Lehdistötiedote:

Suomineitoon tervetulleita päivätyönsä tehneet

Suomineito-yhteisö viettää nelivuotispäiviään kesäkuun alussa.

Vuosien varrella yhteisössä on pyöritetty ekorakentamisen insinööritoimistoa, vaihtoehtohoitoja, maatilamatkailua, seminaareja, mielenterveyskuntoutujien työterapiaa. Mitään näistä toimintamuodoista ei ole hylätty, mutta tulevaisuudessa yhteisössä toivotaan asukkaiksi (kaikkiaan 18) taloudellisestikin omavaraisia yhteisöasumisesta ja tuotteiden omavaraisesta tekemisestä kiinnostuneita naisia ja miehiä.

Syykin on selvä: asumiskustannukset ja ruoka maksavat 1500 mk/kk. Työvoimatoimisto maksaa meille vain pitkin hampain työttömyyskorvausta - emmehän ole "työmarkkinoiden" käytettävissä, vaan teemme usein pitkänkin päivän töitä luonnon säästämiseksi ja omavaraisuuden saavuttamiseksi, sosiaalitoimisto ei halua antaa yksityistä toimeentulo- tai asumistukea. Siksi jokaisella muuttajalla on oltava oma pesämuna, vaikka sitten vain 1500 mk/kk.

Kun saamme kunnostettua pihapiirin hirsitalot, toivomme niihin nuorempaa porukkaa itsenäisiksi yrittäjiksi.

Tervetuloa kokeilemaan miltä tuntuu asua suuressa talossa, käyttää muiden kanssa yhteisiä oleskelu-, ruokailu ja harrastustiloja. Tehdä työtä yhteiseksi hyväksi. Meillä on 10 ha maata puutarhaan ja peltoihin, 50 eläintä navetassa. Paikka (ent. vanhainkoti) sijaitsee kauniissa .Kaijanniemessä Ähtärissä. Meillä on kalastusoikeus.

Tule kehittämään kanssamme uudenlaista asumismuotoa.