Helsingin Mielenterveysyhdistys Helmi

Hei, olen jutellut yhdistyksemme puheenjohtajan ja työvaliokunnan jäsenen kanssa, jotka kiinnostuivat kovasti pitkäjänteisestä yhteistyöstä. Ähtäriasia esitellään johtokunnalle seuraavassa kokouksessa 8. syyskuuta.

Tämä voi tietysti kuulostaa hullulta (!) ja byrokraattiselta, mutta Helmi toimii käyttäjälähtöisesti eli itse mielenterveysihmiset tekevät päätökset, ei henkilökunta.

Helmin edustajat innostuivat mm. asian liittämisestä syrjäytymisen vastaisiin puuhiin, niissä yhdistys on yrittänyt olla muutenkin mukana, ja verkostoitumiseen tässä mielessä. (Yhteistyötä täällä on tehty mm. Vailla Vakinaista Asuntoa ry:n, ToTu:n eli toimeentuloryhmän ja Alppilan työttömien kanssa.)

Palkkatyö, inhimillinen asuminen ja elämänlaatu eivät kuulu monenkaan mielenterveysongelmaisen elämänkuvioihin. Pieni eläke ja eläminen ilman mielekkyyttä. Asunnottomuus, asumisongelmat, työttömyys, mielenterveysongelmaisten työllistymisongelmat, köyhyys, ruuanhankkimisongelmat, yksinäisyys, sosiaalisen verkoston puute ja elämäntapaongelmat yleensäkin ovat täällä alvariinsa tapetilla.

 

NIIN ETTÄ

* Täällä kerrotaan mitä Ähtärissä on tarjolla itsenäisesti asuvia ja tekeviä mielenterveystyyppejä ajatellen. Eli sellaisia hyväkuntoisia, jotka ovat täysin toimintakykyisiä mutta eivät kuitenkaan työelämään asti. Helmissä on 1300 jäsentä pääkaupunkiseudulla, varmaan monia kiinnostuneita.

* Yhdessä ohjaajan kanssa täältä voitaisiin tulla työpainotteisille oleskelujaksoille erilaisten ryhmien, myös enemmän ohjausta tarvitsevien ihmisten kanssa. Esim. neljä tuntia työtä päivässä voidaan varmaan järjestää niin että työ sopii tekijälleen.

* Ammattilaisen hankkimiseen ja työnkuvan luomiseen voitaisiin osallistua hakemalla keväällä projektirahaa RAY:lta - kuten sanoit se on hidasta. Tätä ennen voitaisiin yhdessä selvittää muita rahoitus/toteutustapoja. Näitä sitoutuvampi juttuja miettii kokous. Kokemusta ryhmätoiminnasta ja työtoiminnasta täällä on vaikka kuinka.

Psykiatrian erikoissairaanhoitajaakin olen jo alkanut kuuluttamaan. Olisi hienoa jos löytyisi joku joka jo luonnostaan olisi sinne tulossa ja voisi ottaa työkseen kuntoutujien vastaanottamisen ja päiväjärjestyksen luomisen. Itseäni kiinnostaisi tulla sinne joskus muutamaksi päiväksi hommiin ja tutustua asioihin Otaksun etten olisi täysi uuno lypsyhommissa, vaikka muut työt ovatkin tutumpia.

 

 

Hei sinne Helmiin!

Työvoimatoimistot ovat kuuluttaneet psykiatriaan erikoistunutta sairaanhoitajaa. Olen saanut jo yli 10 puhelinsoittoa. Hyvin kiinnostavia ihmisiä. Aluksi olisi kuitenkin hyvä olla joku vanhempi henkilö joka saa palkkansa jostain muualta tai tekee työtä vakaumuksesta.

Perjantaina tulee töihin ähtäriläinen perushoitaja, 36. Hän on käynyt emäntäkoulun, kehitysvammaiskoulun ja ollut Kaijassakin töissä. vanhainkodin aikaan. Hän voi tulla työllistämistuella, mutta yhteisölle jää sittenkin 6000 mk kk maksettavaa. Olisi hyvä tietää, voimmeko ottaa riskin eli luottaa siihen, että täällä on viikoittain 15 kuntoutujaa, jotka maksavat 3000 mk?

Lauantaina tulee Suomenniemeltä mielisairaanhoitaja-hortonomi. Hän on ollut sekä kaupunginpuutarhurina että ulkotyönohjaajana mielisairaaloissa. Hirsitalojen kunnostukseen projektissa Koti särkyneelle mielelle olisi juuri nyt hyvä

ajankohta. Meillä on kaksi melko pätevää työnohjaajaakin.

Terveisin ja kuulemisiin,