GuyanaLippu
GUYANA 2010 - 2012

´Me muutetaan Guyanaan
mutta me käydään kyllä aina kotona syömässä´ (Olli 4v)
Suomen Lippu
Etusivu
Guyana yleisesti
Energia ja työ
YK
Asuminen
Arkipäivä
Omat kokemukset

Viimeisimmät lisäykset:
Ostokset (16.5.)
Ruokailu (16.5.)
GT:n lähistö (15.4.)
DDL (19.3.2012)
Kaieteur (18.3.2012)
Surinam (14.3.2012)Kuka, mitä, missä, milloin, miksi?


GuyanaKarttaKun pohdimme loppukesällä 2010 muuttoa Jyväskylästä Guyanaan kahdeksi vuodeksi huomasimme, että päätöksen tueksi oli hyvin vaikea löytää sopivaa kokemusperäistä tietoa. Useimmat ihmiset kun eivät edes tiedä missä Guyana on. Piti siis tulla itse paikan päälle katsomaan.

Netissä ei juurikaan ole tietoa Guyanan elinolosuhteista, varsinkaan suomalaisesta näkökulmasta. Mikäli jotain tietoa sattuu löytymään, keskittyy se enimmäkseen perinteisten ongelmien kuten rikollisuuden ja muiden riskien kauhisteluun. Oikealla asenteella ja tavanomaista varovaisuutta noudattaen Guyanassa ja Georgetownissa voi kuitenkin viettää hyvinkin tasapainoista ja turvallista elämää. Siinä uskossa ainakin olemme vielä tässä vaiheessa.

Oleskelun perusteena on Suomen Ulkoministeriön rahoittama YK:n vapaaehtoispaikka perheelliselle energia-alan kehitysyhteistyötehtävissä Georgetownissa. Paikka oli ollut kuulemma yli vuoden täyttämättä, kun kukaan ei ollut niin hullu että olisi tänne lähtenyt. Varsinkaan perheensä kanssa.

Sivusto kattaa Guyanan arkipäivän askareita ja kummallisuuksia suomalaisesta näkökulmasta. Lisäksi saattaa tulla hieman YK:n kehitysyhteistyöhön ja erityisesti energiatalouteen liittyvää asiaa.

Oleskelumme Guyanassa alkoi lokakuussa 2010 ja se päättyy kesällä 2012, joten lisää sivuja ja informaatiota saattaa ilmestyä aina epäsäännöllisin väliajoin. Viimeisen kysymyksen vastausta pitää itsekin vielä miettiä.

Jos kirjoittelu herättää kysymyksiä, niihin voi yrittää tiedustella vastausta osoitteesta: