Päivitetty 23.12.2017 

katso myös http://dissidentti.org/ecopolistiberkulinvierailuohjelma.html
https://www.youtube.com/watch?v=SZGkenNpEg0

https://www.youtube.com/watch?v=cbf92K4a6Rs


Perimätiedon mukaan Kristus on syntyvä uudelleen. Mihin maailman kolkkaan voisit kuvitella hänen syntyvän? Mikä olisi hänen sanomansa nyt, 2000 vuotta hänen ensimmäisen opetuksensa jälkeen?

Minä sain tilaisuuden tavata henkilön, joka on kertonut olevansa uudelleen syntynyt Jeesus. Tapasin hänet hänen omassa ympäristössään Siperiassa sekä hänen vastattuaan myöntävästi kutsuuni saapua Suomeen 15.11.2008. Vissarion, joksi hän itseään kutsuu, vastasi tarkkaan mielikuvaani Jeesuksen inkarnaatiosta:

 • kotoisin Siperian taigalta (jota saksalainen historioitsija Oswald Spengler piti uutena keskuksena länsimaisen sivilisaation perikadon jälkeen)

 • käsistään taitava

 • pasifisti

 • kasvissyöjä

 • käyttää aurinkoenergiaa

 • kehittää aktiivisesti kestävää teknologiaa

 • käyttää yhteisössä yhteisön omaa rahaa

 • keskittyy nuorison koulutukseen (montenssori, kädentaidot)

 • opettaa seksuaalienergian kehittämistä

Kahdessa kymmenessä vuodessa on yli 4000 ihmistä Moskovasta ja muista Venäjän ja Ukrainan kaupungeista, Saksasta, Itävallasta ja Hollannista, muuttanut muinaiseen pyhään erämaahan Siperian taigalle. Muuttajat ovat rakentaneet taidokkaita kauniita hirsiasuntoja ja perustaneet puutarhoja, lastentarhoja, kouluja, työpajoja. Yhteisön jäsenet eivät käytä tupakkaa, alkoholia, lihaa eikä maitoa ja he edustavat useita ammatteja.

Vissarion ei kutsu itseään Jumalaksi, vaan Jumalan sanaksi. Hänen opissaan yhdistyy venäläinen ortodoksisuus, buddhalaisuus, veganismi, tantra, ekologia ja hiukkanen islamia. Asukkaat kutsuvat häntä Opettajaksi.

Vissarionin opetuksia on luettavissa Viimeisessä testamentissa (http://vissarion.eu/en/Last%20Testament/). Kysymys- ja vastausperiaatteella julkaistuja testamentteja on ilmestynyt kahdeksan. Hän saarnaa: ”Olkaa puhtaita ajatuksissanne, tehkää hyviä tekoja, älkää tuhotko mitään ilman syytä.” Teoksia on käännetty useille kielille ja Vissarion on vieraillut Keski-Euroopassa, Intiassa, Bulgariassa, Baltian maissa, myös Suomessa.
VISSARION – YHTEISÖN VISIONÄÄRI


Vissarion ei tee lähetystyötä eikä Ecopolis Tiberkul varta vasten kutsu ketään yhteisöönsä: “Paikka on avoinna, tulkaa tekemään omat johtopäätöksenne.“ Hän on alkuaikoina vastannut kutsuihin, mihin häntä sitten pyydetäänkään. Vierailuillaan hän ei pidä esitelmiä, vaan asettuu pöydän taakse tulkin kanssa: “Olkaa hyvä. Esittäkää kysymyksiä. Vastaan kaikkiin kysymyksiinne.“

Vissarion asui lapsuudessaan eri puolilla Venäjää, kävi koulun, toimi sotaväessä vuoristojoukoissa, perusti perheen, teki töitä tehtaassa ja viimeiset vuodet ennen opetuksensa aloittamista liikennepoliisina. Varsinaisesti hän elätti perhettään taidemaalarina. Vissarion kirjoittaa: “Kun kerron asioista, joista ei missään ole kirjoitettu, voi hyvin kuvitella, että olen ne itse keksinyt tai päätellyt, jotta voisimme yhdessä haaveilla tai sitten, että olen kertonut jotain, mitä kaikkien maan päällä pitäisi tietää. Mitään ei voi todistaa, ette voi tarkistaa totuudellisuudesta, ette sitä, onko tietoni vain ajateltua vai onko se totuus.“ Niinpä Vissarion ei yritäkään vakuuttaa. “Jos nyt selitän teille asioita, yritätte kuvitella jotain niiden sanojen perusteella, jotka tunnette. Ne lait kuuluvat teidän elämäänne eikä Isä voi niitä käyttää.“ Hän tuntee Raamatun, mutta myös hänen ajatuksensa rahatalouden horjuvuudesta, Äiti Maan tarpeista, jopa ihmisen rakastumisten seurauksista vastaavat nykyaikaista esoteerista ajattelua ja periaatteelliset käytännön ohjeet tieteellisiä tutkimuksia.

Vissarionin ohje puun kaadosta kuuluu: “Olkaa varovaisia kaataessanne puita. Maan ilmakerrokseen on syntynyt jännite varomattomasta ja väärästä puiden kaadosta. Annan itse luvan jokaisen puun kaatoon vuorellamme ja mikäli mahdollista, olen itse läsnä. Haluan puhua puun kanssa ja kuulla sen vastauksen." Vissarionin haastatteluissa kuuluu lause: “Elätte ikuisesti, kun olette sillä tasolla, että ette edes kykene enää vahingoittamaan luontoa.“ Kasvisruoan Vissarion perustelee luonnon harmonialla: “On nähtävä se totuus, että osa ihmisen aiheuttamasta tuhosta ja tappamisesta johtuu siitä, että käytetään eläinravintoa. Teidän nykyinen kehonne ei tarvitse keinotekoista ulkopuolista eläinravintoa. Tämä tarkoittaa, että eläinten tietoinen tappaminen ihmisen hyväksi on tietämättömän sokean teko. Kasvimaailman on tarkoitus ravita ihmisen keho. Jokaisen joka on tämän tajunnut, mutta joutuu jollakin tapaa tuhoamaan luontoa, tulee ensin suunnata rukous Äiti Maalle. Jotta maa antaisi hedelmiään teidän käyttöönne, antakaa sille enemmän kuin olette siltä saaneet. Luonto ilahtuu luodessaan jotain harmonista ja ollessaan osa teistä.“

Vissarion kantaa huolta siitä, että yhteiskunta on alkanut tuhota äitiään. Halut ja mahdollisuudet tarpeiden tyydyttämiseksi kasvavat jatkuvasti. “Ihmiset kysyvät: Mitenkäs muuten? Voidaksemme valmistaa tuotteita, on maasta otettava tarvittavat resurssit. Luuletteko todella, että maan syli täytettiin alun perin kaikenlaisilla rikkauksilla siksi, että kun ihminen jollakin hetkellä ilmaantuu, hän voisi käyttää sen loppuun? Eikö olisi viisaampaa vastata: Onko elämäntapa oikein valittu, jos elämän perusteet on sen takia tuhottava? Tuntekaa olemassaolon totuus, sillä siitä riippuu ikuisuus!“

Historiaa: Puhe Punaisella torilla 1992

Sergei, ydinfyysikko Tsevalkov, Viimeisen testamentin kirkon pappi, työskenteli vuoteen 1992 saakka, siihen saakka kunnes tapasi Vissarionin, Moskovan sota-akatemiassa ydinaseiden kehittämisyksikössä. Kaikkia työntekijöitä sitoi kymmenen vuoden matkustuskielto ja julkaisukielto, ei edes väitöskirjan aiheesta saanut kertoa.

“Kun Venäjä vapautui vuonna 1991,
aukesi tieto maailman henkisistä kehityssuunnista ja meitä etsijöitä ilmaantui paljon. Minua oli jo vuosia kiinnostanut ajatus, mitä mahtaa kuulua Jumalalle. En ollut kiinnostunut ufoista, mutta olin kokeillut hathajoogasta buddhalaisuuteen kaikkea. Työ salli minulle paljon aikaa omiin harrastuksiin. Saatoin kertoa meneväni Leninin kirjastoon tai työmatkalle. Olin jo aina tiennyt, että jotain on, mutta kaikista tuntemistani suuntauksista puuttui jotain enkä löytänyt itselleni kolahtavaa. Etsiessäni olin kuitenkin saanut paljon samanhenkisiä ystäviä ja järjestänyt suuria New Age -messuja Moskovassa ja muissakin Venäjän suurkaupungeissa, esoteeriset messut Moskovassa kolme kertaa. Niihin oli osallistunut tuhansia ihmisiä.”

Sergei jatkaa: ”Moskovan esoteerisissa piireissä levisi huhu talvella 1992, että Moskovaan Punaiselle torille saapuisi mies nimeltä Vissarion, joka pitää itseään Kristuksena, mutta ei käytä nimeä Jeesus. Juuri päivää ennen Vissarionin saapumista oli järjestetty pitkä meditaatio, jossa oli laulettu, rukoiltu, joogattu ja paastottu koko yö. Samaan aikaan oli ortodoksinen juhla ja vaikka vaimoni oli ollut mukana meditaatiossa, ei hän tullut tapaamiseen. Sydän löi valvotun yön jälkeen: mikä ihmeen Kristus? Keräännyimme kaikki sinne. Näin nuoren miehen seisovan Punaisella torilla, tällä oli yksinkertaiset vaatteet, ei hattua, pitkä turkki. Oli hyvin kylmä. Nuori mies sanoi: "Minulla on kerrottavaa teille Isältä, joka minut lähetti." Aluksi kaikki kauhistuivat - mitä tämä tarkoittaa, nuori poika ja Punaisella torilla kertoo Taivaallisesta Isästä? Mutta kun Vissarion alkoi puhua, hiljeni joukko. Ihmetys oli suuri. Se oli puhe ihmisille: "Taivaallinen isä ojentaa teille kätensä. Ne jotka sydämessä tuntevat, että pyyntö tulee Isältä, voivat ottaa pyynnön vastaan ja auttaa Isää pelastamaan ihminen."

