Miehelle ja naiselle yhdyntä ja varsinkin yhdynnän seuraukset ovat hyvin erilaiset. Yhdynnässä nainen voi ottaa miehen vastaan niin monta kertaa kuin haluaa, tai kuten taolaiset sanovat, naisen jin-perusta on loppumaton. Nainen voi myös kokea useita peräkkäisiä orgasmeja. Miehen yhdyntäaika rajoittuu siihen energiamäärään, joka hänellä on erektion ylläpitoon. Hänen jang-perustansa vaatii aktiivisuutta ja kuntoa.

Naisen suurempi kestävyys on jättänyt jälkensä miehen ajatteluun ja tunne-elämään. Miestä pelottaa naisten rajaton seksuaalinen kyky. Osa miehistä tuntee itsensä sen vuoksi epävarmaksi. Toisaalta siinä on jotain kiehtovaa ja haasteellista.

Kun mies oppii seksuaalienergialleen sen taolaisen käytön, on miehenkin seksuaalinen perusta ehtymätön. Silloin nainen ei ole enää seksuaalisesti miestä ylivoimaisempi.

Eläinkunnassa naarailla vallitsee selvä yhteys hedelmöittymiskyvyn ja paritteluvalmiuden välillä. Useimmilla eläinlajeilla naaras voi olla halukas yhdyntään ja kiinnostaa koirasta vain niinä aikoina, jolloin naaraan munasarjat tuottavat estrogeenihormoneja. Evoluution myötä naaraseläinten seksuaalinen halukkuus on kuitenkin tullut yhä riippumattomammaksi hormonaalisista vaikutuksista. Valtio ja kirkko ovat voineet rajoittaa ja ohjailla naisen käyttäytymistä, koska naiset pystyvät kontrolloimaan sukupuoliviettiään ja kiihottuvat selvästi hitaammin kuin miehet. Naisen käyttäytymistä eivät säätele pelkästään hormonit, vaan myös isojen aivojen kuorikerros. Naiset pystyvät paremmin säätelemään yhdyntään ryhtymistä ja myös ottamaan parittelussa laaja-alaisemmin huomioon toiminnan seuraukset. Miehet elävät enemmän biologiansa varassa ja ovat sukupuoliviettiä tyydyttäessään impulsiivisia, hormonien vaikutuksen alaisia.

Naisella - niin kuin naaraseläimelläkin - on luonnollinen taipumus rajoittaa synnytyksiä. Vaarantavathan raskaus ja synnytys naisen hengen. Valtio on kuitenkin keksinyt erilaisia tapoja rikkoa luonnollista halua rajoittaa raskauksien määrää. Hedelmällisistä äideistä on tehty lähes samanarvoisia valtion sankareita kuin sotien veteraaneista. Valtio jakaa mitaleja äideille, jotka ovat synnyttäneet paljon lapsia ja maksaa lapsiperheille erityisiä korvauksia.

Amerikkalainen feministi antropologi Margaret Mead on kehitellyt ajatusta, jonka mukaan sellaisella biologisella tosiasialla kuin immenkalvon paksuuden vaihtelulla olisi merkitystä lajin eloonjäämisen kannalta. Nainen on ainoa imettäväinen, jolla on immenkalvo. Se viittaa Meadin mukaan siihen, että naisella on biologisia esteitä ryhtyä täydelliseen sukupuolisuhteeseen sellaisen kypsymättömän miehen kanssa, joka ei kykene rikkomaan immenkalvoa. Patriarkaalisessa yhteiskunnassa immenkalvolle on valitettavasti annettu jokseenkin päinvastainen merkitys: immenkalvon vuoksi on ensimmäinen yhdyntä ollut niin selvästi havaittavissa, että naisen seksuaalista aktiivisuutta on ollut mahdollista säädellä sosiaalisesti. Nykyisin länsimainen nainen tuskin enää tietää immenkalvosta. Itsetyydytyksen ja tamponien käytön yleistyttyä immenkalvon puuttuminen ei välttämättä tarkoita, että nainen olisi harrastanut yhdyntää miehen kanssa.

