Mielenterveysloma omavaraistaloudessa Ähtärin entisessä vanhainkodissa

TV-uutisissa kerrottiin heinäkuun puolivälissä hollantilaisesta terapialoma-ma1lista masentuneille jstressaantuneille. Olen suunnitellut samantapista Ähtärin ekoluostariimme.

Nyt on mahdollisuus aloittaa kokeilu, koska kaksi muuta naista, joiden kanssa olemme viime talven vastanneet maatilasta, ovat muuttaneet pois. Heidän kanssaan pidimme kursseja, myimme vuohen ja lampaan tuotteita ja aloitimme yhteistyössä Lomarenkaan kanssamaatilamatkailun. Vannoutuneilla ekoihmisillä ei näytä olevan varaa maksaa 1500 mk/kk asunnosta ja osallistua ja samalla sitoutua tekemiään neljä tuntia töitä päivässä yhteisön kehittämiseksi.

Olemme vuokranneet entisen vanhainkodin 30 vuodeksi. Kaupunki haluaa säilyttää Kaijanniemen kulttuurimaiseman. Makuuhuoneita on rakennuksessa 27 ja eläimiä oli 18 vappuna 50. Tilaan kuuluu 10 ha maata sekä kaksi hirsirakennusta.

Toivomme, että voimme toimia Mielenterveydt:l1 keskusliiton ja sen alaisten yhdistysten kanssa yhteistyössä. Yhteisön tarkoitus on elää mahdollisimman omavaraisesti ja ekologisesti.

Mielenterveysongelmista näyttävät kärsivän ihmiset, jotka eivät kestä tai halua olla mukana nykyisenkaltaisessa kovassa kulutuksessa ja viihteisessä kulttuurissa. Tänne on jo hakeutunut mielenterveyden takia eläkkeelle jääneitä ihmisiä lehtiartikkelien perusteella.

Elämä täällä on edullista ja yhteisömme on yleishyödyllinen, rinnalla myös Eko-osuuskunta Kaijanniemi, joka voi ehkä palkata ammatti-ihmisen. Ihanteellista on, jos tänne voisi muuttaa ekologisista asioista kiinnostunut psykialrinen erikoissairaanhoitaja, mieluiten keski-ikäinen.

marketta horn