Ekoleiri Ähtärissä 13. -20.6.99

Tervetuloa viettämään ekoleiriä Ähtärin Suomineito-yhteisöön. Olemme varautuneet siihen, että leiriläisiä on noin 15. He maksavat 75 mk/vrk ja osallistuvat tilan töihin kaksi tuntia päivässä.

1. Työskentely maatilalla

Teemme kuhunkin vuodenaikaan kuuluvia töitä.

Kesäkuussa niitä ovat aamupäiväisin (maanantaista lauantaihin 9.45 -11.45)

Keittiö: ruoan valmistusta päärakennuksen laitoskeittiössä emäntämme opastuksella. Omavaraistaloudessa syödään kesäkuussa salaattina villiyrttejä, eri muodoissa nokkosta, kalaa, vuohenmaitoa- ja juustoa. Leipään jauhamme jyvät, ja leivomme leivät ja leivonnaiset.

Puutarha: taimien istutusta, kitkemistä, katteen levitystä, kastelua

Navetta: aamulypsy, vuohien vienti laitumelle, navetan siivous, kanojen ruokinta, parsien lantapatterien tyhjennys ja navetan kalkitus Siivous: mattojen pesua, ikkunoiden pesua.

 

2. Leiriläisten majoitus:

a) Vaihtoehto puutalo: Meillä on nk. pehtorin talo, jossa on kuusi suurehkoa

huonetta, joihin kuhunkin mahtuu neljä henkilöä. Talo soveltuu kesäasumiseen, mutta on perusteellisen kunnostuksen tarpeessa. Talon vieressä on kaivo ja puucee.

b) Vaihtoehto päätalo: Entisen vanhainkodin päärakennuksessa on varattu

vieraskäyttöön 12 kp11-2 hengen huoneita. Kurssin keskusteluihin soveltuu eteläpäädyn kirjasto sekä ullakon hiljainen huone.

Vaikka puutalo on remontin tarpeessa, suosittelemme sitä leirillenne. Siellä olette omissa oloissanne ja lähellä puutarhaa ja navettaa.

Päätalossa teillä on myös oma osastonne. Emme ota muita vieraita viikolla 24, mikäli asutte päätalossa.

Toivomme, että leiriläisillä on joko makuupussi tai lakanat sekä pyyhkeet mukana. Yhteisössä kylvemme keskiviikkoisin ja lauantaisin, mutta leirillä voitte lämmittää saunan, milloin sitä tarvitsette. Toivomme, että savusaunamme on lämmityskunnossa kesäkuussa.

 

3. Ruokailu . Yhteisömme ruoka-ajat ovat klo 12 ja klo 17. Aamu-, ilta- ja välipalan valmistaa kukin itse. Jos asutte puutalossa, voimme toimittaa välipalatarvikkeet sinne keittiöön. Huolehditte itse kattauksesta ja tiskauksesta (tai tuomme astiat

päätaloon pestäviksi). Voitte myös käydä päätalolla lounaan ja päivällisen lisäksi aamiaisella, iltapäiväteellä ja iltapalalla (matka 200 m).

Pääaterian syömme klo 12. Klo 17 on puuroa, kiisseleitä tai kesällä usein grillaamme kalaa tai paistamme muurinpohjalettuja niemen kärjessä olevalla nuotiopaikalla.