GuyanaLippu
GUYANA 2010 - 2012

´Me muutetaan Guyanaan
mutta me käydään kyllä aina kotona syömässä...´ (Olli 4v)
Suomen Lippu
Etusivu
Guyana yleisesti
Energia ja työ
YK
Asuminen
Arkipäivä
Omat kokemukset

Ostokset

Guyanassa ei ole isoja automarketteja eikä ostoskeskuksia. City Mall on olemassa, mutta kunnon ostoskeskukseksi sitä ei voi sanoa. Siellä on parturi, piraattivideoiden myymälä, rihkamakauppiaita, lastentavarakauppa ja muutama ruokala. Aivan viime viikkoina on valmistunut toinen keskustaostari, mutta se ei ole vielä auki.

Kaupungissa on ruoka- ja päivittäistavarakauppoja, kirja- ja rautakauppoja, kännykkäliikkeitä, tietokonekauppoja ja jopa yksi keksikauppa. Suurin osa liikkeistä on kuitenkin sekatavarakauppoja, joista saa tuontiroinaa aina sandaaleista hiustenhoitotuotteisiin. Usein ne on tuotu Kiinasta ja laatu on surkeaa.

Muutamasta kaupasta saa amerikkalaisia tuotteita, mutta hinnat ovat huomattavasti korkeampia kuin USAssa. Esimerkiksi Empire Shopping Plaza on täynnä amerikkalaista taloustavaraa, järkyttävän korkeaan hintaan. Muita asiakkaita ei usein ole ja olenkin epäillyt sen olevan rahanpesulaitos. Huhun mukaan entinen presidentti omistaa sen.

Netin kautta voi tilata tavaraa ulkomailta, mutta silloinkin pitää maksaa lentorahti ja tulli. Harvat nettikaupat kuljettavat Guyanaan asti, mutta silloin voi käyttää Miamissa varastoa pitävää HAB-palvelua, joka ilmoittaa varastoon saapuneista tavaroista ja kysyy, joko lähetetään Guyanaan vai onko vielä lisää tulossa. Guyanan päässä he hoitavat tullimaksut ja veloittavat vielä hieman kuljetuksesta. Palvelu on yllättävän hyvää.

hho 16.5.2012