Poimintoja kesän vieraskirjasta:

8.5. Veteraaniopettajien vierailu maanantaina. Lämpimät kiitokset, että saimme tulla

katsomaan uutta Kaijaa (vierailusta poiki yhteinen punamultaprojekti)

7.5. Räisälän Kansanopiston Luovan Elämäntavan Linjan opiskelijoita yöpyi täällä ja teimme vähän töitäkin ruokamme eteen. Kiitos vieraanvaraisuudestanne ja menestystä yhteisöllenne!

13.5. Ähtärin talouskoululaiset vierailla. Kiitos esittelystä!

14.5. Täällä taas vähän puutarha-asioissa ja luonnonkukkien parissa, Espoosta

25.5. Ähtärin naisvoimistelijoiden

Uskollisuuden Killan vierailu. Kiitoksin!

26.5. Kiitokset miellyttävästä olosta ja sikeistä yöunista, … etc

27.5. Vuohi- ja kanapäivät - Tarja Niemelä, Sirkka Saarinen

31.5. Hopeaharjun kesäretkellä olijat kiittävät hyvästä kahvista ja antimista. Kauniit on maisemat.

10.6.0li ilo poiketa taas Ähtärin ekohotelliin ja maistaa mainion ruokapöydän todella kelpo antimia! Suloista suvea koko yhteisölle toivottaen, matkalla Vuotussoutuun Savukoskelle Pelkosenniemeen.

14.6. Terveisiä Turusta visult puolt jokkee. Kiitos ruoasta ja ystävällisyydestä

14.6. Sain MAHDOLLISUUDEN ripustaa taideteoksiani Kaijaniemen ekotilan seinille. Kiitos, Jope Itäniemi, Markku Mäntyniemi, Eija Lahteinen, Seija Haapoja

17.6. Ihanaa oli nähdä eläimiä! Onnea

18.6. Me kaikki nautimme olla täällä Prometheus-porurukka. Etenkin mie Aino. Muistan tämän, aina tulee hirvittävän ikävä tätä ruokaa ja ihmisiä.

18.6. Jumala kanssanne valitsemallanne tiellä, kesävieraat Matti ja Anneli

22.6. Juhannus 2000 - kävin täällä ja koin iloisen yllätyken toisensa perään,

5.7. Unton nimipäivillä. Tervehdys Mäntyrinteen asukailta ja henkilökunnalta. Untoa onnitellen ja Taivaan isän siunausta. - On ihanaa nähdä, kuinka Unto nauttii elämästään Kaijassa. Se on Unton koti. Entiset Kaijan työntekijät

18.7. Ähtärin Kristillisten Eläkeläisten retkeläiset

24.7. Kiitos oli miellyttävää. Vuohet olivat

hauskoja, Elina Needham Olney Englanti 29.7. Heinäntekotalkoissa Ähtärin 4h- yhdistysväkeä

13.8. Luomutarkoitusta ihmettelemässä ja opiskelemassa permakulttuuria,

21.8. Kiitos kaikille täällä. Olo on ollut kotoisa ja keskustelut antoisia. Paljon on ajattelun aineksia kotiin vietäväksi. Lämpimin

kiitoksin ja kaikkea hyvää, itsekullekin henkilökohtaisesti,

23.8. Kierrätyskeskusvierailu,

3.9. Yhdistetty tilantarkastus- ja sienestysretki Kari

19.9. Ensivisiitillä Kaijanniemessä tutustumassa yhteisöön ja sen toimintaan. Mietteliäinä katselimme ja kuuntelimme uusia

toimintasuunnitelmia. Fyysiset puitteet ovat mahtavat ja ideat myös kunhan toiminnoille löytyy toteuttajat ja henkisiä voimavaroja.

10.9. Kiitokset kesälampaista. Monet ilonhetket on niiden seurassa vietetty. Lapsille mieleen jäävä kesä ja opettanut

varmaan vastuuntuntoa ja eläintenhoitoa.