Kuuntelimme hänen puhettaan tunnin ja olimme äimistyneitä. Mies lähti pois ja jäimme pakkaseen sanattomina: yhden tunnin aikana tuo vaatimattomaan turkkiin pukeutunut nuori mies kiteytti kaiken mitä olimme vuosia tutkineet. Torilla oli hyvin kylmä.
Lähdimme etsimään toista paikkaa. Kävelimme hotelli Rossian ohi ja löysimme pienen kirkon, joka tavallisesti oli aina kiinni. Nyt kaikki oli auki. Kirkossa oli vain paljaat seinät. Saimme Vissarion kiinni, joku antoi tuolin, Vladim oli mukana.”

Sergeillä on hyvä muisti, hän tunnisti jostain puhetavan, tunne oli niin voimakas, että hän ei kohta enää ymmärtänyt, mistä nuori mies puhui, hän imi itseensä Vissarionin kuvaa, jotain heräsi sisällä. Tunne oli kuin shokki. Käsittämätöntä, sanoi pää, mutta sydän sanoi kyllä.

Puheen jälkeen Vissarion ja Vladim lähtivät. Kaikki jäivät seisomaan. He vain ihmettelivät. Sergei huusi: Opettaja, siunaa meidät. Vissarion kääntyi kaukana, nosti kätensä, he näkivät, miten valovirta kulki Vissarionin läpi ihmisiä kohti. Se oli samaa energiaa, jota Sergei oli löytänyt muissa uskonnoissa mutta vain pisaroittain. Nyt se tuli virtana. Vissarion kääntyi ja lähti.
He käsittivät, että hän hävisi. Mistä voimme löytää hänet? Jotkut tiesivät, että hän oli kotoisin Minskistä ja että hän on vielä pari päivää Moskovassa ja että missä hän saarnaa seuraavaksi.

Siitä saakka Sergei on seurannut opettajaa. Hän on ollut siellä missä opettajakin paitsi
ensimmäisen vuoden aikana: ”Olin vielä vuoden töissä ydinaseita tutkivassa instituutissani, mutta vain paperilla. Oikeasti aloimme järjestää ystäviemme kanssa tapaamisia ympäri Venäjää. Vissarion matkusti paljon ja järjestin tilaisuudet muihin kaupunkeihin. Saleja oli vaikea löytää, koska kirkko ei ollut rekisteröitynyt. Jakoimme mainoksia, joissa luki: "On ihminen, joka puhuu hyvyydestä." Emme voineet sanoa, että kyse on Jeesuksesta, koska samaan aikaan Valkoinen Veljeskunta oli pilannut uskontokuntien mainetta toimimalla laittomasti. Emme olisi päässeet minnekään. Aina kuitenkin jonkun virkamiehen sydän heltyi ja tila järjestyi. Menimme asemille ja toreille jakamaan esitteitä: "Iloitkaa ihmiset. Jumalan Sana on taas maan päällä. Pelastavan totuuden voitte kuulla (aika ja paikka)”. Ei ollut helppo vakuuttaa ihmisiä, he olivat epäluuloisia ja jotkut jopa sylkivät ja poistivat ilmoituksia. Mutta aina tuli joitakin ihmisiä.”

Sergeitä auttoi se, että hänellä oli paljon osoitteita ympäri Venäjää. Hän soitteli heille: "Kutsukaa. Kiinnostava ihminen." Tietenkään kaikki eivät ottaneet kutsua vastaan. Jotkut kuitenkin saivat kipinän sydämeensä. Kaikille jaettiin pientä esitettä nimeltä
Siemen, jossa oli 61 käskyä ja rukous yhtenäisestä uskonnosta. Sergei ystävineen maksoi matkat, vuokrat ja esitteet. Majapaikka löytyi ystävien luota eri kaupungeissa. Kukaan ei ollut rikas, mutta ystäväpiiri oli laaja. Muutamassa vuodessa Vissarion oli kiertänyt kaikissa suurimmissa kaupungeissa.

Minulla oli matkustuskielto ammattini takia, mutta Vissarionin seurue kävi Intiassa, Israelissa, hänet kutsuttiin useita kertoja Saksaan, Hollantiin, Yhdysvaltoihin.“

Taigalla Krasnojarskan alueella on vanhauskovaisten pyhä järvi Tiberkul. Pitkien neuvottelujen jälkeen Venäjän valtio hyväksyi meidät kirkkona, Viimeisen testamentin kirkko, maakunta myi 800 hehtaaria taigaa ja vuokrasi alueita kylissä määräämättömäksi ajaksi. Erityisen vaikea oli rekisteröinti uskonnollisena järjestönä. Viimeinen testamentti ja Vissarionin opetus kiellettiin aluksi. Saimme riippumattoman asianajajan, joka auttoi meitä ja veimme kieltopäätöksen oikeuteen. Laki sallii uskonnon, jos se ei aiheuta terveydellistä vaaraa tai muuta vahinkoa. Näytimme dokumentit ja kysyimme: onko näissä näyttöä aggressiivisuudesta? Syntyi monenlaisia huhuja ja myös SB (entinen KGB) tuli tutkimaan. Vaikeimmaksi osoittautui kasvisruokavaliomme. Asianajajat menivät Vegaanien instituuttiin ja instituutin avulla osoitettiin, että vegaaneilla on normaali terveys. Viranomaiset tulivat vuoden kuluttua ottamaan 20 eri koetta, mittasivat ja analysoivat. Kun tuloksia verrattiin muihin venäläisiin, oli täällä asuvien terveys parempi kuin yleisesti Venäjällä. Kolesterolista voi mitata monia arvoja ja sen perusteella voitiin ennustaa yhtä pitkää ikää kuin kaukasialaisilla. Sen jälkeen saimme oikeuden rakentaa Pyhän Paikan. Jos kirkko ei riko lakeja, on sillä ikuinen oikeus näihin alueisiin. Rakensimme innokkaina ilman moottorisahoja, käsivoimin, pitsitemppeleitä ja väänsimme kangella rappusia kivikkoisille rinteille. Varustamme pieniä linnojamme aurinkokeräimillä, netti alkaa toimia kännykän avulla kylissä, joissa ei ole puhelinjohtoja.“

Sergei vihittiin seurakunnan papiksi. Hän johtaa Petropavlovkassa sunnuntai- tai keskiviikkoliturgiat, joissa lauletaan, ristitään lapsia ja vietetään syntymäpäiviä. Hän ohjasi myös sadonkorjuujuhlien rivitanssit ja vieraili saksalaisessa majatalossa vastaamassa kysymyksiin. Hän asuu vaimonsa ja poikansa perheen kanssa, kiertää kaikissa 30 joen varrelle asettuneiden kirkon kannattajien kylissä ja avustaa Petropavlovkassa aamu- ja iltakokouksissa. ”15 vuoden aikana on kehittynyt ymmärrys elämästä. Lähes kaikki tilanteet ja niiden ratkaisut on kirjattu. Muissa uskonnoissa sanotaan vain, että rakastakaa, mutta ei anneta konkreettisia vastauksia.”

Ryhmällä on kaksi rinnakkaista organisaatiota, tietä: uskonnollinen ja ekologinen. Niiden toiminnasta päättävät eri ihmiset. Kun tuli selväksi, että kirkkoa ei voida enää kieltää, kutsuivat jäsenet oman maakunnan (Krasnojarskaja gray) edustajat paikalle. Viranomaiset sanoivat seuraavansa järjestön kehittymistä. Jäsenet kertoivat olevansa kiitollisia, jos heille näytetään virheet. Jo kymmenen vuoden kuluttua kylistä oli tullut alueen matkailuvaltteja. Aluehallinto arvosti taitavia käsityöläisiä, seppiä, savenvalajia.

”Aloimme elää toisenlaisten sääntöjen mukaan, mutta emme rikkoneet lakia. Tämä on valtio valtiossa.”

Pappi Sergein kertomus ihmiskunnan kehityksestä  


Ihmisen syntyyn on vaikuttanut viisi voimaa, joiden kanssa ihmisen on kehittyäkseen saavutettava harmonia:

 • maa (äiti maa)

 • absoluutti (universumin luoja)

 • elämänhenki (kaikkeuden energia)

 • Jumalan poika ja

 • Pyhä Henki

 Maailmankaikkeus                                              


Maailmankaikkeudessa vaikuttaa kaksi valtavaa voimaa. Aikaisemmin ihmiset ovat pitäneet niiden alkuperää yhtenä ja samana. Maailmankaikkeuden luoja ja Taivaallinen Isä eivät ole samasta lähteestä. Niiden eron voi selittää katsomalla kukkaa. On olemassa juuri, josta aineellinen ikuisuus muodostuu. Siihen tuli kerran kaunis, erikoinen nuppu, joka levitti uuden ikuisuuden tuoksua. Maailmankaikkeuden juuri on Ainut, tai kuten idässä sanotaan, absoluutti, valtava maailman isä, johon aineellisen materian totuus perustuu, samoin kuin elämänhengen (aineellinen elämänvoima) totuus. Se on valtavan femiinisen alkuperä - planeettojen, kuun ja tähtien. Koska siinä ei ole mitään henkistä, ei siinä ole myöskään hyvää eikä pahaa. Sen avulla kuitenkin kehittyy kaikkeuden järki.

Ihana nuppu on Taivaallinen Isä, ihmisen sielun isä ja absoluutin poika, olemassaolon ja Pyhän Hengen (henkisen elämän voiman) totuuden alkulähde. Isässä on kaikki se hyvä, mitä maailmassa on ja tulee olemaan. Hän syntyi elämänhengen ja äitimaan erityisen energian yhtymisestä. Jumala varusti ihmisen erityisellä henkisellä kudoksella, jolla oli erityinen tehtävä. Jumala antoi Pyhän Hengen johtaa ihmisiä täydellisyyteen. Se on voima, jolla on erityistä jumalallista viisautta ja se kulkee valittuihin kehoihin, jotta tämän kehon avulla ihmisten välille syntyisi jumalallisia tekoja.