Se mitä kutsutaan patriarkaatiksi, tarkoittaa miehen yritystä kompensoida omaa seksuaalista hetkellisyyttään muilla saavutuksilla. Hänen on rakenneltava fyysisiä, poliittisia, taloudellisia ja uskonnollisia järjestelmiä. Kristillinen moraali ja suorituskeskeinen markkinatalous ovat mahtavia esimerkkejä patriarkaalisesta puolustautumisesta.Sukuelinten toiminnan suuri ero naisen ja miehen välillä on johtanut länsimaissa eriarvoiseen ja väkivaltaiseen yhteiskuntaan.

 

Orgasmin funktio

Myös orgasmikokemuksessaan mies ja nainen ovat erilaisia. Ihmiset lisääntyivät aikaisemmin kuin eläimet tuntematta sen suurempaa kiihotusta. Tästä ovat todistuksena vanhat luolamaalaukset, historialliset kirjoitukset ja kielihistoria. Orgastisiin kokemuksiin viittaavat sanat puuttuvat alkukielistä. Sana orgasmi ei ole vieläkään saanut suomen kielistä vastinetta. Sanakirjassa se suomennetaan hekuman huippuna. Kansankielessä sanotaan yksinkertaisesti lopetit sä jo tai sotaisasti mä laukesin kymmeniä kertoja.

Miehen orgasmin tarkoituksessa ei ole nähty ongelmaa. Sen yhteys hedelmöittymiseen on ilmiselvä. Miehellä orgastinen purkautuminen etenee tasaisesti kohti huippuaan, siemensyöksyä. Siemensyöksyn seurauksena syntyy mahdollisesti uusi ihminen, tai ainakin päin vastoin - ellei miehellä ole siemensyöksyä, ei siittäminen onnistu.

Naisen orgasmin funktiota on paljon mietitty. Naisella ei erity orgasmin aikana suvunjatkamisen kannalta tärkeitä nesteitä. Miksi siis moinen ekstaasi? Vielä muutama vuosisata sitten naisilta yritettiin kokonaan evätä orgastinen kokemus. Naisen ei kuulunut nauttia yhdynnästä, sillä vaatiihan isyyden varmentaminen suurempaa pidättyvyyttä naisilta kuin miehiltä. Naisen orgasmilla ei nähty mitään muuta funktiota kuin nautinnon kokeminen. Koska orgasmin koettuaan nainen ei nouse liian nopeasti ylös, on myös päätelty, että naisen orgasmi lisää hedelmöittymisen todennäköisyyttä estämällä siemennesteen valumisen emättimestä.

Naisella on todettu olevan ainakin kahdenlaisia orgasmeja. Molempien aikana sukupuolielimet jännittyvät ja orgasmi tulee esille rytmisenä tikityksenä. Ne ovat kouristuksenomaisia kiihkon purkautumisia. Ulkoinen klitorisorgasmi eli häpykielestä lähtevä niin sanottu häpykieliorgasmi muistuttaa miehen orgasmia. Se koetaan pääasiassa paikallisesti klitoriksen jäykistymisenä.

Häpykielen orgasmin lisäksi naiset saattavat kokea myös niin sanotun emättimen orgasmin eli sisäisen vagina-orgasmin, joka järisyttää hänen kehoaan laajemmalta alueelta kuin lanteissa tuntuva klitorisorgasmi. Lääketieteessä ei ole nimeä sille kohdalle, joka on virtsaputken vieressä vaginan yläosassa ja jonka verisuonet täyttyvät kiihtymisen seurauksena. Pullistuma tuntuu vaginassa ja sitä kutsutaan G-pisteeksi keksijänsä Grafenbergin mukaan. G-piste sijaitsee kaksi senttiä syvemmällä kuin naisen pisin sormi. Kohta on hiukan karhea ja erittäin tuntoherkkä. Tavallisessa yhdyntäasennossa tätä kohtaa saattaa olla vaikea paikallistaa paitsi niiden miesten, joiden penis nousee suoraan ylös napaa kohti 180 asteen erektioon.

