihtyneessä tilassa. Rintoja ja klitorista hierotaan voimakkaasti. Ki-energiaa kehittyy parhaiten, jos kiihdytetään useita hermoja. Hermothan ovat yhteydessä pääkanaviin. Näin ki-energia nousee kaikista elimistä rintoihin. Kun klitoris aktivoituu, alkaa energiaa virrata ylöspäin. Silkkihansikkaiden käyttö edistää hormonien eritystä. Kun hengitys ohjataan munasarjoihin, pc-lihas jännittyy, rentoutuu ja alkaa jyskyttää. Vagina alkaa avautua ja sulkeutua. Kun energiataso on riittävän korkea, vagina tulee sulkea ja energian annetaan keräytyä ovaariseen palatsiin. Orgastinen jakso alkaa. Orgasmin voi ohjata sisäänpäin. Supistukset auttavat pitämään orgasmin kehon sisällä. Kiihottumisen ääripisteen saavuttamisen jälkeen suljetaan kaikki lihakset, pidätetään hengitystä ja tehdään yhdeksän syvää supistusta. Energia alkaa virrata ylöspäin. Tämän jälkeen tulee jatkaa kiihdyttämistä ja aloittaa seuraava orgastinen veto. Orgasmin vaikutus tuntuu kaikissa elimissä ja rauhasissa. Lisäenergia virtaa aivoihin.

Mantak Chian mukaan kolmesta kuuteen vetoa päivässä riittää opettamaan, mistä on kyse. Viimeistään vuoden harjoittelun jälkeen koko prosessi on mahdollista sisäistää. Tämän jälkeen orgasmin nostamiseen mikrokosmiselle radalle riittää tietoisuus. Tällöin orgastinen veto on mahdollista suorittaa nopeastikin.

Ovaarisessa hengitysharjoituksessa nainen istuu tuolin reunalla. Mielikuvituksen avulla hän ohjaa energian ovaariseen palatsiin. Muodostetaan kolmio sormien avulla. Peukalot ovat navan kohdalla ja pikkusormet osoittavat munasarjoihin. Munasarjoja hierotaan kunnes ne lämpenevät. Mielikuvitus ja keskittyminen auttavat. Kun pc-lihas suljetaan, energian liike alkaa tuntua. Sisäisiä ja ulkoisia häpyhuulia avuksi käyttäen ovaarinen ilma hengitetään välilihakseen. Ajatusten keskittäminen välilihaan on tärkeää, koska muuten lämmin seksuaalienergia karkaa ulos. Sisään hengitys on suoritettava ainakin yhdeksän kertaa. Tämän jälkeen energiaa on pidäteltävä ristiselässä. Energia johdetaan taas munasarjoihin ajatuksen voimalla, tehdään lyhyitä hengitysvetoja ja suljetaan vagina. Energia ohjataan välilihaksen ja anuksen kautta selkäytimeen, minkä jälkeen levähdetään.

Naisten on helpompi oppia laakso-orgasmi eli orgastinen veto kuin miesten, koska naisen ei tarvitse kontrolloida ejakulaatiota. Kun nainen saavuttaa 90 prosenttisesti orgastisen kiihotuksen, hänkin suorittaa orgastisen vedon. Sen avulla orgasmi nousee mikrokosmiseen rataan ja on mahdollista ohjata energioita eri elimiin. Jokaisen pidätyksen yhteydessä orgasmi moninkertaistuu. Lepohetket ovat tärkeitä, koska juuri niiden aikana energiavirrat vaihtuvat.

Antiikin Kiinassa naiset säilyttivät sukupuolielintensä kiinteyden harjoittelemalla tuuman läpimittaisilla soikean muotoisilla puu- tai marmoripalloilla. Tämä niin kutsuttu vaginaalinen painonnosto paransi naisen terveyttä muutenkin. Ki-lihasta on helpompi harjoittaa, kun tietää, mihin suuntaan se liikkuu. Tämän tahdonalaisen lihaksen hallitseminen on edellytys tahdosta riippumattomien lihasten toiminnan tuntemiseksi. Hyvin kehittyneet naiset voivat käyttää kahta kiveä ja liikuttaa vaginassaan toista ylöspäin ja toista alaspäin tai puristaa niitä yhteen. Kiviin voi laittaa 5 - 10 kg painon, jolloin ne kehittävät lihaksia tehokkaimmin. Koska vaginan voima ei riitä painojen pitämiseen, tarvitaan kaikkien lihasten yhteistoimintaa. Tämä luo ki-energiaa ja tuottaa hormoneja. Palloharjoituksen suorittamiseksi naisen on hallittava ovaarinen hengitys. Hän hieroo itseään saavuttaakseen kiihtyneen tilan. Käsivarret ja polvet koukistetaan, kädet ovat nyrkissä ja leuka kiinni rinnassa. Kun ki-energiaa on riittävästi, painot asetetaan vaginaan. Kun painoa heilutellaan vähintään 59 kertaa edestakaisin syntyy valtava määrä energiaa. Kun energia tuntuu kasaantuvan, se keskitetään klitorikseen ja nostetaan sieltä selkäytimeen ja aivoihin. Aivoista energia lasketaan navan seudulle.