Absoluutin lähettämä elämänhenki pitää yllä ihmisen energiankiertoa, se kiertää määrätyn järjestelmän mukaisesti ja ravitsee kaikkia sisäisiä orgaaneja.

Maailmankaikkeudessa on paljon sivilisaatioita, joiden tekninen kehitys on yhtä korkealla. Ne kehittyvät omaa tahtiaan. Luoja kerää tiedon ja jakaa sitä kaikille. Ihminenkin käyttää tätä tietoa tiedostamattaan ja tekee vaikutuksen maailmaan "omilla" keksinnöillään. Maan ulkopuoliset sivilisaatiot kehittyvät nopeasti, koska niillä ei ole tunne-elämää. Ihmisellä on valtava tunnepotentiaali, jota se ei vielä tiedosta, ja yrittää siksi kehittää vain järkeään.Ihmisen alkuperä

Vissarionin mukaan ihmisen syntymässä on kaksi alkulähdettä. Ihmisen kehon, samoin kuin äiti maan ja kaiken elävän, on luonut maailmankaikkeus, Isä Jumala, Absoluutti, Maailmankaikkeuden korkein äly. Sen sijaan ihmisen sielu on erään kehityksen tulos, laadullisesti uusi maailmankaikkeuden olotila, joka on henkistä laatua ja jonka perustana on rakkaus. Tämän rakkauden laadun toi Jeesus maapallolle 2000 vuotta sitten. Ennen Jeesuksen tuloa sivilisaatioista puuttui rakkaus.

Ihminen elää molempien maailmoiden lakien alaisena, yhtä aikaa niin materiaalisen maailman kuin uuden henkisen maailman. Universaalit peruslait kuten harmonia, järki, tarkoituksenmukaisuus ja yhteistyö kuuluvat materiaaliseen maailmaan. Materiaalista maailmaa pitää yllä elämänhenki, z, prana. Tässä kristinuskolla on yhteinen pohja taolaisuuden, hindulaisuuden, islamin ja muiden itämaisten uskontojen kanssa. Sen sijaan henkisen maailman peruslakeja pitää yllä Pyhä Henki, sielullisuuden energia. Uuden ajan peruslakeja ovat epäitsekkyyden laki ja vapaan valinnan laki. Pyhä Henki on Isän ja Pojan myöhempi luomus ja se osoittaa maailmankaikkeuden tulevaisuuden suuntaa. Ihmiskunnan kehitys riippuu henkisen maailman laista, joka on maailmankaikkeuden rakkauden laki.

Vissarionin opissa Äiti Maa on elävä. Pakanallista käytäntöä dialogista maan ja luonnonvoimien kanssa ei tule hävetä. Niin ihminen kuin luonto ovat osa yhtenäistä perustaa.

Ihmisellä on erityinen asema maailmankaikkeudessa, koska sielulla on kyky kehittyä. Vissarion opettaa Mestareiden tietä. Ne ihmiset, jotka osaavat luoda käsillään kauneutta, tuovat maailmaan rakkautta, lämpöä ja valoa. Heidän työnsä ei vaaranna luonnon tasapainoa, vaan parantaa niitä haavoja, joita ihminen on lyhytjänteisellä toiminnallaan aiheuttanut. Käsityöntaitajat eivät paranna vain planeetan fyysistä kehoa, vaan korjaavat myös sitä psyykkistä ja emotionaalista jätettä, joka on tukahduttamassa Äiti Maata ja kaikkea elämää. Ekoyhteisöistä tulee Äiti Maalle Nooan arkkeja, jotka auttavat ihmiskuntaa selviämään tällä vuosituhannella.

 

Ihmisen kehitys

Aikojen alussa nuori ihmiskunta haki turvaa luontoäidistä, se ei tuntenut muuta.

Jumalan valtakuntaa voidaan kutsua sielujen valtakunnaksi. Kun sitä ei vielä ollut olemassa, oli Voiman valtakunta. Se kulkee nyt loppuaan kohti. Ihmisen olemus palaa alkutilaan. Venäjälle on varattu suurenmoinen tehtävä ja siksi Voiman kuolintaistelu ottaa Venäjällä erityisen rankkoja muotoja. Viimeisen testamentin tarkoitus on pelastaa ne, jotka haluavat sisään uuteen valtakuntaan. Nämä ihmiset pyrkivät löytämään keskenään yhteisymmärryksen ja tuntevat myös äitimaan huolen.
.
Ihminen eroaa eläimestä ainoastaan henkisen elämänsä takia. Jos ihminen ei kehitä itseään henkisesti, muistuttaa hän eläintä. Erityisillä kyvyillä hän voi kuitenkin vahingoittaa paljon enemmän kuin mitä voi parantaa.

Uskonnoista on kirjoitettu paljon, mutta kaiken voi tiivistää kahdelle riville: Rakasta Jumalaa. Ja rakasta lähimmäisiäsi. Se joka rakastaa ei voi koskaan tehdä mitään mitä Jumala ei hyväksyisi. Ei ole samantekevää nimittääkö itseään uskovaiseksi vai onko uskovainen.

Jumala ilmaisee ihmisille uuden tahtonsa ja tekee sopimuksen viimeisestä testamentista. Monet odottavat ihmeitä ja todisteita, mutta Jumala ei anna enää ihmeitä, vaan mahdollisuuden pelastaa sielu. Kaikkien, jotka tuntevat vetoa Viimeiseen Testamenttiin, on autettava, annettava voimansa sen palvelukseen, sillä niissä ihmisissä on Jumalan toivo. Nämä ihmiset antavat mahdollisuuden kehitykselle.

Luoja ei tee tyhmyyksiä, se ei pilaile ja kaikki mitä se luo vaatii kehitystä, ei missään tapauksessa tuhoutumista. Ihmisen on kehitettävä kaikkia ominaisuuksiaan. Ei ole ainuttakaan kyvytöntä ihmistä. Jos jollakin on erityistä taipumusta johonkin, tarkoittaa se, että hänelle on määrätty paikka luonnossa etukäteen. Nyky-yhteiskunta ei tarjoa riittävästi mahdollisuuksia kaikille kykyjen kehittämiseen. Yhteiskunnan kehitysrytmi ei vastaa ihmisen tarkoitusta. Kuitenkin meitä ihmisiä vaaditaan kehittämään itsemme yhteiskunnan tarvitsemaan suuntaan. Tietoisuus tottuu niihin vaatimuksiin ja alamme pitää niitä elämän pääsisältöinä.

Kun ihminen työskentelee materiaalisen tuotannon parissa, ei hän enää mieti elämän tarkoitusta. Hän kuvittelee työskentelevänsä ihmisten hyväksi. Juuri yhteiskunta on vieraannuttanut ihmisen elämän totuudesta. Hän menee määrättyyn aikaan töihin ollakseen hyödyllinen ja kun hän on työskennellyt määrätyn ajan, tulee hän kiireesti kotiin. Hänelle ainoa elintärkeä kysymys on: "Miten saan enemmän hyötyä itselleni siitä työstä, jonka teen yhteiskunnalle?"

Maailmankaikkeudessa ei tapahdu mitään sattumalta. Vain kehittymätön järki puhuu sattumasta. Jokainen kokee vain sellaisia vaikeuksia, jotka hänen on itse selvitettävä eikä kenenkään muun. Vaikeudet ovat kuin tasoja, joiden kautta kuljetaan huipulle. Vaikeudet tulee ottaa arvokkaasti vastaan, mitä ne sitten ovatkaan ja vaikka ne kuinka satuttavat. Vaikeuksien avulla on merkitty tie Jumalan luo. Miten rankka onkaan nousu! Jos ihminen ei saa työstettyä nöyryytyksiään, ei hän pysty säilyttämään uskoa.

Jumala ei ole luonut ihmistä siksi, että tämä käyttäisi kaikki voimansa palatakseen hänen luokseen, vaan että ihminen kulkee sen tien, joka on omansa. Kehitys kulkee vapaan valinnan tietä. Koska tämä laki on olemassa, sallitaan virheet, joita ilman ei tapahdu kehitystäkään, vain virheiden laatu muuttuu.

Ihmisen sielu kasvaa täydellisyyteen kolmen kukkulan avulla: usko, toivo ja rakkaus. Nämä tarkoittavat henkistä rakkautta, rakkautta sukulaisiin ja rakkautta luontoon. Ihminen ei saavuta täydellisyyttä muuta kuin kaikkien näiden huippujen kautta.

Maailmankaikkeudella ei ole henkistä kudosta ja sillä on oma määritelmä hyvälle ja pahalle. Siksi on olemassa yksinkertainen ratkaisu: pienempi uhrataan kehityksen nimissä suuremmalle. Mutta huomiotta ei jätetä ketään, ei edes toivottominta. Laeissa on aina otettu huomioon vastaanottajan ymmärrystaso. Voiko täyttää suuremman, jos ei ole ensin täyttänyt kunnialla pienempää? Usein nousu lähtee pienimmästä ja näennäisesti vaatimattomimmasta hetkestä. Joka tekee virheen pienessä, tekee sen myös suuressa. Tee huolella pieni niin suurta ei tarvitse pitkään odottaa!

Jos luoksesi tulee pyytämään neuvoa kaksi, jotka väittelevät elämänkysymyksistä, muista että kummallakin on edellytykset ratkaista juuri hänen eteensä tulleet kysymykset. Hänen edessään on taso, joka on siellä hänen avukseen, jotta hän näkisi leveämmän horisontin. Jos sinä ratkaiset tason, pyyhit samalla hänen jalkojensa alta tarpeellisen tason. Hän ei voi nousta. Ja jos vahingoitat hänen vapaata tahtoaan, loukkaat hänen sieluaan. Tarkoitus on auttaa itse kutakin näkemään kunkin vaatimuksen ydin, asettelematta mitään ratkaisua toiseen tai toiseen vaakakuppiin. Sen jälkeen hän voi pyrkiä ratkaisuun taas yhdessä. Valoon pyrkivän ei tule nojautua käskyyn.