Kokiessaan orgasmin nainen ei miehen tavoin menetä mitään tuottamistaan ravinteista. Nainen ei ejakuloi, eikä neste, joka naisilta saattaa valahtaa kiihoittumisen yhteydessä, sisällä sukusoluja kuten miehen ejakulaatio. Tosin naisen orgasmiin on todettu liittyvän kolmenlaisen nesteen eritystä. Kiihtymisen ensi vaiheessa erittyy voiteluainetta ja orgasmin aikana muita nesteitä. Joidenkin naisten G-pisteestä erittyy ainetta, jota ei vielä tunneta.

Ihminen saattaa päästä orgasmin hetkellä korkeaan tietoisuuden tilaan. Hän on hetken ajan irti tajunnastaan ja keskellä tyhjyyttä. Mutta tällaisen orgasminkin kokemiseen vaaditaan henkistä itsenäisyyttä ja fyysistä hallintaa. Mitä itsevarmempi ihminen on sitä suurempia riskejä hän voi ottaa rakkauden osoituksissaan. Riski epäonnistumisesta vaatii vahvan persoonallisuuden. Ihmisellä on oltava myös tieto siitä, mihin hän pyrkii ja mitä hän tavoittelee yhtyessään. Ekstaasin saavuttamiseksi hänen on ylitettävä omat rajansa. Sinun on ristiinnaulittava itsesi jotta voit ylösnousta. Niin sanotussa aivo-orgasmissa - kosmisessa orgasmissa - ihminen siirtyy ajan ja paikan tuolle puolen. Hän kokee ykseyden tunteen itsensä, partnerinsa, sukunsa, kansansa, maapallon ja koko olemassaolonsa alkulähteen kanssa.

 

Kuukautiset energian säätelijöinä

Myös naisen kuukautisten merkitystä on pohdittu. Joidenkin tutkijoiden mukaan kuukautiset suojaavat tulehdukselta, kun taas monista ne ovat järjetöntä tuhlausta luonnon kannalta. Biologisen evoluution kannalta menstruaatio palvelee uutta sukupolvea. Jos naisella ei ole kuukautisia, hän tuskin tulee raskaaksikaan. Eikö tunnu luonnolliselta, että aina silloin kun nainen ei ajattele synnyttämistä, hän käyttäisi tätä peruselämänenergiaa henkisyyden kehittämiseen ja itsensä “synnyttämiseen"?

Naisella on elinaikanaan keskimäärin 400 menstruaatiota. Munasarjat tuottavat korkeasti kehittynyttä energiaa sisältävän munasolun, energiaa kohdun reunamien suojaamiseksi ja niitä hormooneja, jotka tekevät naisesta seksuaalisesti aktiivisen. Näiden 400 munasolun valuminen ulos kehosta tarkoittaa, että nainen menettää niinä vuosina 40 prosenttia elämänvoimastaan.

Kuukautisvaivat ja väärään aikaan tulevat kuukautiset osoittavat alhaista seksuaalienergiaa. Naisurheilijoiden kuukautiset ovat niukat, koska he käyttävät energiansa fyysisen kunnon nostattamiseen. Imettävällä äidillä ei ole kuukautisia, koska hän tarvitsee energiaa maidon tuottamiseen ja synnytyselinten palautumiseen. Vaihdevuosien jälkeen monet naiset aktivoituvat. Kuukautisvuodon ylläpitämiseen käytetty energia jää heille omaan käyttöön. Jos naiseus ja seksi ovat olleet pääasia, nainen saattaa rupsahtaa. Yleensä kuitenkin rohkea luovuus alkaa juuri vaihdevuosien aikaan.

Ihmisen henkisen ja fyysisen erottamattomuutta painottavan tantra-filosofian mukaan kuukautiset ovat tuhlausta samoin kuin ejakulaatio. Niiden mukana elinvoima valuu jätteeksi. Taolaisessa seksuaalienergian jalostamisessa keskitytäänkin tarkkailemaan kuukautisia. Sanoma on selvä: Menstruaatio samoin kuin siemenneste on henkisen kehityksen väline. Hallitsemattomien kuukautisten aikana naisesta poistuu yhtä paljon elintärkeää energiaa kuin miehiltä hallitsemattoman siemensyöksyn aikana. Seksuaalienergian oikea kanavoiminen pitää naisen terveenä ja nuorekkaana. Intohimon voi oppia muuntamaan korkeammaksi elämänvoimaksi, jonka suuntaaminen kohti aivoja on evoluution seuraava askel.