Kesäterveiset Ähtäristä

 

Olen 50-vuotias mieshenkilö. Tämän kesän olen viettänyt Kaijanniemessä, Ähtärissä, kauniin Ouluveden rannalla.

 

Kesä on mennyt mukavasti, puolipäivätöissä, illat kalastellen, sienestäen ja saunottelun merkeissä. Savusauna on ollut mielenkiintoinen elämys. Tulin tänne lehtikirjoitusten ja televisio-ohjelmien perusteella. Ja hyvin minut on otettu vastaan.

 

Ihmiset ovat ja ovat olleet mielenkiintoisia, kukin omalla tavallaan persoonallisia. On ollut pankkineitiä, "kassatyttöjä", teknikoita, pianonvirittäjää, kaivinkoneen kuljettajaa, liikenaista, eläkeläistä. Itse olen eläkkeellä mielenterveys syistä.

 

Täällä ollessa olen saanut kohotettua mielenterveyttä ja fyysistä kuntoa. Ihmiset ja myös erilaiset eläimet ovat siihen asiaan auttaneet. Olen saanut tutustua monenlaisiin eläimiin, kuten sikoihin, kanoihin, kukkoon, vuohiin, kileihin, pässeihin ja lampaisiin. Niiden kanssa on mukava seurustella. Eläimiä en ole "tavannut" moniin vuosiin. ja ehkä sen vuoksi huomaan, että ne virkistävät mielialaa. Olen niittänyt niille heinää, syöttänyt ja paimentanut.

 

Kesällä sain olla heinäpellolla seivästämässä. Se oli mukavaa aikaa. Paikan johtaja tohtori Marketta Horn otti filmille heinätouhuja aika usein, samoin valokuvia. Hyviä kuvia tulikin. Myös heinänajo latoon oli mukavaa, huumori kukki ja naurua riitti. Tämä on ollut monella tavalla suositeltavaa "lomaa" tai kuntoutusta.

 

Voin sanoa sen hyvällä mielin. On mielestäni suuri arvoinen asia, että yhteisö haluaakin auttaa mielenterveyssairauksissa ihmisiä ja haluaa ottaa tänne kuntoutukseen ja lomailemaan meitä itseni kaltaisia ihmisiä.

Hyvää syksyä!