Jos näkee virheen lähimmäisessä, ”älköön kielesi jääkö mykäksi”! Tappion suuri kuorma jää sen hartioille, joka on nähnyt veljensä virheen, mutta ei huomauttanut siitä. Ei tule puolustautua sillä, että saattaa huomautuksellaan loukata toista, sillä mikä tuska itsetunnollasi onkaan verrattuna siihen kipuun, joka ihmisen on kestettävä ajautuessaan väärälle tielle? Mutta sen jota olet neuvonut, on käyttäydyttävä niin kuin itse pitää oikeana, punnittava kuultua eikä saa unohtaa sydämensä ääntä.
 


Uskonnot erilaisia kehitysuria  

Aikojen alussa ihmisten palvonnan kohteet eriytyivät. Jokainen uskoi vain omaan suojelijaansa. Luonnonuskontojen moninaisuudella ei ollut merkitystä. Tärkeintä oli sen luonne - luonnon kunnioittaminen. Sen jälkeen Herra ilmoitti ihmisille käsitteen yhdestä Jumalasta.

Hitaasti nouseva Voiman valtakunta ei pystynyt luomaan pohjaa yhtenäiselle kansalle. Siksi totuus jaettiin neljälle perustalle ja jokainen niistä loi uuden uskonnon maanpäälle. Ihmiskunnalle on annettu neljä eri uskontoa: taolaisuus, buddhalaisuus, kristillisyys ja islamilaisuus. Nämä uskonnot olivat olemassa useita vuosia tietämättä että jokainen oli osa yhdestä puusta, joka sisältää korkeamman elämän salaisuuden. Nyt on aika jakaa ne sakramentit, jotka ovat jääneet ihmisen käsityksen ulkopuolelle, koska niiden aika ei ollut vielä tullut.

Ensimmäinen totuus oli osoittaa Pyhän Hengen ja elämänhengen salaisuus ja mahdollisuus. Pyhän Hengen salaisuuden käsite synnytti hindulaisuuden ja buddhalaisuuden. Näissä uskonnoissa Pyhä Henki pystyi ilmestymään ihmisille Jumalana erilaisten inhimillisten sankareiden muodossa. Taoismin pohjana on elämän henki. Se opetti miten voi käyttää absoluutin energiaa parhaiten sitä vieroksumatta. Kaksi muuta totuutta annettiin vasta kun ihmisen järki tunsi niiden tarpeen. Jumalan Pojan sakramentti synnytti kristillisen uskon. Islam kehittyi opista (Sakrament) absoluuttiseen, Ainoaan.

Nämä kaikki uskonnot opettivat omaa totuuttaan sillä tasolla, millä sen ajan ihmiset pystyivät ottamaan opetuksen vastaan. Tällöin kasaantui monia epäpuhtauksia, joihin ateistit nyt tukeutuvat. Mutta siitä lähtien kun Taivaan Isä antoi ihmisen kehoon erityisen henkisen kudoksen, alkoi ihminen kehittyä eri tavalla kuin maailmankaikkeus oli kehittynyt. Maailmankaikkeus yritti parhaansa estääkseen ihmistä tuhoamasta itseään. Se ymmärsi että ihmiselle on tyypillistä henkinen kehitys, ei suinkaan pelkkä tieteellis-tekninen kehitys. Maailman ulkopuolinen järki ymmärsi, että ihmisen tietä ohjaa Jumala. Se järki ei voi saada yhteyttä Jumalaan, koska vain maan päällä on olemassa henkinen kudos. Korkeimmalle kehittyneet maailmat yrittivät Absoluutin nimissä tarjota ihmisille kaikenlaisia tehtäviä, jotta ihminen kehittyisi henkisesti. Näin pystyivät ihmiset kehittämään tietoisuutensa tasolla maailmankulttuureita luovaa henkisyyttä.

Mutta Taivaallinen Isä antoi ihmisen sielun kehittyessä uskonnon, jota ihmiset virheellisesti alkoivat kutsua kristillisyydeksi. Uskonnon avulla kaikki henkiset tiet olisivat voineet yhdistyä rakkauden pohjalta, mutta elettiin Voiman aikakautta eikä sielu päässyt kehittymään. Siksi Herran tahto on, että kristillisyys kehittyy kahdessa jaksossa. 2000 vuotta sitten se alkoi levittäytyä koko maailmaan. Nyt ihmiskunta on saavuttanut toisen tason. Riittävästi hedelmällistä maata on valmiina ottamaan vastaan siemenet, jotta kaikki voisivat kantaa hedelmää. Jumalan ja ihmisten välillä on uusi liitto, se on Viimeisen Testamentin liitto, joka kokoaa maaäidin päälle yhtenäisen kristillisyyden. Ihmisen tietoisuus on nykyään jo niin kehittynyt, että se ymmärtää ettei ihmisen sielu voi kehittyä yhdellä lailla hindulaisessa, toisella tavalla muhamettilaisessa perinteessä, vaan sielun kehitys on yhtenäinen.

On tullut aika puhua yhtenäisestä uskonnosta, koska yhä harvemmat uskovat entiseen tapaan ja koska he yrittävät omalla tavallaan löytää vastauksia. Se johtaa tunnekylmyyteen, joka peitetään hyvinvoinnin nimen alle. Vissarionin sanoma herättää pelkoja ihmisen tietoisuudessa ja valitettavasti uskovaiset ovat kaikkein tyytymättömimpiä. Nyt on mahdollisuus ottaa uskonto vastaan tietoisesti, ei pelosta eikä ihmeiden takia. Jumala ei tee enää ihmeitä.

Jos talon isäntä tulee kotiin salamoiden ja ukkosen kanssa, heräisivät kaikki ja huutaisivat: ”Me uskomme, olemme odottaneet sinua." Mutta Herra tulee hiljaa nähdäkseen jokaisen todelliset kasvot. Uskonnon tarkoitus on opettaa ihmistä kehittämään sieluaan.


Vissarion opetuksia


Yhteisöelämä edistyksen mittarina

Luostarin seinien sisällä kiusaukset ovat hyvin pieniä. Mutta kuinka vahva on munkkien tahto? Onko luostarielämä oikea tapa astua sielun valtakuntaan? Maailmassa elävillä ihmisillä on koko ajan paljon kiusauksia, jotka ihmiskunta on itse hankkinut. Kummasta metallista tulee kovempi, siitä joka on kaukana kylmästä vedestä vai siitä joka kastetaan kylmään veteen? Kiusauksen voittaminen puhdistaa sielua. Luostarielämä auttaa vain vahvistamaan suhdetta Jumalaan. Tulevaisuuden luostarit täyttävät saman tehtävän kuin nykyisessä kaaoksen maailmassa asevelvollisuus. Armeija opettaa miten hallitaan voimaa. Luostari opettaa sielun hallintaa. Nuorten tulee opiskella jonkin aikaa luostarissa.

On turha olla tyytymätön nykyiseen järjestelmään, on muutettava pois siitä mikä tuottaa loputtomasti nöyryytyksiä. Kasvava tyytymättömyys osoittaa, että se maailma, missä keho elää, on vanhentunut ja sen täytyy kadota. Maailman muuttaminen ei onnistu ennen kuin ihmiset ymmärtävät yhteisen alkuperänsä ja tiedostavat veljeyden. Jos he eivät muodosta yhtenäistä kansaa, tarvitaan rajoja ja rajat luovat eripuraisuutta. Henkinen yhtyminen tapahtuu vain sielun saavutettua määrätty puhtaustaso.
Ei ole koskaan liian myöhäistä ottaa ensimmäistä askelta.Meditaatio pitää sielun heikkona

Kaikkien itämaisten henkisen kehityksen teiden perusta on meditaatio. Mutta mitä meditaatio on? Meditaatio on taito asettua yhteiskunnan ulkopuolelle olemalla samalla siinä mukana. Meditaatiota harrastavien mukaan kyky sulautua elämänhenkeen on todellinen mahdollisuus saada yhteys Kaikkivoipaan. Mutta kehittyykö siinä henkinen kudos? Ihmisen sielu muotoutuu vain kehon kautta. Saavuttaako ihminen suuremman voiman kohtaamalla vaikeuden vai kiertämällä sen? Sielu puhdistuu ja henkinen voima lisääntyy vain voittamalla kiusaus. Meditaation tilassa aineellinen energia tasaantuu kun se kulkee kehon eri kanavien kautta ja se tuo henkisen energiankin tasapainoon. Sen ansiosta ihminen voi jäädä neutraaliin olotilaan, missä se ei ota vastaan mitään vahingollista. Mutta silloin ihminen ei säteile lämpöä.

Luuletteko todella, että teillä on keho sitä varten, että koko ajan pyritte irtaantumaan kehossa yhteydestä elämän arvoihin ja ympäristöön? Keho annettiin siksi, että kehitetään sielua, sillä sielun kehitys keskeytyy, kun se poistuu kehosta, vaikka se säilyttää kyvyn tuntea ja ottaa vastaan uutta tietoa.

Meditatiivinen olotila, jonka ihminen yrittää saavuttaa, muuttuu vähitellen pysyväksi olotilaksi. Tämä ihminen on aina tasapainoinen, sillä elämänhenki kiertää kehossa vapaasti. Ihmisellä on aina vähemmän kärsimyksen tunteita, mitä pidetään tärkeänä osoituksena kehityksestä. Mutta tärkeänä minkä kehityksestä?