12.9. Lasipurkkien tuontimatkalla saimme tutustua yhteisötoimintaanne. Kiitos

 

Pianoparatiisi ulkoravintolassa

Harmittelen sitä, että lähetin matkatavaroiden mukana muistiinpanoja kesästä. Kertomukseni on nyt muistin varassa.

Täällä pitää ja täällä saa laittaa itsensä peliin kaikkine karvoineen ja nahkoineen, kuten santa kuuluu. Täällä ihminen riisutaan siksi mitä hän on ja mitä hän osaa. Täällä pitäisi myös jaksaa tehdä paljon hommia, mutta kohtuus kaikessa, toinen on heikompi toista.

Olen mielissäni työntäyteistä ja monipuolisesta kesäajasta yhteisössä. Kun rupean ajattelemaan ketä täällä on käynyt ja keihin olen tutustunut, ihmisiä vilisee ohitse ja harmittelen kun se ja sekin lähti pois. Sain elää vihastumisen ja ihastumisen, musiikillisesti monipuolisia ja antoisia hetkiä. Erikoisesti muistan sen sireenin lehdillä soittelijan ja säestäjän (Mikko Kiio Espoosta). Kuinka voi lehdellä soittaa niin oikein. Huomaan kaipaavani niitä alku-ja keskikesän aikoja, kun ihmisiä liikkui ja tapahtui enemmän.

Ny minulle selvisikin, miksi haluan lähteä aikaisemmin kuin oli tarkoitus. Täällä ei enää ole näkynyt mielenkiintoisia ihmisiä. Lomat ovat ohi.

Aina kun meillä oli joitakin tilaisuuksia tuossa ulkoravintolassa, joksi keväällä siihen rakennettua yhteistä kokoontumistilaa nimitämme, meillä on ollut onnea, aina on aurinko paistanut. Sade on haitannut varsinkin heinätöitä.

Onhan sitä saanut juosta keittiön ja ulkoravintolan väliä astioineen ja tarjoilun kanssa edestakaisin. On ollut kivaa valmistaa ja kattaa suurelle joukolle tarjoilut kuin juhliin ja onhan niitäkin ollut. Tuukata oikein valkoisille pöytäliinoille ja esiintyä laulusolistina pianon säestyksellä kuin ennen vanhaan. Oli mukavaa, että vanhalle harrastukselle oli vielä käyttöä ja sitä oikein arvostettiin, se taisi jäädä ehtoopuolen huipentumaksi. Täällä ei tarvitse jännittää.

Tämä on upea paikka, jossa on väljyyttä luonnossa sekä hiljaisuutta ja välillä tulee niitätysspurtteja. Olen tehnyt tuttavuutta myös eläimiin ja käyn silloin tällöin katsomassa kukkoa, jonka kanalauma on komeaa maatiaisrotua. Kukko suostuu toisinaan tulemaan syliin, silloin se juoksee jo vastaan. Siellä me navettatiellä kävellään ja jutellaan niitä näitä.. On hauska seurata kahden sian, Rutsevin ja Reiganin ja kanalauman yhteiseloa, pienempi väistää suurempaa. Kanat ovat innostuneet munimaan ulos ja pesistä on kova hakeminen. Vuohet ovat juuri nyt päättäneet karkailla laitumeltaan, hyvin ne pysyivätkin sähköaitauksessa. Lampaat pysyvät parhaiten aitauksissaan.

Täällä päin Suomea on niin väljän tuntuista, hyvä hengittää, kaunista luontoa ystävällisiä ihmisiä mm. asiakaspalvelussa.

Suosittelen lämpimästi yhteisöasumista edes joksikin ajaksi jokaiselle, jolla siihen on mahdollisuus. Se on itsetuntemuksenkin kannalta antoisinta. On myös avartavaa nähdä, miten erilailla ihminen voi elää ja selviytyä elämässä.

Olkaamme rohkeita, se kannattaa,