On olemassa kahdenlaista kärsimystä: sääliä itseään kohtaan ja sääliä ihmisiä kohtaan. Ensimmäinen johtaa tuhoon, jälkimmäinen nousuun. Ihminen voi vapautua kärsimyksestä joko saavuttamalla välinpitämättömyyden tilan tai hävittämällä kaiken sisäisen yhteyden ympärillä oleviin ihmisiin kuten myös omaan kehoonsa ja arvoihinsa. Tässä auttaa meditaatio. Sen avulla voi olla ihmisten kanssa mutta samalla poissaoleva.

Mutta miten voi auttaa läheisiään? Ja tarvitseeko auttaa, jos puuttuu säälin tunne? Jos läheisellänne on vaikeuksia ja hän etsii teiltä tukea avaamalla sielunsa, voi apua antaa vain se, joka ottaa kantaakseen osan vaikeuksista.

Kun ihminen on meditatiivisessa tilassa psyykkisesti tasapainossa, pysyy hänen sielunsa heikkona ja ihminen saattaa joutua pimeyden kivien satuttamaksi. Vaikka hän pystyisi vapaasti kierrättämään energioita kehossaan ja sen avulla saisi uusia mahdollisuuksia, lähettää heikko sielu vain heikkoja kylmiä aaltoja. Kun muistaa, että ihmisessä sielu hallitsee järkeä, tarkoittaa se, että järkeä ohjaa heikko kylmä sielu.Ympäristönsuojelu  

Äiti maa kärsii sielujen kylmyydestä, sillä maa elää ja tuntee jokaisen, se tuntee miten sen keholla kävellään. Sen maailman missä keho elää ovat ihmisen kädet vahingoittaneet. Ihmisten Äiti huokaa yhä raskaammin poikiensa painon alla.

Jos yhteiskunnassa kehitetään vain henkisiä arvoja, ei sielu pääse kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla. Ihminen kääntyy kokonaan pois fyysisestä maailmasta tai ei arvosta sitä. Kaikessa siinä, mitä Äiti Maa on ihmiselle antanut, piilee viisaus. Eikä mikään mitä maailmankaikkeuteen on luotu ole sattumaa, vaan kaipaa harmonista kehitystä.
Yhä uudestaan täytyy painottaa, että naisessa on kätkeytyneenä luonnon periaate. Siksi hän kukoistaa kehonsa ja sen arvojen välityksellä. Jos niitä ei osata arvostaa oikein, vääristyy naisen olemus ja miehen ja naisen väliseen suhteeseen tule epätasapainoa. Yksi henkisen kehityksen taso ilmenee miehen ja naisen tullessa yhdeksi.

Yhteiskunta on alkanut kasvavien tarpeiden ja mahdollisuuksien mukana tuhota Äitiään. Monet sanovat: "Mitenkäs muuten? Jotta voimme tuottaa ja valmistaa on maasta otettava tarvittavat resurssit." Luuletteko todella, että maan syli täytettiin alun perin kaikenlaisilla rikkauksilla sitä varten, että ne ihmisen ilmaannuttua jollakin hetkellä voitaisiin käyttää loppuun? Eikö olisi viisaampaa vastata: "Onko elämänkulku oikein valittu, jos elämän perusteet on sen takia tuhottava?" Olemassaolon totuus on tunnettava, sillä siitä riippuu ikuisuus.Uudenlainen yhteiskunta

Siperian taigalle muuttaneet uuden sivilisaation edustajat ovat perustaneet osuuskuntia ja saaneet paikallishallinnolta lisenssin yhteisön ylläpitoa varten. Lapsille on perustettu kouluja, joissa opetetaan ekologiaa ja estetiikkaa. Asukkaat kuuluvat erilaisiin yhdistyksiin, joissa ratkaistaan henkilökohtaisia ja yhteisön rakentamiseen liittyviä ongelmia. Jokaisen vapaata valintaa kunnioitetaan niin, että kukaan ei joudu toimimaan vastoin omaa tahtoaan.

Vegaaniyhteisössä pyritään syömään vain sitä mitä pystytään itse kasvattamaan. Yhteisön eri kylissä kasvatetaan vihannesten lisäksi soijaa, tattaria, kauraa, vehnää, pellavaa, hedelmäpuita ja kerätään luonnontuotteita. Kesäisin kerätään satoa jopa viinirypäleistä. Lapsia varten hoidetaan vielä lehmiä ja vuohia.

Taigalla kehitetään uutta teknologiaa hevosen työvälineiksi. Työt pyritään tekemään ilman polttomoottoreita ja aurinkopattereita lataamalla.

Ekokylän henkistä keskusta rakennetaan tiettömälle taigalle permakulttuurin sääntöjen mukaisesti. Kylän keskellä on kokoontumisaukio, sen ympärillä verstaita ja kouluja, henkisiä- ja kulttuurirakennuksia, asuintalot kylän ympärillä, taigan keskellä. Tähän Aamuauringon kylään voivat muuttaa päättäväiset perheet, muut asuvat 40:ssä kylässä joen alajuoksulla.

Ihmiset, jotka toimivat kuten historiassa usein on tapahtunut, tuhottiin kolmanteen sukupolveen saakka. Se oli aineen laki. Harmonian lain mukaan Isä ei rankaise. Raamatussa sanotaan: ”Teille annetaan anteeksi.” Harmonia alkaa tukea hyvää käyttäytymistä. Kun Venäjän vallankumouksen aikana kirottiin kirkko, uuden ajatuksen ihmiset (kommunistit) kuolivat nopeasti, samoin heidän lapsensa sekä kolmas sukupolvi.

Tehtävänä on johtaa ihmiskuntaa tällä etapilla niin, että osa ihmisistä voi tässä kehossa päästä tulevaisuuteen. Meidän on opittava olemaan hyödyllisiä, meidän ei tule tuottaa mitään vahinkoa. Eikä ajatella mitään negatiivista toisista.

Vadim, Vissarion kaveri ja ”apostoli” kirjoittaa Vissarionin kertoneen:

Sillä Jumala ei pysty puhumaan meille taivaasta käsin. Siksi hän syntyi 2000 vuotta sitten ja ilmestyy tulevaisuudessakin, aina silloin kuin ihmisiä on ohjattava oikealle tielle. Sana oli ja on yhtä. Siksi Kristus sanoi: kukaan ei tule isän luokse paitsi minun kauttani. Vain se keho, joka tuo sanan, muuttuu… Korkeampi maailma ei koskaan yritä vaikuttaa ihmiseen pelottelemalla tai pakottamalla. Siksi on tärkeää, että Sana tulee sellaisen ihmisen suusta, joka meistä vaikuttaa tavalliselta. Näin turvataan vapaa valinta, lahja, jonka olemme saaneet Jumalalta. Näin totuus koskettaa vain ihmistä, joka osaa sitä arvostaa ja joka ei tarvitse ihmeitä ja todisteita. Nyt ei puhuta enää uskosta, vaan meidän on vihdoinkin täytettävä ne käskyt, jotka meille annettiin 2000 vuotta sitten.”Vissarion ja avioliiton ongelmia


Uutta uskonnollis-ekologisessa kylässä on ihmisten välisten suhteiden kirjon hyväksyminen. Härkää otetaan sarvista kiinni. Hajoaahan länsimaissa joka toinen avioliitto ja mitä itsesyytöksiä ja lasten kodittomuutta siitä seuraakaan!

Vissarionilla on uusi konsepti, johon yhdistyy eri uskontokuntien, jopa islamilaisuuden periaatteita. Avioparin on oltava ennen kaikkea toistensa ystäviä, rakastumisen huumassa ei särjetä perheitä. Aistien tarpeiden tyydyttämisen järkevä raja kulkee siinä, että ihminen voi joka hetki olla ottamatta vastaan tarjottua tyydytystä niin halutessaan, sielunsa kehittämisen nimissä. Mitä tahansa isän ja äidin välillä tapahtuukin, heidän on ensisijaisesti ajateltava lasten hyvinvointia.

 • Jos joku ei ole mielestänne yrittänyt riittävästi, olkaa varovaisia hankkiessanne hänelle apua. Apu saattaa muodostua hänelle kehittymisen esteeksi.

 • Vanhempien on annettava lapsille ennen kaikkea rakkaus tehdä työtä tällä maaplaneetalla.

 • Mestarin käsien luomus on hänen sielunsa laulu!

Uskovainen ei saa jättää sitä, jonka on kerran valinnut puolisokseen. Uskovainen voi tulla vain jätetyksi. Tämä määritelmä on luotu naimisiin menneiden perusperiaatteeksi. Vain kehon kuolema voi erottaa puolisot toisistaan. Tilanteesta riippumatta kumpikaan puoliso ei saa tehdä mitään avioeron hyväksi. Hän ei saa edes ajatuksissaan toivoa avioeroa.Valoisina aikoina alkaa mies kehittyä mestariksi omalla alallaan jo nuorena, jo ennen kuin hän perustaa perheen. Perheen perustamiseksi on hänen pystyttävä hankkimaan käsiensä työllä leipä kotiin. Nykyään ihmiset ovat kuulleet totuuden vasta kypsässä iässä eivätkä ole hankkineet kokemusta käsien töissä, vaan luoneet uran absurdeissa tehtävissä

Puoliso voi vapautua lupauksesta, jonka on antanut toiselle Jumalan edessä seuraavissa tapauksissa: Jos puoliso ottaa selkeitä askelia perustaakseen uuden perheen toisen kanssa. Jos tulee tietoon, että puolisolla on ollut intiimi suhde jonkun toisen kanssa. Jos puoliso kertoo suullisesti tai muulla tavalla, että ei pidä toista enää puolisonaan ja samalla lähtee kotoa, jonka omistaa se joka on jätetty tai se vaatii lähtöä, jonka omistaja jätetty puoliso on. Uskovaisen ei pidä jäädä tähän kotiin, sillä uskovainen ei koskaan yritä tyrkyttää läsnäoloaan eikä ainakaan silloin, kun hänen tielleen astutaan avoimesti ja yritetään välttää hänen seuraansa.

Määritelmä 'vapautua siitä vastuusta, jonka puoliso otti Jumalan edessä valitsemastaan' pitää sisällään käsitteen, että sillä joka on jätetty, on oikeus tulla vihityksi uudestaan Viimeisen Testamentin kirkossa. Jos jätetty ei halua perustaa uutta perhettä ja sielunsa syvyydessä toivoo suhteen korjautuvan, voi perhe yhdistyä luonnollisella tavalla ilman uutta vihkimistä. Jos se joka on jättänyt perheen, näkee virheensä ja palaa tunnustamaan syyllisyytensä ja heikkoutensa ja jätetty seuraa sydämensä ääntä ottamalla hänet takaisin, ei hän saa koskaan muistuttaa tehdystä virheestä. Antamalla hänelle luvan palata hän on toteuttanut virheen anteeksiannon sakramentin. Jos hän alkaa myöhemmin sanoa, että ei kuitenkaan ole antanut anteeksi, on hän langennut koettelemukseen ja se vaikuttaa perheen hajoamiseen.

Jos se joka jätti Jumalan edessä vihityn puolisonsa, haluaa tulla takaisin, mutta jätetty ei halua häntä takaisin, ei hän toimi lakia vastaan. Sitä joka on jättänyt perheensä ei voida vihkiä enää uudestaan tässä kirkossa. Mutta hänet voidaan vihkiä missä tahansa muussa kirkossa.

Jos perheessä on alaikäisiä lapsia ja toinen puoliso ottaa kunniattoman askeleen, joka vapauttaa toisen aviolupauksesta, ei uskovaisella ole oikeutta jättää perhettä eikä ainakaan perustaa uutta perhettä ellei toinen puoliso ala purkaa liittoa. Jos toinen ei ala perustaa uutta perhettä eikä yritä väkivaltaisesti ajaa puolisoa talosta, yrittää uskovainen luoda hyvän ilmapiirin kotiin lasten hyväksi tietäen että lapset tarvitsevat niin isän kuin äidin. Jopa sisarellinen suhde on mahdollinen. Kun viimeinen lapsista on saavuttanut täysi-ikäisyyden voi uskovainen puoliso jo seuraavana päivänä päättää perheen pysyvyydestä.

Vaikeuksia aiheuttaa usein se, että perhe hajoaa sen jälkeen kun toinen kuulee siitä totuudesta, jonka Jumala on lähettänyt. Todella, kun sokea ja näkevä kävelevät hämärässä, he tuskin eroavat toisistaan, mutta kun maailmaan tulee valo, huomaa valon se, jolla on näkökyky. Sokea jää pimeyteen. Kun ihminen kulkee pitkään pimeydessä, ei häntä häiritse sokeus. He eivät kohtaa Jumalaa ja joutuvat illusorisen ajattelun orjiksi.

Ei ole mitään hyötyä siitä, että rakastaa niitä, jotka rakastavat itseään. Rakastakaa ensin vihollisianne, sillä siinä piilee tehtävänne. Jos rakastaa vain Taivaan Isää, ei tarvitse välttämättä elää kehossa Äiti Maan päällä. Todellinen tehtävä on rakastaa lähimmäisiä, joissa kaikissa on osa Jumalaa sekä rakastaa ympäristöä, luontoa.Lasten omatoimisuutta ja uteliaisuutta kannustetaan


Lapset käyvät Montessori-päiväkotia, missä vahvistetaan ennen kaikkea lasten omatoimisuutta ja aistien kehitystä. “Lapsen ympärillä täytyy olla paljon ihmeitä, ihmeitä ei saa paljastaa. Arvoitusten ansiosta lapselle muodostuu mielikuvitus. Mielikuvitus pitää kiinnostusta yllä, sillä se muuttuu koko ajan sen mukaan mitä ihminen haluaa nähdä tunnistettavassa objektissa.”

Sen jälkeen he voivat käydä joko omaa koulua tai valtion ylläpitämää peruskoulua. Miten riemastuttava olikaan nähdä kylätalolla pojat lähes frakissa, tytöt itse kehitellyissä iltapuvuissa kumartelemassa arvokkaasti rivitanssin rytmeissä kylän oman rautalankabändin säestyksellä. Lasten syyslomajuhlassa ohjelma oli korkeatasoista, asuuhan yhteisössä Moskovan oopperan tähti sekä baletin ballerina. Vissarionin apostoli on entinen musiikkiakatemian lahjakkuus ja rokkari.


Lapsen annettava tehdä pienet virheensä. Lasten kasvattaminen on ihmiskunnan kehityksen perusta. Tulevaisuus riippuu lasten maailmankuvasta. Lapsen ympärillä täytyy olla paljon ihmeitä, aikuinen ei saa paljastaa ihmeitä. Ihmeiden ja kauneuden ikuinen salaisuus voidaan paljastaa vain niille, jotka haluavat itse luoda kauneutta. Arvoitusten ansiosta lapselle muodostuu mielikuvitus. Mielikuvitus pitää kiinnostusta yllä, sillä se muuttuu koko ajan sen mukaan mitä ihminen haluaa nähdä tunnistettavassa objektissa.

Mitä tahansa ihminen haluaa tehdä yhteisönsä hyväksi, oli se naiivia tai mahdotonta toteuttaa, häntä ei saa estää yrittämästä. Ja se jolla on asiasta enemmän tietoa, ei mitenkään saa halveksia yritystä. Tieteen avulla nuorille paljastetaan kaikkien ilmiöiden salaisuudet, jolloin salaisuutta säteilevä elävä valo menettää väriään ja muuttuu kaavojen ja kemiallisten osien loputtomaksi riviksi. Ihmisen henkistä maailmaa ruokkiva mielikuvitus kuolee. Kun ihminen lähestyy loppuaan, hän huomaa, että suurin osa tiedosta on ollut turhaa. Elämän tarkoitus ei ole kokea yhä enemmän, vaan ymmärtää pieni äärimmäisen tärkeä asia. Valovoimaisia ihmisiä ovat ne, jotka arvostavat omia luovia ominaisuuksiaan riippumatta työnsä yhteiskunnallisesta arvostuksesta.

Hyvin onnettomia ovat ne miehet, jotka pystyvät halveksien nauramaan ihmiselle, jonka teoissa näyttää olevan jotain lapsellista, lapsen omaista. Nuorten täytyy käyttää heissä nouseva energia löytääkseen oman paikkansa luonnossa. Paikka määräytyy luonteenpiirteiden mukaan ja auttaa suoraan ihmistä itseään sekä hänen ympäristöään. Yhteiskunnallinen asema saavutetaan keinotekoisilla töillä kuvitellen, että niistä saavutetaan hyöty myöhemmin. Jo sana arvostettu on merkki sairaasta yhteiskunnasta.

Jos nuorella ei ole mitään uskontoa, jos hän ei tiedä mitään ylemmästä ja alemman maailman olemassaolosta, ei hän voi vastustaa kiusauksia. Hän käyttää kaiken energiansa ruumiillisten, aineellisten halujensa tyydyttämiseen. Järki ei kehity ja energia menee hukkaan.Luova työnteko vahvistaa kehitystä


Lisätkää ja vahvistakaa sielun valoa tuovia säteitä! Ja antakaa valon osia toinen toisillenne! Valoa ja lämpöä voi vaihtaa sanojen avulla, mutta myös askartelemalla käsillä. Tekemisen tarkoitus on antaa iloa, ei tuoda voittoa. Kun esine tehdään rakkaudella, on siinä parantavia ominaisuuksia. Ja tekijä palkitaan sielullisilla voimilla. Mutta voiton lisäämiseksi valmistettu esine vähentää sielun valoa.

Oppikaa tuntemaan ehtoollisen todellinen luonne, jotta ette eksy! Isän sana on tullut lihassa ja veressä. Jokaisen joka kuulee hänen sanaansa, on pantava se toteutukseen oman kehonsa kanssa. Työnsä välityksellä.Himot tiedostettava

Keho saa tyydyttää tarpeitaan vain niin, että ei aiheuteta tuhoa itselle eikä muille. Ei myöskään omalle tai toisen sielulle. Tarpeiden tyydytys ei saa olla luonnonvastaista. Sielun kehittyminen kulkee eri teitä kuin kehon tarpeiden tyydytys. Mitä enemmän sielu kehittyy sitä vähemmät ovat fyysiset tarpeet. Aistien tarpeiden tyydyttämisen järkevä raja kulkee siinä, että ihminen voi joka hetki olla ottamatta vastaan tarjottua tyydytystä niin halutessaan, sielunsa kehittämisen nimissä.

Mitä monimutkaisempi maailma on sitä ulkokohtaisempi se on ja sitä vähemmän voi ihminen tuntea ilmiöiden sielun.

Kunkin sivilisaation viisaus muodostuu kyvystä valita kaikesta tietomäärästä se joka lisää juuri sen sivilisaation harmoniaa.

Ruumiin ja sielun kehityskulku ei ole samanlainen. Mitä enemmän ihminen saa sitä enemmän hän toivoo. Kehon himojen täyttäminen johtaa lopulta kärsimyksiin, köyhdyttää sielua ja tuhoaa kehoa. Jokaisella on omat rajansa. Kehosta tulee tehdä sielun temppeli ja temppelin voi rakentaa vain kehon avulla.


 Terveydenhoito    

Nykyään kehon on pyrittävä parantamaan itse itsensä, sillä sairaus on useimmiten rangaistus siitä, että kehoa ei ole saatu harmoniaan luonnon kanssa. On turha etsiä apua ulkopuolelta. Joka kääntyy ulkopuolisen puoleen, joutuu hänestä riippuvaiseksi. Ihminen käyttää kehon parantamiseen aineellista energiaa, joka ei ole sama kuin henkinen energia. Vaikka ihmisen aineellinen, materiaalinen energia on hyvin kehittynyt, ei hän kuitenkaan ole välttämättä henkisesti kehittynyt. Hänestä saattaa tulla valtava pahan kantaja. Vain itseparannuksessa pimeyden voimilla ei ole valtaa.
Monelle herää toivo, kun hän kuulee parantajasta, toiset taas nauravat ivallisesti, kolmansissa nousee pelko. Kukaan ei saa parantaa palkitsemisen toivossa.


Kuolemassa sielu jättää aineen lain

Keho seuraa maailmankaikkeuden materiaalisen elämän lakeja josta pieni osa tiivistyy ihmisen järkeen. Uskon arvoituksellinen laki on vielä tuntematon. Kuitenkin vain sen avulla voi sielu kehittyä. Kuoleman jälkeen palaa maan tomusta syntynyt ruumis tomuksi. Mutta sielu jättää aineen lain taakseen, elää henkisten lakien mukaan ikuista olemassaoloaan. Sielun kehitys loppuu välittömästi sen jättäessä kehon. Ollessaan kehossa ei sielu kehity tiedon lakien mukaan vaan uskon lakien mukaan. Ne lait eivät aina kehity loogisesti.Vissarion, XVI kirja, jakeet 23/24, 2013 - 2014

muistiin kirjoittanut  Vadim 23/24, saksaksi kääntänyt Uscha, suomentanut saksasta Marketta
 
Luku 1
 
1.    Opettaja tapasi 15.1.2013 puolalaisen ja norjalaisen toimittajan Vadiminin kotona. Kahden tunnin aikana hän vastasi heidän kysymyksiinsä.
 
2. Mikä on naisen ja miehen rooli perheessä?
3. Tähän on vaikea vastata lyhyesti.
4. Aluksi on tarkasteltava sitä eroa, mikä on miehen ja naisen olemuksessa. He ovat erilaisia ja tämä ero on pohjana miehen ja naisen käyttäytymisen motiiville. Tästä syystä miehellä ja naisella on taipumus ilmaista itseään omalla tavallaan. Ei samalla tavalla vaan omalla tavallaan. Heidän käytökseensä tulee eroja.
5. Muitakin kysymyksiä on tarkasteltava laajemmin. Niitä on tarkasteltava hyvillä mielin. Ei tule yrittää tasoittaa semmoista mikä ei ole tasoitettavissa. On kyse erilaisesta, mutta yhtä arvokkaasta.

6. Mitä sanotte sellaisista käsitteistä kuin tasa-arvo ja feminismi?
7. Minun on vaikea kommentoida näitä yhteiskunnassa käytettyjä sanoja. En elä niin lähellä yhteiskunnallista kehitystä. Pitäisi esittää kysymys konkreettisemmin.  Mitä tarkalleen pyritään tällä saavuttamaan?
8. Yksi konkreettinen kysymys kuuluisi, miksi miehellä voi olla enemmän kuin yksi aviovaimo, mutta ei toisin päin. Norjassa on paljon feministejä ja monien mielestä ei ole loogista, että  naisella ei voisi olla enempää kuin yksi mies.
9. Kun tarkastellaan asiaa loogisesti, on täysin luonnollinen johtopäätös: kun miehellä on muutamia naisia, ja naisen luona on useita miehiä, missä on enemmän lapsia vuoden kuluttua?
10. Johtuuko tämä siitä, että syntyy enemmän lapsia?
11. Puhun johdonmukaisuudesta. Kun käyttää sanaa logiikka, on nähtävä olosuhteiden looginen kehitys. Vai onko ihmiskunnan tarpeellista olla olemassa?

12. Kiitos. Eurooppa elää nyt kriisiä ja monet norjalaiset ovat sitä mieltä, että heidän elämäntapansa ei tue luonnon eheyttä. Mihin suuntaan Euroopan kehityksen tulisi mennä?
13. Juuri niin. Ihmisen suhde luontoon muistuttaa kuluttajan suhdetta. Juuri nykyisen yhteiskunnan kehityksen luonne vahvistaa elämäntapaa, jossa ihminen ottaa luonnosta yhä enemmän. Mutta tämä ei ole suurin syy. Yksi tärkeimmistä syistä on se, että ihminen suhtautuu pohjimmiltaan vääriin kaikkeen, mitä hänen ympärillään tapahtuu.
14. Voitteko kertoa yksityiskohtaisemmin siitä, miten ihminen näkee ympärillään kaiken väärin?
15. Niin kauan kuin ihminen ei tiedosta kunnolla, mitä ympärillä tapahtuu eikä pysty oikein vastaamaan naapurinsa tarpeisiin, mentaalinen rappeutuminen lisääntyy väistämättä.
16. Luuletteko, että se on suurin ongelma - että ihmiset eivät käyttäydy toisiaan kohtaan kunnioittavasti?"
17. Ihmiset eivät ylipäätäänkään oikeasti tajua todellisuutta, todellisuutta kokonaisuutena - ei oikein. Jos ihmiset todella ymmärtäisivät todellisuuden, niin maan päällä olisimme yhtä perhettä. Kaikki ihmiset kuluisivat yhteen perheeseen.

18. Luuletteko, että lähestymme jonkinlaista maailmanyhteisön romahdusta?
19. Kyllä, niin se on.
20. Ja mitä tapahtuu? Mitä voi tapahtua? "
21. Sitä ei tarvitse kertoa eikä ilmoittaa. Mutta nykyinen elämänmuoto, jolle ihmiskunta perustuu, tuhoutuu väistämättä. Jos sitä ei tuhota, jos ihmisille annetaan mahdollisuus hankkia yhä enemmän, ja kaikkea mitä maapallolta haluavat, jos heille avautuu yhä enemmän luonnonvaroja, ihmiset tuhoutuvat lopullisesti, ei jää ketään pelastettavaksi.

22. Ja tiedättekö te miten tästä tilanteesta voidaan selvitä? Löytyykö ratkaisu siitä yhteiskunnasta jossa minä tällä hetkellä olen, tarkoitan täällä, missä te elätte?
23. Kyllä.
24. Voitteko kertoa miltä tämä ratkaisu näyttää?
25. Olen puhunut jo 20 vuotta tästä aiheesta… ja sanon aina jotain erilaista.

26. Ihmisillä täällä maan päällä on hyvin primitiivinen käsitys Jumalasta. Se ei vastaa todellisuutta. Eikä ihmisillä ole oikein käsitystä, mitä se on. Kyse on henkisen kehityksen laista. Ihmisten käsitykset henkisestä kehityksestä perustuvat lähes aina vain rituaalien näyttämiseen. Mutta ei se näin ole ollenkaan.
27. Siksi henkisen kehityksen lakien selvittämiseksi pitäisi sanoa paljon, lyhyesti sitä ei voi selvittää...

28. Oletteko pettynyt, että niin vähän ihmisiä on lähtenyt seuraamaan, että ihmismassat ovat jääneet syrjään?
29. Siltä ei voi välttyä. Kun tarkastelee mitä tahansa yhteisöä ja yhteiskuntaa, voi helposti huomata, että progressiiviset ratkaisut tulevat aina yksittäisiltä ihmisiltä, ei massoilta. Ja mitä edistyksellisempi ratkaisu on sitä vähemmän seuraajia on.

30. Eikö se sitten ole teille mikään ongelma, että oppinne toimii vain pienessä ryhmässä?
31.  On luotava perusta sille, miten koko yhteiskunnan loppuosa selviää. Vähitellen kaikki tulevat mukaan, he alkavat toimia tämän perustan mukaisesti.

32. Vaikka Norjassa ympäristöystävällinen elämäntapa on hyvin suosittu, eivät ihmiset ole mitenkään uskonnollisia. Heistä tuntuu hyvin kummalliselta, että täällä Venäjän taigalla ihmiset tuntevat vetoa uuteen Jeesukseen. Onko sinulla jotain sanottavaa heille, etenkin niille, jotka ajattelevat, että tämä on outoa?
33. Tähän kysymykseen voi vastata kahdesta näkökulmasta. Ne, jotka pitävät itseään älykkäinä, eivät tarvitse oppeja, heille ei ole opettajaa, he ovat itse itselleen opettajia.
34. Toisaalta heidän uskonnollisuutensa perustuu heidän omaan arvioonsa perinteisestä käsityksestä jumalallisuudesta. Jos he eivät usko viime vuosituhannen aikana muodostuneisiin ajatusrakennelmiin, ovat he oikeilla jäljillä. Ne ajatusrakennelmat eivät vastaa todellisuutta.
35. Siksi voidaan tarkastella kahdelta kannalta sitä tosiasiaa, että he ovat ateisteja. Toisaalta on niitä ihmisiä, jotka eivät pohjimmiltaan halua uskoa mihinkään sellaiseen, mikä liittyy Jumalaan. Mutta toisaalta heillä ei ole todellisia käsityksiä Jumalasta, joten tietenkään he eivät voi uskoa mihinkään.
36. On huomattava, että minä ilmestyin täysin ateistiseen maahan. Kuitenkin tänne tuli uskovaisia, jotka aiemmin olivat innokkaita ateisteja. He ovat koulutettuja ihmisiä, monilla on korkeakoulutus, mutta he halusivat tulla tänne.
37. Luuletteko, että jopa ateistit, jos he ovat ajattelevia ihmisiä, voivat hyväksyä tämän?

38. Juuri niin. On opittava ajattelemaan syvällisesti ja laajasti. Ihminen pyrkii välttämään asioita, joista hänellä ei ole minkäänlaista aavistusta. Minun sanomani on suunnattu juuri ajatteleville ihmisille, vapaasti ajatteleville.

39. Miltä teistä tuntuu esiintyä hengellisenä opettajana Nykyvenäjällä? Estävätkö viranomaiset toimintaanne vai päinvastoin?
40. Ei, eivät he estä. Heidänkin joukossaan on järkeviä ihmisiä.  Olemme toimineet jo useita vuosia, he seuraavat ja näkevät. Jos heillä aluksi oli epäilyksiä, huomasivat he pian, mitä täällä tehdään ja siitä löytää moitittavaa vain hyvin tyhmä ihminen.

41. Miten arvioitte suhtautumisen uskoon Nykyvenäjällä? Miten ihmiset käyttäytyvät suhteessa uskoon?
42. Samoin kuin mihin tahansa puolueeseen tai ryhmittymään.
43. Voitteko tarkentaa?
44. Kun joku sanoo Venäjällä: Olen venäjän-ortodoksi, haluaa hän ennen kaikkea painottaa sitä, että on venäläinen.
45. Nykyään Venäjällä on paljon ryhmittymiä ja kaikki tekevät politiikkaa. Uskontoon suhtaudutaan samalla tavalla kuin poliittisiin puolueisiin. Valitettavasti virallisen uskonnon edustajat käyttäytyvät itsekin kuin edustaisivat vain puoluetta.
46. Oletteko sitä mieltä, etteivät he ole vilpittömiä, että he vain esittävät?
47. Ihmiset eivät tiedä, mitä usko tarkoittaa. Heillä ei ole mitään todellista käsitystä siitä. Siksi he helposti sopeutuvat niihin pyrkimyksiin, jotka yhteiskunnassa ovat vallitsevia, joita aktiivisesti edistetään. He sanovat vilpittömästi, että ovat venäläisiä ortodokseja, mutta jos heiltä kysyy, tuntevatko he Venäjän ortodoksisen uskon pyhiä kirjoituksia, rituaaleja ja erityispiirteitä, heillä ei ole niistä aavistustakaan.

48. Onko mielestänne mahdollista rakentaa tällainen yhteisö Skandinaviaan?
49. Ne lait, jotka olen tuonut, liittyvät kaikkiin ihmisen psyykkisiin ilmentymiin suhteessa ympäröivään todellisuuteen ja ennen kaikkea suhteessa toisiin ihmisiin.

50. Kun ihmiset alkavat rakentaa jotain suurta, tulee väistämättä erimielisyyksiä päivittäin, he riitelevät.
51. Monia luovia kysymyksiä voi ratkaista yksinkertaisesti enemmistöpäätöksillä, niihin ei tarvita opettajaa. Mutta psykologisia kysymyksiä täytyy osata ratkoa oikein. Ja koska päivittäin tulee esille paljon tällaisia psykologisia kysymyksiä ei synny konflikteja, jos opettaja voi olla paikalla.  

52. Mitä haluatte oikeastaan saavuttaa opetuksellanne?
53. Opetukseni johtavat siihen, että ihmiset ovat vielä joskus yhtä perhettä. Ihmiset eivät erottele toisiaan enää henkisten periaatteiden ja elämänkuvien perusteella. Pahinta on, kun ihmiset sydämissään erkaantuvat toisistaan. 
54. Luuletteko että tämä perhe syntyy teidän elinaikananne?
55. En osaa kuvitella tätä aihetta, voin vain toivoa.
56. Kun ette ole enää paikalla, kuka auttaa ratkaisemaan nämä psykologiset ongelmat?
57. Jätän paljon opetuksia. Ne riittävät. Näistä konkreettisista ohjeista on kahdenkymmenen vuoden aikana painettu useita kirjoja.

58. Nyt on tarpeen opettaa, eikä vain yksinkertaisesti sanoa: Usko Jumalaan. Oli aika, jolloin piti opettaa ihmisiä olemaan nöyriä, mutta nyt heille on opetettava, miten se tehdään.
59. Samoin kuin kerran oli kehotettava ihmisiä rakastamaan toisiaan, nyt täytyy opettaa heitä tekemään se oikein.
60.  Tarkoittaako tämä sitä, että rakastaminen on hyvin yksilöllistä kaikissa tilanteissa?
61. Aivan. Rakkaus on kokonainen yhdistelmä monimutkaisia asioita ja oikeita sanoja. Tulee ymmärtää vieressä olevaa ihmistä. Rakkaus ei ole pelkää aistillista tunnelmointia.
 

Ystävä on se joka pysähtyi matkallaan, jäi osaksi elämää, osaksi sielun maisemaa. Ystävä on se jota ilman olisi paljon elämätöntä elämää.
 Vissarionista sanottua

Kevin Sullivan kirjoitti : ”Venäjän viranomaiset ja uskonnontutkijat kutsuvat ”Viimeisen testamentin kirkkoa” yhdeksi suurimmista Venäjällä vuoden 1991 jälkeen nousseista uusista uskonnollisista ryhmistä.” (Washington Post, 22.6. 2007)

Christopher Partridge, Uusien uskontojen tietosanakirjan (Encyclopedia of New Religions) laatija, pitää vissarionilaisia ”massiivisena tapauksena”: "On väärin kuvitella, että he ovat hulluja, herkkäuskoisia ja tyhmiä. He ovat korkeasti koulutettuja. Ihmisiä, jotka ovat ajatelleet omaa olemassaoloaan, paikkaansa maailmassa ja elämäänsä tulevaisuuden maailmassa."

Oswald Spengler kysyi 1920-luvulla kirjassaan Länsimaiden perikato: "Alkaako uusi kulttuuri Siperiasta? Uusi sivilisaatio perustuu "johannekselaiseen kristinuskoon", jonka mukaan Jeesus ei ole viimeinen ilmestyksen tuoja, "demokratian ceacarismiin", jonka voisi positiivisesti tulkita niin, että "talonpoika kylvää siementä äitimaahan, missä vanhojen muotojen henki on kuollut". Kolmantena tunnusmerkkinä on "yksityisen perhepolitiikan aikakausi".

Dostojevskin mukaan eurooppalainen äly ja tekniikka lamaannuttivat Venäjää:

"Ehkä Dostojevski näkisi lamassa toivonkipinän. Ulkoisen ja aineellisen elintason laskeminen voisi kannustaa ihmisiä kääntämään katseensa sisäänpäin ja etsimään kasvun ja hyvinvoinnin mahdollisuuksia henkisistä arvoista ja ihanteista. Sellainen ihminen joka tarvitsee ympärilleen valtavan tavaramuurin, on sisältä heikko ja hauras.

Talvisissa merkinnöissä Euroopassa vieraileva Dostojevski kuvailee näkemäänsä. Kaikki on yhdenmukaistavan teknisen järjen mukaan suunniteltua. Missä tahansa hän liikkuikin, vastassa olivat samanlaiset kadut ja näyteikkunat, samanlainen vaurauden palvonta, samanlaiset tehtaat ja koneet ja valtavat ihmismassat. Tyytyväisyys on näennäistä: Mitä vauraampi ihminen on sitä enemmän häntä kalvaa alituinen pelko, että hän voi minä hetkenä hyvänsä menettää kaiken.

Kun lännessä vallitsee järjen ja aineellisuuden palvonta, idässä on uskottu ihmisessä ja luonnossa piievään sisäiseen ja henkiseen ulottuvuuteen." (Pekka Wahlstedt, hs 8.2.2009)


”Ehkä ihminen saa loppujen lopuksi lämmitettyä Siperian tuhoamalla ikiroudan. Siitä tulee seuraamaan monenlaista harmia, mutta valmiina ovat ainakin ”Siperian Kristuksen” Vissarionin kannattajat. He elävät syrjäisessä yhteisössään Sajavuorilla ja odottavat tulevan vedenpaisumuksen jälkeistä aikaa. He kutsuvat yhteisöään Luvatuksi maaksi. Vierailin Vissarionin eriskummallisessa yhteisössä 14 vuotta sitten, ja palasin sinne viime kesänä. Yhteisölle Siperia on ihmiskunnan viimeinen pakopaikka. Jumala on Vissarionin mukaan valinnut Siperian, koska vain se on turvassa maailmaa odottavilta suurilta mullistuksilta. Yksi lahkolaismies ehdotti, etten uuttaisikaan Jakutiaan vaan tulisin perheineni heidän yhteisöönsä. Jäin pohtimaan ehdotusta. Vissarionin yhteisössä olisi toki puolensa siellä pyritään elämään mahdollisimman omavaraisesti ilman rahaa. Kielteiset tunteet ja jopa ajatukset on kitketty pois. Jalkapallo-otteluissakin iloitaan myös vastapuolen maaleista. On kuitenkin huojentava tietää, että Siperia ottaa aina tiukan paikan tullen vastaan.(Jussi Konttinen hs Kuukausiliite 1/1917)
Aurinko nousee idästä

Itä: Valoa, vapautusta, salaisuuksia ja barbariaa 

Ex oriente lux, idästä tulee valo, itä on “alku” tai ”huomen”, se on ”edessä” siinä missä länsi on ”takana”. Idässä oli paratiisin puutarha, Raamatun mukaan ”Herra Jumala istutti puutarhan itään, Eedeniin” (1. Moos. 2:8). Itä oli jo aina Euroopassa ihmeellisen elämän tyyssija.Länsi: Tyhjyyttä, ”tuonpuoleisuutta” ja lupauksia

Laskeva aurinko merkitsi myös valon loppua ja yön saapumista. Egyptiläisille länsisuunta oli kuoleman suunta, länttä merkitsevä hieroglyfi tarkoitti ”kuoleman valtakuntaa”, ja kuolleita nimitettiin eufemistisesti ”läntisiksi”. Ihmisten ja eläinten hautapaikat olivat Niilin länsipuolella suuren aavikon reunalla.

(Anna-Riitta Tunturi, Kanava 5/2010, Prof. Dieter Richter: Der Süden, Geschichte einer Himmelsrichtung)


http://www.vissarion.ru/teacher/index.htm
http://www.vissarionest.com/index.php?id=70
http://www.youtube.com/boggybg
http://ia300132.us.archive.org/1/items/OperatorValentinPavlovPaintartexpositionTheSpiritualPathandtheArt/ExpositionVissarion256K.mov

http://www.oekopolis.info/home.htm
http://www.wissarion.info/

 katso myös http://dissidentti.org/ecopolistiberkulinvierailuohjelma.html